Politika i društvo

iz grada pule navode da su razlozi osobne prirode

Ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Sanja Krizman dala ostavku nakon samo četiri mjeseca

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić


 
2 min
Borka Petrović

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić

Ravnateljica vrtića Mali svijet, Sanja Krizman, koja je na tu funkciju izabrana prije samo četiri mjeseca, prošli je tjedan dala ostavku. Upitali smo Grad Pulu za razloge ostavke, kada će se raspisati novi natječaj, ali i snosi li novo Upravno vijeće dio odgovornosti radi, očito, lošeg izbora.

Zahtjev za razješenjem

Iz Grada Pule pojašnjavaju da ravnatelj temeljem Statuta Dječjeg vrtića Mali svijet može biti razriješen prije isteka vremena na koji je imenovan, ako ravnatelj sam zatraži rješenje, a upravo se to dogodilo.

- Sukladno navedenome Sanja Krizman je podnijela Zahtjev za razrješenjem iz osobito važnih osobnih razloga, navode nam. Dodaju da se prilikom odabira kandidata za ravnatelja Dječjeg vrtića Mali svijet, a temeljem raspisanog natječaja, svi prijavljeni kandidati koji su udovoljavali uvjetima natječaja imali mogućnost predstaviti se članovima Upravnog vijeća i djelatnicima vrtića.

- Nakon predstavljanja, djelatnici vrtića imali su mogućnost izraziti podršku pojedinom kandidatu. Tim putem je Sanji Krizman dalo podršku i povjerenje 82,17 posto djelatnika vrtića te se Upravno vijeće prilikom donošenje Odluke o prijedlogu kandidata za ravnatelja dječjeg vrtića vodilo i navedenim, navode iz Grada Pule.

Upravno vijeće sada je dužno raspisati novi natječaj za izbor ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Vršiteljica dužnosti Tamara Pranjić

Do raspisivanja novog natječaja za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Dječjeg vrtića Mali svijet izabrana je Tamara Pranjić.

Podsjetimo, prije Sanje Krizman ravnateljica ovog gradskog vrtića bila je Sanja Subotić, koja se na raspisani natječaj nije bila ponovo javila.


FOTO: DV Mali svijet

Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.