Politika i društvo

boluje od akutne mijeloične leukemije

Prikupljanje uzoraka i u Puli. Pomozimo pronaći podudarnog darivatelja bolesnom dvogodišnjem dječaku s područja Poreštine

Nažalost, roditelji i bliža obitelj nisu podudarni darivatelji


 
2 min
Borka Petrović

Nažalost, roditelji i bliža obitelj nisu podudarni darivatelji

Zaklada Ana Rukavina poziva sve zdrave građane od 18 do 40 godina, velikog srca da se odazovu Akciji prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i upišu se u Hrvatski registar u transfuzijski centar Pula kako bi što prije pronašli nesrodnog darivatelja matičnih stanica za oboljelog dvogodišnjeg dječaka koji se liječi na KBC-u Zagreb.

Dvogodišnji dječak boluje od akutne mijeloične leukemije i šanse za izlječenje su male ukoliko mu se ne napravi transplantacija matičnih stanica. Nažalost, roditelji i bliža obitelj nisu podudarni darivatelji.

Uzorke za tipizaciju i upis u Registar možete dati u  Gradskom društvu Crvenog križa Pula na adresi Trg 1. istarske brigade  četvrtkom od 9 do 17 sati (pauza od 13:30 do 14:30 sati)

Podsjetimo, akciju upisa u Registar Zaklada Ana Rukavina održat će se i u Poreču, u utorak, 28. svibnja od 12 do 14 sati u suradnji Valamar Rivijera d. d. u prostoru Hotela Valamar Diamant u Poreču (u dvorani Magnolija).

Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije, aplastične anemije te bolesnika s teškim i rijetkim bolestima diljem svijeta.

Pozivamo sve građane da se odazovu u što većem broju kako bi pomogli malenom dvogodišnjaku.


Ilustracija Pixabay

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.