Politika i društvo

reakcije

Predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman: Iznenadilo nas je ovo što se događa u IDS-u

Što se tiče mogućih izbora za župana, evo što kaže Anton Kliman: "Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema nitko, ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru"


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Anton Kliman

Što se tiče mogućih izbora za župana, evo što kaže Anton Kliman: "Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema nitko, ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru"

Događanja u IDS-u komentirao je i predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman.

- To su unutarstranačke stvari koje mi u pravilu ne komentiramo. Imam premalo informacija, i znam samo ono što sam pročitao u medijima. Iznenađuje nas takav rasplet situacije. U svakom slučaju, pratit ćemo sve što će se događati u narednim danima i ako bude potrebno, onda ćemo i reagirati, kaže Kliman.

Kaže da zasad zna da je Miletić izašao iz stranke te da to sigurno ne ugrožava njegovu poziciju župana.

No s druge strane, dodaje Kliman, novonastala situacija će sigurno iziskivati dodatne napore u komunikaciji s većinom u županijskoj Skupštini.

S obzirom na to da se već otvorio prostor vezan za mogućnost novih prijevremenih izbora za župana, pitamo Klimana što planira HDZ.

- Ne možemo imati spremnu osobu. Pa nema ju nitko. Ovo se sve dogodilo doslovno prije pet minuta. Jučer se tek počelo nazirati da bi sve moglo ići u ovom smjeru, rekao je predsjednik istarskog HDZ-a.

Na pitanje je li ga ovo iznenadilo kao političara i osobu koja je bila bliska s Miletićem, Kliman je pitao zašto koristimo konstataciju „bliski“.

- Mi smo surađivali jer smo imali takve pozicije. Definitivno suradnja ne znači bliskost. U svakom slučaju, situacija nas je sve iznenadila s obzirom na to da se neki procesi unutar IDS-a odvijaju jako brzo, zaključio je Kliman.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.