republika - dugi
Politika i društvo

reakcije

Predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman: Iznenadilo nas je ovo što se događa u IDS-u

Što se tiče mogućih izbora za župana, evo što kaže Anton Kliman: "Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema nitko, ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru"


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Anton Kliman

Što se tiče mogućih izbora za župana, evo što kaže Anton Kliman: "Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema nitko, ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru"

Događanja u IDS-u komentirao je i predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman.

- To su unutarstranačke stvari koje mi u pravilu ne komentiramo. Imam premalo informacija, i znam samo ono što sam pročitao u medijima. Iznenađuje nas takav rasplet situacije. U svakom slučaju, pratit ćemo sve što će se događati u narednim danima i ako bude potrebno, onda ćemo i reagirati, kaže Kliman.

Kaže da zasad zna da je Miletić izašao iz stranke te da to sigurno ne ugrožava njegovu poziciju župana.

No s druge strane, dodaje Kliman, novonastala situacija će sigurno iziskivati dodatne napore u komunikaciji s većinom u županijskoj Skupštini.

S obzirom na to da se već otvorio prostor vezan za mogućnost novih prijevremenih izbora za župana, pitamo Klimana što planira HDZ.

- Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema ju nitko. Ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru, rekao je predsjednik istarskog HDZ-a.

Na pitanje je li ga ovo iznenadilo kao političara i osobu koja je bila bliska s Miletićem, Kliman je pitao zašto koristimo konstataciju „bliski“.

- Mi smo surađivali jer smo imali takve pozicije. Definitivno suradnja ne znači bliskost. U svakom slučaju, situacija nas je sve iznenadila s obzirom na to da se neki procesi unutar IDS-a odvijaju jako brzo, zaključio je Kliman.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.