republika - dugi
Politika i društvo

NATJEČAJ ZA DIREKTORE DO 24. VELJAČE

Direktor porečke Odvodnje i Usluge Milan Laković ima primanja u rangu premijera Plenkovića. Mjesečno zaradi 22 tisuće kuna

Na upit kolika mu iznose direktorska primanja, Laković kaže da je u Usluzi imao plaću u iznosu od 18 tisuća kuna, dok je u Odvodnji primao mjesečnu naknadu od 4 tisuće kuna. Znači, mjesečna primanja iznosila su mu 22 tisuće kuna što je u rangu s plaćom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji ima plaću 23 tisuće kuna


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Milan Laković foto Odvodnja Poreč

Na upit kolika mu iznose direktorska primanja, Laković kaže da je u Usluzi imao plaću u iznosu od 18 tisuća kuna, dok je u Odvodnji primao mjesečnu naknadu od 4 tisuće kuna. Znači, mjesečna primanja iznosila su mu 22 tisuće kuna što je u rangu s plaćom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji ima plaću 23 tisuće kuna

Grad Poreč pohvalio se da se direktori tvrtki Usluga Poreč i Odvodnja Poreč po prvi put biraju na javnom natječaju.

Svaka čast na transparentnosti, no odmah se otvorilo pitanje kako su se dosad birali direktori tih porečkih poduzeća, ako se sada po prvi put biraju na natječaju?

U priopćenju koje je poslao Grad Poreč, navodi se „da je sukladno zakonskim obvezama, imenovanje direktora do sada provođeno isključivo odlukom Skupštine društva“ te da „odabir direktora spomenutih tvrtki po prvi puta putem natječaja predstavlja još jedan korak ka povećanju transparentnosti rada gradskih tvrtki“. No, je li to baš tako?

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić pojašnjava da za direktora Usluge Poreč i dalje po zakonu ne treba natječaj jer o njegovom imenovanju odlučuje Skupština društva direktno, a što se tiče Odvodnje Poreč, kaže Peršurić, tu vrijedi drugi zakon i tu je potreban javni natječaj.

Loris Peršurić

Na službenim stranicama porečkih tvrtki 9.veljače objavljeni su natječaji za direktora. Postavlja se pitanje je li objava natječaja za direktora porečke Usluge tek puka formalnost?  

Natječaj je, pojašnjava porečki gradonačelnik, objavljen zbog povećanja transparentnosti u što je Grad Poreč krenuo prije dvije godine.

- Želimo da to postane standard dobrog upravljanja gradskim tvrtkama, ali i primjer drugim gradovima, kazao je Peršurić.

Direktor Odvodnje Poreč je od 2014. godine Milan Laković koji je od 2013. godine i direktor Usluge Poreč.

Laković se još premišlja na koji će se od dva natječaja javiti.

- Nisam još siguran. I jedno i drugo je zanimljivo i izazovno. Do 24. veljače ću se sigurno odlučiti jer negdje moram raditi, kaže Laković. Nije htio otkriti hoće li se javiti u Uslugu za što mu de facto ne treba natječaj.

Upravna zgrada

- Trebam još razgovarati s članovima Skupštine i obitelji, pa ću vidjeti gdje ću se javiti. Odvodnja mi je svakako interesantna jer smo pri kraju s velikim europskim projektom, pa bih ga volio i službeno zatvoriti. S druge strane, Usluga je opet specifična i na svoj način interesantna. Ima pluseva i minusa u jednoj i drugoj firmi, rekao nam je Laković.

Na upit kolika mu iznose direktorska primanja, Laković kaže da je u Usluzi imao plaću u iznosu od 18 tisuća kuna, dok je u Odvodnji primao mjesečnu naknadu od 4 tisuće kuna. Znači, mjesečna primanja iznosila su mu 22 tisuće kuna što je u rangu s plaćom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji ima plaću 23 tisuće kuna.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.