Politika i društvo

Danas potpisan ugovor

Poreč: Gotovo milijun kuna za udruge koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom i socijalnom skrbi te poljoprivredom

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa


 
2 min
Istra24

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa

U Gradskoj vijećnici danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Poreča programima i projektima organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te Ugovora o dodjeli financijskih sredstava projektima i programa udrugama u području poljoprivrede.

Grad Poreč, kao i zadnjih nekoliko godina, natječaj proveo u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a do ove je suradnje došlo kako bi se povećala transparentnost i omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave te ujedno educirale udruge u smislu izrade kvalitetnih prijedloga i za ubuduće.

- Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo kako zasigurno projekti udruga doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama jer odobreni projekti pokrivaju vrlo različita područja – od aktivnosti za djecu, do rada s mladima i umirovljenicima na području društvenih djelatnosti, te posebice poljoprivrede kako bi se što više valorizirala ova grana djelatnosti.

Dodao je kako će Grad organizacijama civilnog društva, kao važnim kockicama u mozaiku slike grada, uvijek biti, u okviru svojih mogućnosti, potpora i podrška njihovim projektima. Dodao je i kako uz gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti udrugama je na raspolaganju i Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove, u smislu praćenja natječaja za sredstva iz nacionalnih i europskih fondova. Stoga je između ostalog i ovaj gradski natječaj važan, kako bi udruge stekle znanja i iskustva za prijave na međunarodnoj razni.

Upraviteljica Zaklade Helga Možè istaknula je da su pristup koji Grad Poreč ima prema udrugama počeli su slijediti i drugi gradovi što je dobro za edukaciju i jačanje udruga. Dodala je i kako će do 2027. godine biti iz EU fondova puno sredstava na raspolaganju namijenjenih razvoju civilnog društva. Također, istaknula je mogućnost udruživanja u projektima za dobivanje sredstava iz europskih fondova za socijalne projekte, a puno edukacija i predavanja na tu temu rade i u samoj Zakladi, gdje se mogu dobiti informacije.

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa, odnosno projekta  - udrugama Društvo Naša djeca Poreč, Udruzi mladih USB Poreč, Centru za građanske inicijative Poreč, Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08, Savezu udruga – Hrvatski sabor kulture, Zajednici Talijana Poreč-Communità degli Italiani Parenzo, Zajednici Srba Poreč, Plesnom studiju Rosso latino, Udruzi Institut Pula, Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Društvu invalida Poreč, Planinsko rekreativnom Klubu slijepih Istarske županije, Sportskoj udruzi slijepih Učka, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi umirovljenika Klub Galija, te Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Poreč.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.