Politika i društvo

Danas potpisan ugovor

Poreč: Gotovo milijun kuna za udruge koje se bave djecom i mladima, umirovljenicima, plesom, kulturom i socijalnom skrbi te poljoprivredom

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa


 
3 min
Istra24

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa

U Gradskoj vijećnici danas je održano potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava iz Proračuna Grada Poreča programima i projektima organizacija civilnog društva u području razvoja civilnog društva, kulture, zdravstva i socijalne skrbi, te Ugovora o dodjeli financijskih sredstava projektima i programa udrugama u području poljoprivrede.

Grad Poreč, kao i zadnjih nekoliko godina, natječaj proveo u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, a do ove je suradnje došlo kako bi se povećala transparentnost i omogućila jednaka pozicija za sve prilikom prijave na natječaj te unaprijedio cijeli proces zaprimanja, procjene i ocjene projektne prijave te ujedno educirale udruge u smislu izrade kvalitetnih prijedloga i za ubuduće.

- Suradnja s udrugama u našem gradu duga je i kvalitetna, a na ovaj smo se korak odlučili kako bismo građane upoznali s time na što se troši javni novac, rekao je uvodno gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i napomenuo kako zasigurno projekti udruga doprinose tome da Poreč bude bolji i ljepši grad za život svim generacijama jer odobreni projekti pokrivaju vrlo različita područja – od aktivnosti za djecu, do rada s mladima i umirovljenicima na području društvenih djelatnosti, te posebice poljoprivrede kako bi se što više valorizirala ova grana djelatnosti.

Dodao je kako će Grad organizacijama civilnog društva, kao važnim kockicama u mozaiku slike grada, uvijek biti, u okviru svojih mogućnosti, potpora i podrška njihovim projektima. Dodao je i kako uz gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti udrugama je na raspolaganju i Upravni odjel za gospodarstvo i EU fondove, u smislu praćenja natječaja za sredstva iz nacionalnih i europskih fondova. Stoga je između ostalog i ovaj gradski natječaj važan, kako bi udruge stekle znanja i iskustva za prijave na međunarodnoj razni.

Upraviteljica Zaklade Helga Možè istaknula je da su pristup koji Grad Poreč ima prema udrugama počeli su slijediti i drugi gradovi što je dobro za edukaciju i jačanje udruga. Dodala je i kako će do 2027. godine biti iz EU fondova puno sredstava na raspolaganju namijenjenih razvoju civilnog društva. Također, istaknula je mogućnost udruživanja u projektima za dobivanje sredstava iz europskih fondova za socijalne projekte, a puno edukacija i predavanja na tu temu rade i u samoj Zakladi, gdje se mogu dobiti informacije.

Na današnjoj su prigodi kroz potpis ugovora dodijeljena sredstva za 20 programa, odnosno projekta  - udrugama Društvo Naša djeca Poreč, Udruzi mladih USB Poreč, Centru za građanske inicijative Poreč, Studiju za izvedbene umjetnosti MOT 08, Savezu udruga – Hrvatski sabor kulture, Zajednici Talijana Poreč-Communità degli Italiani Parenzo, Zajednici Srba Poreč, Plesnom studiju Rosso latino, Udruzi Institut Pula, Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije, Društvu invalida Poreč, Planinsko rekreativnom Klubu slijepih Istarske županije, Sportskoj udruzi slijepih Učka, Udruzi slijepih Istarske županije, Udruzi umirovljenika Klub Galija, te Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, ogranak Poreč.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.