Politika i društvo

Tematska sjednica grada pule

Pula: Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća održat će se tematski dio posvećen prostornom planiranju

Pulsko se prostorno planiranje, pod reflektorima javnosti u proteklom razdoblju, udaljilo od najbolje prakse pa je potrebno utvrditi gdje su problemi i koja su rješenja, navode iz Grada Pule


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Pulsko se prostorno planiranje, pod reflektorima javnosti u proteklom razdoblju, udaljilo od najbolje prakse pa je potrebno utvrditi gdje su problemi i koja su rješenja, navode iz Grada Pule

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pule, koja će se održati 8. veljače, na inicijativu predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić, održat će se tematski dio posvećen prostornom planiranju, kao pitanju od osobitog interesa i značaja za život građana Pule.

Pulsko se prostorno planiranje, pod reflektorima javnosti u proteklom razdoblju, udaljilo od najbolje prakse pa je potrebno utvrditi gdje su problemi i koja su rješenja, navode iz Grada Pule dodajući da je prostorno planiranje ključni alat u zaštiti prostora i provedbi strateških ciljeva ekonomskog i društvenog razvoja. Stanje u prostoru u Puli i trendovi govore nam da prostorno planiranje, kakvo se do sada provodilo, nije u stanju ostvariti navedene ciljeve te je očita nužnost promjene dosadašnje politike.

Stručni govornici   

- Pula se nalazi danas na prekretnici gdje može odlučiti kakav razvoj i budućnost želi. Klimatske su promjene realnost i dužnost nam je pripremiti se i pokušati ublažiti posljedice tih promjena. Nema boljeg trenutka za promjenu od ovog u kojem Grad Pula izrađuje nove razvojne strateške dokumente. Prostor je naš najvažniji resurs i budućnost nam ovisi o tome kako ćemo njime raspolagati, poručuju iz Grada Pule.

Na tematskoj sjednici o glavnim problemima sustava planiranja govorit će tako ovlašteni arhitekt-urbanist i izrađivač prostornih i urbanističkih planova Nikša Božić, o nužnosti i načinu implementacije strateških ciljeva razvoja u prostorne planove izlagat će Ivana Katurić, direktorica tvrtke Urbanex kojoj je povjerena izrada Plana razvoja Grada Pule 2021.-2030. i Strategija razvoja urbanog područja Pule 2021.- 2027. te Helena Sterpin, potpredsjednica Društva arhitekata Istre o stanju u prostoru u Puli i prijedlozima DAI- SAI za strateški i urbanistički razvoj Pule.

Nakon njihova izlaganja, vijećnici će moći postavljati pitanja i raspravljati.

Sjednica Gradskog vijeća moći će se pratiti putem live streaminga na YouTube kanalu i web stranicama Grada Pule.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.