Politika i društvo

Na tribini s mladima

Pula ima 59 tisuća stanovnika i 39 tisuća automobila. Zoričić: "Osigurat ćemo tisuću novih parkirnih mjesta za turiste"

Dio prometa u Laginjinoj ulici trebao bi biti otvoren isključivo za autobuse i hitne slučajeve, a na Mandraču, Marsovom polju i kod Eurospina, otvorit će se sveukupno tisuću novih parkirnih mjesta predviđenih za turiste koji će u centar grada morati dolaziti pješke, kazao je Zoričić


 
2 min
Matea Čelebija ⒸFOTO: Manuel Angelini

Dio prometa u Laginjinoj ulici trebao bi biti otvoren isključivo za autobuse i hitne slučajeve, a na Mandraču, Marsovom polju i kod Eurospina, otvorit će se sveukupno tisuću novih parkirnih mjesta predviđenih za turiste koji će u centar grada morati dolaziti pješke, kazao je Zoričić

Nedostatak parkinga, ali i prometna gužva, posebice tijekom ljetnih mjeseci, jedan su od većih problema u Puli. Stoga se gradonačelnika Filipa Zoričića nerijetko ispituje upravo o ovoj temi. Tako je bilo i na večerašnjoj tribini za mlade, koju je gradonačelnik održao u Cvajneru.

Prema njegovim riječima, centar grada u ljetnoj sezoni bit će zatvoren, a turistima će se osigurati veći parkirni punktovi izvan samog centra grada. Kako je naglasio Zoričić, ovi će se planovi realizirati u suradnji sa stručnjacima s prometnih fakulteta, kako bi i građani i gosti u konačnici bilo zadovoljeni njihovim rezultatima.

 - Dio prometa u Laginjinoj ulici trebao bi biti otvoren isključivo za autobuse i hitne slučajeve, a na Mandraču, Marsovom polju i kod Eurospina, otvorit će se sveukupno tisuću novih parkirnih mjesta predviđenih za turiste koji će u centar grada morati dolaziti pješke, kazao je Zoričić.

Zoričić: "Građani bi više trebali koristiti javni prijevoz"

Prilikom brojnih upita o problemu nedostatka parkirnih mjesta u gradu, Zoričić je istaknuo da Pula ima 59 tisuća stanovnika i 39 tisuća automobila.

- Sada radimo nove parking zone kako bismo i svim Puležanima osigurali parkinge. Volio bih da građani više koriste javni prijevoz, a treba osigurati i prostor za biciklizam i vozače romobila. To će se regulirati prometnom signalizacijom. Trenutno radimo na tome da osiguramo ulazak isključivo strancima koji u centru imaju svoje nekretnine. Izrađujemo plan prometne signalizacije pri ulasku u grad, no isto će tako i vlasnici apartmana morati davati upute svojim gostima. Moramo minimalizirati ljetne gužve, to je ujedno i ekološka mjera, da se razumijemo, kazao je.

Upitan hoće li grad što poduzimati po pitanju gradnje biciklističkih staza, Zoričić je rekao da će duž cijelog morskog pojasa grada biti izgrađena biciklistička staza.

- Vjerujem da će Pula cijela biti biciklistički povezana, zaključio je.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.