Politika i društvo

Sedma sjednica županijske skupštine

Robert Velenik (IDS): Vrijeme je da se ukloni žilet žica na granici Istre i Slovenije

Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik


 
1 min
Istra24

Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik

Na današnjoj sedmoj sjednici županijske skupštine, vijećnik Zdenko Pliško (ISU-PIP) pokrenuo je inicijativu o nabavi lako sklopivih, električnih bolničkih kreveta za potrebe palijativnih bolesnika, a koji bi bili dostupni u Posudionici ortopedskih pomagala u Puli, pri čemu je dobio poršku ostatka vijećnika, ali i župana Borisa Miletića.

- Apsolutno prihvaćam inicijativu i upoznat sam s tom potrebom u našem društvu. Proračun nije sveto pismo, podliježe izmjenama i dopunama, i obećajem da ćemo osigurati sredstva, kazao je župan.

Potpredsjednica Skupštine Tamara Brussich (IDS-DDI) je predložila postavljanje dvojezičnih tabli na školama u Istri nakon čega je započela rasprava između nje i župana Miletića.

Još jedna inicijativa, ona o uklanjanju žilet žice na granici u Istri, došla je od strane vijećnika Roberta Velenika (IDS-DDI), a išla bi prema Vladi Slovenije i RH.

- Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik.

Od ostalih tema o kojima je bilo govora je i predstojeća turistička sezona, županijski Prostorni plan, dogradnja doma za starije A. Štiglić u Puli, te izgradnja doma u Fažani, Javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Istarsku županiju u 2022. godini  i dr.


FOTO: Istarska županija

Nastavite čitati

Pula
 

Marko Ristić, koncesionar kafića "Šumi more" na Valkanama: "Investitor u 'Hotel Valkane' ne govori istinu o koncesiji nad kupalištem!"

Marko Ristić: "Prvo su mi u petak pismeno izjavili: 'S naše strane, za vas neće biti promjena. U ovom trenutku smo fokusirani samo na gradnju hotela u napuštenom kamenolomu. Za slučaj da Grad u budućnosti raspiše javni natječaj za dodjeljivanje koncesije na plažu, nemamo konkretnih planova'. No, nakon što sam ih podsjetio na Kostićevu izjavu koju je izrekao proljetos na prezentaciji projekta Hotel Valkane za novinare u Max Cityiju, maca je popapala jezik. Nitko mi se više nije javio. Zatim sam nazvao i našao se sa Zoranom Kostićem"

Istra
 

PO PARTIJSKOM DEKRETU Bivšem direktoru Plinare Deanu Kocijančiću stranački kolega na svoju ruku dao preko pola milijuna kuna otpremnine

Kocijančić je do 14. svibnja prošle godine imao ugovorenu otpremninu u visini od šest neto plaća po osnovnom ugovoru iz 2004. godine. Svota je izmijenjena četvrtim aneksom tog osnovnog ugovora. Plinara, međutim, ne priznaje taj aneks zato što je tadašnji predsjednik Nadzornog odbora Klaudio Paljar odluku potpisao bez da se o tome glasalo na sjednici

Istra
 

ISTARSKA ŽUPANIJA NOSITELJ MEĐUNARODNOG PROJEKTA VRIJEDNOG 1,4 MILIJUNA EURA: 22 solarne elektrane stižu na javne objekte Istre i gradova partnera

Projekt ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura je odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije ostvario pravo na 85 % financiranja (1,1 milijun eura) putem bespovratnih sredstava koje financiraju Island, Lihtenštajn i Norveška kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014.-2022., a u sklopu programa Energija i klimatske promjene

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.