Politika i društvo

NE KRIJU ZADOVOLJSTVO

Priopćenje IDS-a: Istra izabrala IDS - u superizbornoj nedjelji IDS ostvario pobjedu u svim gradovima i općinama Istre!

„Zazelenila se Istra u superizbornoj nedjelji i izabrala IDS koji je ostvario pobjede u svim gradovima i općinama u Istri. Valter Flego, nositelj liberalne Fair play liste, ostvario je 18.875 preferencijalnih glasova i osmi je kandidat u Hrvatskoj po broju preferencijalnih glasova. IDS i koalicijski partneri su s 41.600 glasova prešli izborni prag, a postignut bolji rezultat nego 2019. godine", ističe se priopćenju


 
3 min
Istra24

„Zazelenila se Istra u superizbornoj nedjelji i izabrala IDS koji je ostvario pobjede u svim gradovima i općinama u Istri. Valter Flego, nositelj liberalne Fair play liste, ostvario je 18.875 preferencijalnih glasova i osmi je kandidat u Hrvatskoj po broju preferencijalnih glasova. IDS i koalicijski partneri su s 41.600 glasova prešli izborni prag, a postignut bolji rezultat nego 2019. godine", ističe se priopćenju

Istarski demokratski sabor poslao je jutros priopćenje u kojem se referiraju na rezultate jučerašnjih izbora, kako lokalnih, tako i europarlamentarnih. Jako su zadovoljni.

„Zazelenila se Istra u superizbornoj nedjelji i izabrala IDS koji je ostvario pobjede u svim gradovima i općinama u Istri. Valter Flego, nositelj liberalne Fair play liste, ostvario je 18.875 preferencijalnih glasova i osmi je kandidat u Hrvatskoj po broju preferencijalnih glasova. IDS i koalicijski partneri su s 41.600 glasova prešli izborni prag, a postignut bolji rezultat nego 2019. godine (2019. – 5,19%, 2024. – 5,61%), no nažalost, ovoga puta to nije bilo dovoljno za osvajanje mandata. Hvala svim biračima koji su prepoznali rad i rezultate Valtera Flega, hvala na povjerenju i velikoj podršci koja se mogla osjetiti tijekom cijele kampanje u svakom dijelu Istre i Hrvatske!“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus osvrnuvši se na rezultate Europarlamentarnih izbora.

Osim Izora za Europski parlament, jučer su se u Istri održali i prijevremeni Izbori za općinskog načelnika u Raši te Izbori za članove vijeća mjesnih odbora u Labinu i Gračišću, na kojima je IDS premoćno pobijedio: „Leo Knapić postao je novi načelnik Općine Raša sa 60 posto svih glasova, pobijedivši tako protukandidate SDP-a i HDZ-a već u prvom krugu izbora.

Na Izborima za mjesne odbore u Labinu, IDS je pobijedio u svih sedam mjesnih odbora i osvojio 70 posto vijećničkih mjesta, pokazavši još jednom kako Labinjani prepoznaju ideje, projekte i kvalitetne ljude koje IDS u Labinu nudi već dugi niz godina. IDS Labin jučerašnjom je pobjedom dokazao i kako je rezultat s parlamentarnih izbora u travnju, na kojima je SDP u Labinu osvojio više glasova, bio tek tzv. Milanovićev efekt, a ne rezultat rada lokalnog SDP-a“, komentirao je Paus dodajući:

- Na Izborima za vijeća mjesnih odbora u Gračišću, u kojemu je na vlasti nezavisni kandidat, IDS je također odnio pobjedu u većini mjesnih odbora – četiri od šest. Tek u jednom mjesnom odboru nezavisna lista osvojila je 9 glasova više od liste IDS-a Gračišće, čime se ponovno dokazalo kako IDS ima ljude koji mogu i žele ponuditi dobre programe i viziju u svakom mjestu u Istri. Još jednom želim zahvaliti svim biračima koji su prepoznali važnost izbora na svim razinama, od mjesnih odbora do Europskog parlamenta i dali svoj glas listama i kandidatima IDS-a“, zaključio je Paus.

Izlaznost na Europarlamentarne izbore od tek 21,32 posto velika je vijest jučerašnjih izbora, no čak i unatoč tome, kandidat IDS-a Valter Flego, ostvario je velikih 18.875 glasova što čini 45,37 posto svih glasova liste. U Istri je time IDS ostvario daleko najbolji rezultat, ostavivši iza sebe liste HDZ-a i SDP-a, pobijedivši u svim istarskim gradovima i općinama, među kojima je i Pula u kojoj je IDS osvojio više nego liste SDP-a i HDZ-a zajedno.

Iako ostaje žal za neosvojenim mandatom i činjenica da Istra nakon 10 godina prestaje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu, jučerašnji su rezultati i brojke pozitivan vjetar u leđa za pripremu za Lokalne izbore iduće godine, u kojoj su ciljevi IDS-a visoko postavljeni".


Nastavite čitati

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Istra
 

RIBARSKA FEŠTA U VRSARU: Dobra zabava i okusi mora

Posjetitelje  čekaju ne samo slasne sardele na žaru, ukusni pedoći na buzaru, već i polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune, fritto misto, brodet po recepturi lokalnih ribara i kuharica

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.