Politika i društvo

iz grada pule navode da su razlozi osobne prirode

Ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Sanja Krizman dala ostavku nakon samo četiri mjeseca

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić


 
2 min
Borka Petrović

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić

Ravnateljica vrtića Mali svijet, Sanja Krizman, koja je na tu funkciju izabrana prije samo četiri mjeseca, prošli je tjedan dala ostavku. Upitali smo Grad Pulu za razloge ostavke, kada će se raspisati novi natječaj, ali i snosi li novo Upravno vijeće dio odgovornosti radi, očito, lošeg izbora.

Zahtjev za razješenjem

Iz Grada Pule pojašnjavaju da ravnatelj temeljem Statuta Dječjeg vrtića Mali svijet može biti razriješen prije isteka vremena na koji je imenovan, ako ravnatelj sam zatraži rješenje, a upravo se to dogodilo.

- Sukladno navedenome Sanja Krizman je podnijela Zahtjev za razrješenjem iz osobito važnih osobnih razloga, navode nam. Dodaju da se prilikom odabira kandidata za ravnatelja Dječjeg vrtića Mali svijet, a temeljem raspisanog natječaja, svi prijavljeni kandidati koji su udovoljavali uvjetima natječaja imali mogućnost predstaviti se članovima Upravnog vijeća i djelatnicima vrtića.

- Nakon predstavljanja, djelatnici vrtića imali su mogućnost izraziti podršku pojedinom kandidatu. Tim putem je Sanji Krizman dalo podršku i povjerenje 82,17 posto djelatnika vrtića te se Upravno vijeće prilikom donošenje Odluke o prijedlogu kandidata za ravnatelja dječjeg vrtića vodilo i navedenim, navode iz Grada Pule.

Upravno vijeće sada je dužno raspisati novi natječaj za izbor ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Vršiteljica dužnosti Tamara Pranjić

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić.

Podsjetimo, prije Sanje Krizman ravnateljica ovog gradskog vrtića bila je Sanja Subotić, koja se na raspisani natječaj nije bila ponovo javila.


FOTO: DV Mali svijet

Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.