Politika i društvo

FILMSKI STUDIO MAX STOJA

Pulski Možemo!: Investitora ništa ne sprječava da filmski studio u kamenolomu Max Stoja počne realizirati odmah

"Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah", tvrde u pulskom Možemo!


 
1 min
Istra24

"Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah", tvrde u pulskom Možemo!

Iz pulskog Možemo! danas su se oglasili priopćenjem na temu filmskog studija u kamenolomu Max Stoja koji prenosimo u nastavku:

"S obzirom na učestale tvrdnje koje se plasiraju u medijima da je stranka Možemo! onemogućila izgradnju filmskog studija na području kamenoloma Max, ovim priopćenjem dajemo istinitu informaciju.

Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah.

Izvod iz važećeg UPU Max:

“Unutar površina mješovite pretežito poslovne namjene (M2) koje su u grafičkom dijelu plana list br. 4. ‘Način i uvjeti gradnje’ označene oznakama zone 3.1 i 3.2. planira se realizacija filmskog studija kao vrste kulturne djelatnosti (filmske i video djelatnosti). Građevne čestice namijenjene gradnji građevina mješovite namjene M2 - pretežito poslovne u funkciji filmskog studija koje su u grafičkom dijelu plana list br. 4. ‘Način i uvjeti gradnje’ označene oznakama zone 3.1 i 3.2. moguće je ograditi kao jedinstvenu funkcionalnu cjelinu - jednom zajedničkom ogradom.”

Površina filmskog studija je u Planu obilježena crvenom bojom.", stoji u danas pristiglom priopćenju nakon jučerašnje istovjetne objave na njihovoj Facebook stranici.


Nastavite čitati

Pula
 

Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju Šveđaninu Svanteu Paabou

- Čovječanstvo je uvijek zanimalo vlastito porijeklo. Otkuda potječemo i u kakvim smo odnosima s onima prije nas? Što nas - Homo sapiense razlikuje od drugih hominida? Svojim pionirskim istraživanjem Svante Pääbo postigao je nešto naizgled nemoguće - sekvenciranje genoma neandertalca, izumrlog rođaka današnjih ljudi, objavila je danas Nobelova skupština

Pula
 

Dušica Radojčić: "Investitor u hotel Valkane čini atentat na referendum!"

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.