Politika i društvo

Novi ministar da, ali ne i vlada

Potpredsjednik HDZ-a Bačić: Rekonstrukcija Vlade trenutno nije na stolu

Bačić je najavio da će već ovog tjedna biti imenovan novi ministar u sektoru graditeljstva, a na pitanje je li to sve, odnosno hoće li se ići u širu rekonstrukciju Vlade, Bačić je poručio da “u ovom trenutku, to nije na stolu”


 
2 min
HINA

Bačić je najavio da će već ovog tjedna biti imenovan novi ministar u sektoru graditeljstva, a na pitanje je li to sve, odnosno hoće li se ići u širu rekonstrukciju Vlade, Bačić je poručio da “u ovom trenutku, to nije na stolu”

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić potvrdio je u ponedjeljak da se za sada ne govori o rekonstrukciji Vlade, nakon što je uhićen sada već bivši ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Darko Horvat.

“Nikako ne možemo povezivati aktualna događanja s rekonstrukcijom Vlade. Predsjednik Vlade je mandatar, na njemu je u svakom trenutku, ako ocijeni da pojedini ministar ne ispunjava kriterije i programe Vlade, predloži vladajućoj većini u Hrvatskom saboru, predloži promjenu određenih ministara”, izjavio je Bačić u središnjici HDZ-a tijekom sjednice Predsjedništva te stranke.

Bačić je najavio da će već ovog tjedna biti imenovan novi ministar u sektoru graditeljstva, a na pitanje je li to sve, odnosno hoće li se ići u širu rekonstrukciju Vlade, Bačić je poručio da “u ovom trenutku, to nije na stolu”.

Dodao je da na sjednici Predsjedništva, niti na sjednici Nacionalnog vijeća HDZ-a nije bilo govora o rekonstrukciji Vlade. 

Istaknuo je da, unatoč medijskim napisima, Vlada nema službene informacije o položaju ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića unutar istrage DORH-a oko sporne dodjele novca iz programa razvoja poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. 

“Kada i ako do toga dođe, kada budemo imali relevantne informacije o onome što i mi iščitavamo iz medija, onda ćemo na razini Vlade i vladajuće koalicije otvoriti raspravu. U ovome trenutku mi drugih informacija nemamo zbog kojih bismo na bilo koji drugi način mogli postupati prema ministrima koji imaju povjerenje predsjednika Vlade”, rekao je Bačić 

Dodao je da bi se nasljednik donedavnog ministra Horvata, koji je razriješen dužnosti, trebao imenovati već ovaj tjedan. 

“Jasno da je prioritet HDZ-a, Vlade i vladajuće većine koja će se sutra sastati, da se još ovaj tjedan po mogućnosti, izabere novi ministar graditeljstva. Mi ćemo o tome sutra na sastanku donijeti odluku", rekao je Bačić. 


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.