Politika i društvo

bez komentara o porijeklu milijuna

PULSKA SDP-ovka LAURA VALKOVIĆ za 4,7 milijuna kuna kupila atraktivne parcele na Zeleniki i fažanskoj rivijeri

Ne bih ništa komentirala. Hvala, kazala je kratko Laura Valković. Kada smo ju pitali čime se inače bavi s obzirom na pozamašan iznos koji je uložila u kupnju atraktivnih nekretnina, rekla je "doviđenja" i poklopila slušalicu


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Foto: Grad Pula, Glas Istre Ilustracija Šima Kastelc

Ne bih ništa komentirala. Hvala, kazala je kratko Laura Valković. Kada smo ju pitali čime se inače bavi s obzirom na pozamašan iznos koji je uložila u kupnju atraktivnih nekretnina, rekla je "doviđenja" i poklopila slušalicu

Članica gradskog odbora SDP-a Laura Valković i nekadašnja nositeljica liste za Mjesni odbor Stoja nedavno je uložila gotovo 4,7 milijuna kuna za kupnju atraktivnih građevinskih parcela na području Pule i Fažane.

Krajem kolovoza, postala je vlasnica parcele (1206/105) u Fažani koju je nakon provedenog javnog nadmetanja platila 2,3 milijuna kuna.

Zemljište na fažanskoj rivijeri s pogledom na Brijune platila je 556 eura po kvadratnom metru.

Radi se o građevinskom zemljištu koje ima stambenu namjenu, a na toj lokaciji dozvoljena je 40 posto izgrađenosti i gradnja objekata do pet i pol metara visine (prizemlje plus jedan kat).

Početna cijena za tu lokaciju bila je 1,3 milijuna kuna. O tome je Istra24 pisala još koncem kolovoza.

Nedugo nakon toga, SDP-ovka kupuje i građevinsko zemljište u pulskom naselju Zelenika. I za tu lokaciju, a radi se o čestici 5206/51 Valković sudjeluje na licitaciji Grada Pule i kupuje 330 kvadrata građevinskog zemljišta u neposrednoj blizini mora.

Za tu je parcelu izdvojila 2,4 milijuna kuna odnosno kvadratni metar platila je 974 eura.

Odmah preko puta, navedena je i adresa prebivališta Laure Valković u ulici Pradorlando.

Parcela koju je kupila pulska SDP-ovka

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 25. listopada, gradski vijećnici će, među ostalim, odlučivati o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji zemljišta kojeg je od Grada kupila Laura Valković. O tome će glasati i njeni stranački kolege iz SDP-a.

Valković je postala vlasnica parcele koja je u zemljišnim knjigama navedena kao šuma, no namjena je građevinska.

Odluči li se za gradnju, Valković na tom području može izgraditi najviše četiri etaže visine do 12 metara.

Odmah pored parcele Laure Valković, građevinsko zemljište od 342 kvadrata, (5206/50) za 2,8 milijuna kuna kupila je tvrtka Lenox iz Pule. I ta se parcela nalazi u zoni stanovanja.

Pitali smo pulsku SDP-ovku kakve planove ima s kupljenim nekretninama u Fažani i na Stoji, no nije bila raspoložena za razgovor.

- Ne bih ništa komentirala. Hvala, kazala je kratko Valković.

Na konstataciju da je članica gradskog odbora SDP-a te po toj logici i obnaša neku stranačku funkciju, kazala je da to uopće nije bitno u ovom slučaju.

- Vi mislite da je bitno? Nemam nikakvu funkciju, odgovorila je.

Kada smo ju pitali čime se inače bavi s obzirom na pozamašan iznos koji je uložila u kupnju atraktivnih nekretnina, rekla je "doviđenja" i poklopila slušalicu. Baš socijaldemokratski.

Dvije gradske parcele prodane na Zeleniki

Na sjednici Gradskog vijeća, osim dvije parcele na Zeleniki, vijećnici će odlučivati i o prodaji još tri građevinske gradske parcele procijenjene na ukupno na 4,5 milijuna kuna.

Dodamo ili tome i prihod koji je Grad ostvario od dva kupljena terena na Zeleniki, dolazimo do preko 8 milijuna kuna prihoda ostvarenih od prodaje trenutno pet građevinskih parcela.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.