Politika i društvo

Danas potpisan ugovor

Poreč: Gotovo milijun kuna za udruge koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom i socijalnom skrbi te poljoprivredom

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa


 
3 min
Istra24

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa

U Gradskoj vijećnici danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Poreča programima i projektima organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te Ugovora o dodjeli financijskih sredstava projektima i programa udrugama u području poljoprivrede.

Grad Poreč, kao i zadnjih nekoliko godina, natječaj proveo u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a do ove je suradnje došlo kako bi se povećala transparentnost i omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave te ujedno educirale udruge u smislu izrade kvalitetnih prijedloga i za ubuduće.

- Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo kako zasigurno projekti udruga doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama jer odobreni projekti pokrivaju vrlo različita područja – od aktivnosti za djecu, do rada s mladima i umirovljenicima na području društvenih djelatnosti, te posebice poljoprivrede kako bi se što više valorizirala ova grana djelatnosti.

Dodao je kako će Grad organizacijama civilnog društva, kao važnim kockicama u mozaiku slike grada, uvijek biti, u okviru svojih mogućnosti, potpora i podrška njihovim projektima. Dodao je i kako uz gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti udrugama je na raspolaganju i Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove, u smislu praćenja natječaja za sredstva iz nacionalnih i europskih fondova. Stoga je između ostalog i ovaj gradski natječaj važan, kako bi udruge stekle znanja i iskustva za prijave na međunarodnoj razni.

Upraviteljica Zaklade Helga Možè istaknula je da su pristup koji Grad Poreč ima prema udrugama počeli su slijediti i drugi gradovi što je dobro za edukaciju i jačanje udruga. Dodala je i kako će do 2027. godine biti iz EU fondova puno sredstava na raspolaganju namijenjenih razvoju civilnog društva. Također, istaknula je mogućnost udruživanja u projektima za dobivanje sredstava iz europskih fondova za socijalne projekte, a puno edukacija i predavanja na tu temu rade i u samoj Zakladi, gdje se mogu dobiti informacije.

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa, odnosno projekta  - udrugama Društvo Naša djeca Poreč, Udruzi mladih USB Poreč, Centru za građanske inicijative Poreč, Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08, Savezu udruga – Hrvatski sabor kulture, Zajednici Talijana Poreč-Communità degli Italiani Parenzo, Zajednici Srba Poreč, Plesnom studiju Rosso latino, Udruzi Institut Pula, Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Društvu invalida Poreč, Planinsko rekreativnom Klubu slijepih Istarske županije, Sportskoj udruzi slijepih Učka, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi umirovljenika Klub Galija, te Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Poreč.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.