Politika i društvo

FILMSKI STUDIO MAX STOJA

Pulski Možemo!: Investitora ništa ne sprječava da filmski studio u kamenolomu Max Stoja počne realizirati odmah

"Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah", tvrde u pulskom Možemo!


 
1 min
Istra24

"Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah", tvrde u pulskom Možemo!

Iz pulskog Možemo! danas su se oglasili priopćenjem na temu filmskog studija u kamenolomu Max Stoja koji prenosimo u nastavku:

"S obzirom na učestale tvrdnje koje se plasiraju u medijima da je stranka Možemo! onemogućila izgradnju filmskog studija na području kamenoloma Max, ovim priopćenjem dajemo istinitu informaciju.

Mogućnost izgradnje filmskog studija u kamenolomu Max postoji od 2019. godine, odnosno od usvajanja 3. izmjena Urbanističkog plana uređenja Max Stoja. Zainteresiranog investitora ništa tada nije sprječavalo niti sprječava danas da filmski studio počne realizirati odmah.

Izvod iz važećeg UPU Max:

“Unutar površina mješovite pretežito poslovne namjene (M2) koje su u grafičkom dijelu plana list br. 4. ‘Način i uvjeti gradnje’ označene oznakama zone 3.1 i 3.2. planira se realizacija filmskog studija kao vrste kulturne djelatnosti (filmske i video djelatnosti). Građevne čestice namijenjene gradnji građevina mješovite namjene M2 - pretežito poslovne u funkciji filmskog studija koje su u grafičkom dijelu plana list br. 4. ‘Način i uvjeti gradnje’ označene oznakama zone 3.1 i 3.2. moguće je ograditi kao jedinstvenu funkcionalnu cjelinu - jednom zajedničkom ogradom.”

Površina filmskog studija je u Planu obilježena crvenom bojom.", stoji u danas pristiglom priopćenju nakon jučerašnje istovjetne objave na njihovoj Facebook stranici.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) VESELO NA OTVORENJU 'LIBRIĆA' U potrazi za tajanstvenim bićima koja još žive po Istri

"Vodimo vas na jedno putovanje Istrom, među jame, škulje, kanjone, rijeke, gradine i kaštele u kojima, kako kaže priča, još uvijek žive neka tajanstvena, nevidljiva bića. Ovim Librićem dotaknuli smo nešto dragocjeno, nešto što bi svaki narod trebao čuvati kao svoju baštinu, a to su narodne priče koje su u neka davna vremena prepričavana pored starih ognjišta", kazala je direktorica festivala Slavica Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.