Politika i društvo

PULA U NEDJELJU ODLUČUJE O HOTELU NA VALKANAMA

REFERENDUM Da bi rezultat izjašnjavanja bio obvezujuć, na njega mora izaći 24.357 glasača/glasačica

Ukupno je prijavljeno 18 promatrača i promatračica iz udruge Zelene Istre i stranke Možemo.*izborne šutnje za referendum nema, ali da i dalje vrijedi pravilo da se na glasačkom mjestu i 50 metara od glasačkog mjesta ne može lobirati, nositi majice s porukama i slično, pojašnjava predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Igor Rakić


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ukupno je prijavljeno 18 promatrača i promatračica iz udruge Zelene Istre i stranke Možemo.*izborne šutnje za referendum nema, ali da i dalje vrijedi pravilo da se na glasačkom mjestu i 50 metara od glasačkog mjesta ne može lobirati, nositi majice s porukama i slično, pojašnjava predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Igor Rakić

Glasački odbori na pulskom lokalnom referendumu koji se ima održati ove nedjelje, 9. listopada, bit će otvoreni, kao i za izbore, od 7 do 19 sati.

Mogućnost glasanja ima 48.713 Puležana i Puležanki. To znači da ih na referendum, da bi njegov ishod bio valjan, odnosno obvezujuć za vladajuće, mora izaći 24.357.

Na referendumu će važiti sva pravila kao i za izbore, kazao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Igor Rakić.

Izuzetak je izborna šutnja koja se inače zabranjuje na dan i 24 sata prije izbora, kada je zabranjena svaka izborna promidžba, objavljivanje prethodnih neslužbenih rezultata ili intervjua i izjava kandidata/kinja u medijima.

Rakić pojašnjava da izborne šutnje za referendum nema, ali da i dalje vrijedi pravilo da se na glasačkom mjestu i 50 metara od glasačkog mjesta ne može lobirati, nositi majice s porukama i slično.

Ukupno je prijavljeno, kaže, 18 promatrača i promatračica iz udruge Zelene Istre i stranke Možemo.

Kad se glasačko mjesto zatvori, glasački odbor radi zapisnik o svome radu, zbraja listiće i donosi ih u Gradsko izborno povjerenstvo koji vrši kontrolu, ručnu i kompjutorsku, pojašnjava Rakić. Potom, veli, i Gradsko izborno povjerenstvo vrši zapisnik. Službeni rezultati trebali bi biti poznati, pretpostavlja Rakić, oko 21 sat.

Građani i građanske svoj će stav moći izraziti na 51 biračkom mjestu u Puli. Oni koji ne znaju kojem biračkom mjestu pripada njihova ulica, mogu to provjeriti klikom na ovaj link: https://www.pula.hr/site_media/media/filer_public/5f/80/5f80c513-74eb-4b26-8922-06b56594e9ee/rjesenje_o_odredivanju_glasackih_mjesta.pdf

Referendumsko pitanje, ponovimo, glasi: "Jeste li za izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni obuhvata važećeg Urbanističkog plana uređenja "Lungo mare" ukinuti mogućnost gradnje hotela, drugih turističkih smještajnih kapaciteta i stambeno-poslovnih građevina?".

Tko je protiv gradnje hotela, na listiću mora zaokružiti „ZA“, a tko je za gradnju hotela „PROTIV“.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Prošao nacrt prijedloga promjene Ustava

Riječ je o promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma o promjeni samog Ustava ili organskih zakona i s tim povezane izmjene Ustavnog zakona o Ustavnom sudu koje će uputiti na plenarnu sjednicu Sabora * Mijenaju se i odredbe o izboru ustavnih sudaca

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.