Politika i društvo

Jedna od pet na svijetu

Predstavljena kopija znamenitog Torinskog platna, koja će od sutra biti izložena u vodnjanskoj crkvi sv. Blaža

Kopije su rađene sa strahopoštovanjem, a tim kopijama se diralo izvorno platno. Danas je povijesni dan jer smo to platno uspjeli dovesti pod krov crkve. Mislimo da će se to sačuvati zauvijek, kazao je svećenik Marijan Jelenić


 
1 min
Chiara Bilić

Kopije su rađene sa strahopoštovanjem, a tim kopijama se diralo izvorno platno. Danas je povijesni dan jer smo to platno uspjeli dovesti pod krov crkve. Mislimo da će se to sačuvati zauvijek, kazao je svećenik Marijan Jelenić

Danas je monsinjor Marijan Jelenić u vodnjanskoj crkvi sv. Blaža novinarima predstavio kopiju Torinskog platna, platna iz kojeg je uskrsnuo Isus, a koje će sutra, na dan sv. Blaža, blagosloviti biskup.

Jelenić je istaknuo da je Isus bio položen na veliko platno, a njegove su se rane utisnule u to platno. Izvorno platno sadrži tragove Isusovog tijela i njegovih rana.

- Kopije su rađene sa strahopoštovanjem, a tim kopijama se diralo izvorno platno. Danas je povijesni dan jer smo to platno uspjeli dovesti pod krov crkve. Mislimo da će se to sačuvati zauvijek. Ovih platna ima još samo pet na kugli zemaljskog. Jedini je ovakav u Hrvatskoj, kazao je Jelenić.

Vodnjanski gradonačelnik Edi Patrovicchio zahvalio se Jeleniću te rekao da je on bio branik u očuvanju sakralne baštine.

- Izuzetno sam ponosan i kao Vodnjanac da će sutra svima biti omogućeno vidjeti ovo, samo jednu od naših sakralnih blaga. Želim da se grad pozicionira na mapi kulturnih i vjerskih odredišta kao jedna oaza mira, slobode i čovječnosti. Smatram da predstavljanje Torinskog platna pokrenuti izgradnju temelja sakralnog turizma u Vodnjanu, poručio je Pastrovicchio.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.