Politika i društvo

SOCIJALDEMOKRATI U PROCESU POMLAĐIVANJA

PREDSJEDNIK LABINSKOG SDP-a VALDI GOBO DAO OSTAVKU Vijećnica Katarina Filipović nova povjerenica u Labinu

Na pitanje je li stranka nezadovoljna njime zbog činjenice da već duže vrijeme gaji dobre odnose s vladajućim IDS-om, Gobo je odgovorio da to nije točno * Ne znam otkud te informacije. Mi smo bili suparnici IDS-u na zadnjim izborima, a ja sam bio kandidat SDP-a za gradonačelnika Labina, kazao je Gobo


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Katarina Filipović

Na pitanje je li stranka nezadovoljna njime zbog činjenice da već duže vrijeme gaji dobre odnose s vladajućim IDS-om, Gobo je odgovorio da to nije točno * Ne znam otkud te informacije. Mi smo bili suparnici IDS-u na zadnjim izborima, a ja sam bio kandidat SDP-a za gradonačelnika Labina, kazao je Gobo

Nakon Raše gdje je nedavno ostavku na mjesto predsjednika podružnice SDP-a dao Mladen Bajramović i to nakon što je u priopćenju priznao "da nije talentiran za politiku", promjene unutar SDP-a dogodile su se i na na čelu labinske podružnice.

Dosadašnji predsjednik SDP-a Labin Valdi Gobo dao je ostavku, a nakon toga je Županijski odbor SDP-a imenovao Katarinu Filipović za povjerenicu labinske podružnice.

Pitali smo sada već bivšeg predsjednika podružnice zašto je odstupio.

- Nema razloga, odgovorio je kratko.

Na pitanje je li stranka nezadovoljna njime zbog činjenice da već duže vrijeme gaji dobre odnose s vladajućim IDS-om, odgovorio je da to nije točno.

- Ne znam otkud te informacije. Mi smo bili suparnici IDS-u na zadnjim izborima, a ja sam bio kandidat SDP-a za gradonačelnika Labina. Nema nikakvog razloga i ne želim ništa komentirati, kazao je Gobo.

Naglasio je da je predsjednik prvo bio osam godina, pa četiri godine nije, a podružnicu je vodio zadnjih šest godina.

- Moj stav je da stranku prepustim mlađima. Ostajem u stranci i Gradskom vijeću, rekao je Gobo na kraju dodadavši da se radi o dogovoru unutar stranke.

U priopćenju koje je proslijedio SDP kao razlog opromjena navodi se "proces pomlađivanja rukovodstva stranke kako bi SDP Labin dobio jednu novu energiju u daljnjem radu i promoviranju socijaldemokratskih politika".

Ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

"Dosadašnji predsjednik SDP Labin Valdi Gobo podnio je ostavku nakon dugogodišnjeg sudjelovanja u radu stranke kako bi omogućio održavanje izbornih procesa putem kojih će se izabrati rukovodeća tijela gradske organizacije, odnosno Gradski odbor i predsjednik organizacije. Sukladno Statutu SDP Hrvatske, Županijski odbor SDP Istarske županije imenovao je Katarinu Filipović, gradsku vijećnicu SDP u Gradskom vijeću Grada Labina, povjerenicom za Gradsku organizaciju SDP Labin", navodi se u priopćenju istarskog SDP-a.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.