Politika i društvo

slučaj "porečanka"

Pulski chef i ugostitelj Deniz Zembo: 'Zatvorili smo restoran u Puli. Mi smo žrtve ovih praznih stanova u zgradi i cijelog ovog luđaštva"

"Iskreno, znala sam u što se upuštam, ali nisam imala neku drugu opciju. Samohrana sam majka i trebala sam izaći iz stana u kojem sam ranije bila i ovo je bilo prvo što se ponudilo", izjavila je sada već bivša stanarka Porečanke Naomi


 
3 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Iskreno, znala sam u što se upuštam, ali nisam imala neku drugu opciju. Samohrana sam majka i trebala sam izaći iz stana u kojem sam ranije bila i ovo je bilo prvo što se ponudilo", izjavila je sada već bivša stanarka Porečanke Naomi

Jedan od korisnika stanova u Porečanki bio je i poznati chef i ugostitelj Deniz Zembo. Bio je na licu događaja tijekom današnje deložacije.

- Danas smo zatvorili restoran Amfiteatar u Puli. Ovdje se događa jedna fantastična situacija za turističku sezonu, kazao je ironično i dodao:

- Naš kuhar je upravo istjeran iz stana. Tu je bio tri godine i ima prijavljen boravak. Prošli put sud ga nije ni obavijestio niti kontaktirao. Čak smo stupili u kontakt i s novim vlasnicima i oni su sada ovlašteni da sklapaju ugovor. Mi tu nismo u legalnom odnosu jer se vodi spor između starog i novog vlasnika, a mi smo najamninu plaćali starom vlasniku, i sada možemo nastaviti plaćati novom. Međutim, nismo se ništa uspjeli dogovoriti. Sada su izbacili kuhara, a recepcionerka je otišla nazad u Beograd. Želimo ostati ovdje i mirnim putem sve riješiti, ali izgleda da je to nemoguće i da oni moraju sve istjerati, ne znam zašto se to radi, izjavio je Zembo.

Naglasio je da je ukinuta druga ovrha od Visokog trgovačkog suda.

"Ne znam gdje je problem jer može se sve vidjeti. Najgora je opcija da sada tražimo smještaj za kuhara. Mogli su nas obavijestiti hoćemo li potpisati ugovor ili nećemo, reći nam - imate mjesec, dva, i vozi. Tko plaća ostaje, tko ne plaća ide van. Mi smo žrtve ovih pola praznih stanova u zgradi i cijelog ovog luđaštva. Trgovački sud u Pazinu ima sve papire, sve smo poslali ali svi se prave budale i zanima ih samo show. Realno nas ne zanima tko je vlasnik, mi plaćamo najamninu, čak smo ušli i renovirali stanove da bi ih otkupili za svoje djelatnike. To nam je bila intencija i zato smo i svo ovo vrijeme i plaćali, jer nam je rečeno da će se stanovi moći otkupiti. No plan se stalno mijenja. Ne možemo ovako živjeti ni raditi, pogotovo u sezoni, dodao je Zembo.

- Čemu nasilje, što smo mi teroristi, zapitao se na kraju referirajući se na velik broj interventnih policajaca.

Ispred zgrade u trenutku dok je odlazila sa stvarima, zatekli smo i stanarku Naomi koja stanovala u unajmljenom jednosobnom stanu s malodobnim djetetom.

U kratkoj izjavi rekla je da da je boravila u stanu, ali nije imala nikakav ugovor o najmu, a stanarinu je plaćala „na ruke“. Na pitanje koliko je plaćala stanarinu, navela je da je cijena bila fer, ali da ne bi o tome.  

- Tu sam stanovala godinu i nešto dana. Idem u neki drugi stan. Iskreno, znala sam u što se upuštam, ali nisam imala neku drugu opciju. Samohrana sam majka i trebala sam izaći iz stana u kojem sam ranije bila i ovo je bilo prvo što se ponudilo. Već sam našla drugi stan, ali puno skuplji, kazala je Naomi.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.