Politika i društvo

PRIOPĆENJE

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Dean Mladenović

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Vezani u sporne radove na nogometnom igralištu na pulskim Valkanama te sječom stabala koja se tamo provodi, oglasio se pulski Možemo!, a njihovo prioopćenje prenosimo u cijelosti-

"Sječu stabala zbog izgradnje pješačke staze i proširenja nogometnog igrališta u šumi na Valkanama započetu prošlog tjedna prijavili smo Državnom inspektoratu, tražeći informaciju postoje li dozvole za sječu. Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena.

Od Hrvatskih šuma danas smo dobili odgovor na isto pitanje, te ga prenosimo u cijelosti:

“Rješenje kojim se dozvoljava krčenje na dijelu katastarske čestice 5188/14 (prošireno nogometno igralište) u  k.o. Pula izdala je Istarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo 12. travnja 2023., klasa UP/I-321-01/23-01/1, ur. broj 2163-03/33-23-02. 

Hrvatske šume, Šumarija Pula nije izvršila doznaku ni na jednoj od dvije predmetne katastarske čestice (op.a. nogometno na k.č. 5188/14 i pješačka staza na k.č. 5188/82), te je početak radova na lokaciji Valkane prijavila šumarskoj inspekciji.”

Sumnja u zakonitost sječe ovime je potvrđena pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju  odmah zaustaviti.

Pozivamo Pula Sport d.o.o. (sada Pula usluge i upravljanje d.o.o.) da javnosti predoči dozvole za sječu. Nedopustivo je da Grad i gradska trgovačka poduzeća ne poštuju zakone.

Ovakvo sramotno ponašanje gdje sam Grad Pula krši zakone i gdje su institucije prisiljene reagirati kako bi zaštitile svojinu svih građana je šokantan, ali nažalost, očekivan potez ove gradske vlasti i njihovog načina rada", zaključuju pulski Možemovci.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U SRIJEDU SE OTVARA CENTAR KLIK Završena je izgradnja novog praktikuma pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Pulski je KLIK jedan od ukupno šest ovakvih centara izvrsnosti u Hrvatskoj, a njegova uspostava tekla je u dva odvojena projekta. Dok se prvi, koji je uključivao izgradnju, dijelom financirao iz EU fondova, nešto ispod četiri milijuna eura pokrila je Istarska županija. Drugi pak dio obuhvaća stručna usavršavanja nastavnika i provedbu visoko kvalitetne nastave u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom, a njegova vrijednost od 5,9 milijuna eura u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.