Politika i društvo

Sedma sjednica županijske skupštine

Robert Velenik (IDS): Vrijeme je da se ukloni žilet žica na granici Istre i Slovenije

Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik


 
1 min
Istra24

Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik

Na današnjoj sedmoj sjednici županijske skupštine, vijećnik Zdenko Pliško (ISU-PIP) pokrenuo je inicijativu o nabavi lako sklopivih, električnih bolničkih kreveta za potrebe palijativnih bolesnika, a koji bi bili dostupni u Posudionici ortopedskih pomagala u Puli, pri čemu je dobio poršku ostatka vijećnika, ali i župana Borisa Miletića.

- Apsolutno prihvaćam inicijativu i upoznat sam s tom potrebom u našem društvu. Proračun nije sveto pismo, podliježe izmjenama i dopunama, i obećajem da ćemo osigurati sredstva, kazao je župan.

Potpredsjednica Skupštine Tamara Brussich (IDS-DDI) je predložila postavljanje dvojezičnih tabli na školama u Istri nakon čega je započela rasprava između nje i župana Miletića.

Još jedna inicijativa, ona o uklanjanju žilet žice na granici u Istri, došla je od strane vijećnika Roberta Velenika (IDS-DDI), a išla bi prema Vladi Slovenije i RH.

- Republika Slovenija žicu je postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a istom je učinjen zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničava migracija i kretanje, istaknuo je vijećnik Velenik.

Od ostalih tema o kojima je bilo govora je i predstojeća turistička sezona, županijski Prostorni plan, dogradnja doma za starije A. Štiglić u Puli, te izgradnja doma u Fažani, Javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Istarsku županiju u 2022. godini  i dr.


FOTO: Istarska županija

Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

 

NOVOSTI O LUNGOMARU I ŠOLAKU Pula na pladnju, uz tijesnu suradnju HDZ-a i SDP-a, nezavisnih i manjinaca

Rad pravosuđa otežava i svojevrsni konsenzus lokalne i državne političke elite oko projekata Dragana Šolaka. Ovo je u suštini jedan od slučajeva u kojima tijesno surađuju HDZ i SDP, nezavisni i manjinski, lokalni i nadregionalni, gotovo svi na istom zadatku. Navlas isto držali su se skupa, recimo, onda kad je trebalo sanirati državne banke iznimnim javnim sredstvima, potom čitav financijski sektor jeftino prepustiti biranim privatnicima, pišu Novosti

Pula
 

Okončan ITU projekt „Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula“

Projekt je za cilj imao povećati zaposlenost ranjivih skupina te osvijestiti širu javnost o važnosti socijalne uključenosti svih skupina društva * Nositelj projekta je Općina Marčana, a partneri Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.