Politika i društvo

Koordinatorica platforme Možemo

Sandra Benčić: Mi sigurno nećemo blokirati rad Gradskog vijeća, ali ne odustajemo od referenduma za Lungomare

"Pitanje Lungomarea i gradnje hotela je pitanje oko kojeg se ne slažemo s drugim partnerima i nama je u redu da se na nekim pitanjima ne slažemo. No,  to je za nas fundamentalno pitanje. To je identitetsko političko pitanje. Ako ste ljevica, a ne problematizirate pretjeranu izgradnju na javnom resursu, na obali, onda imate problem identiteta", ističe Benčić


 
1 min
Zoran Angeleski
Sandra Benčić / Foto: Patrik Macek, PIxsell

"Pitanje Lungomarea i gradnje hotela je pitanje oko kojeg se ne slažemo s drugim partnerima i nama je u redu da se na nekim pitanjima ne slažemo. No,  to je za nas fundamentalno pitanje. To je identitetsko političko pitanje. Ako ste ljevica, a ne problematizirate pretjeranu izgradnju na javnom resursu, na obali, onda imate problem identiteta", ističe Benčić

Sandra Benčić, koordinatorica i saborska zastupnica platforme Možemo, komentirajući raspad vladajuće koalicije u Puli, kaže: "Gradonačelnik Zoričić je odlučio reći da nema više koalicije. Što se tiče razloga, vidjeli ste da je to pitanje Lungomarea i gradnje hotela. Predložili smo da se to pitanje riješi referendumom i pri tome ostajemo. A o tome kako će se nastaviti raditi u Gradskom vijeću Pule, dogovorit će se dolje na razini grada".

Na pitanje kako bi se novonastalim okolnostima  trebala ponašati  Dušica Radojčić kao predsjednica Gradskog vijeća, budući da bi izbori uslijedili tek ukoliko se sjednica Gradskog vijeća ne bi sazvala tri mjeseca, Benčić odgovara: "Mi sigurno nećemo blokirati rad Gradskog vijeća. To je sigurno. Nastavit ćemo se, kao i do sada, ponašati konstruktivno po svim temama. Ovo je pitanje oko kojeg se ne slažemo s drugim partnerima i nama je u redu da se na nekim pitanjima ne slažemo. No, to je za nas fundamentalno pitanje. To je identitetsko političko pitanje. Ako ste ljevica, a ne problematizirate pretjeranu izgradnju na javnom resursu, na obali , onda imate problem identiteta".

Budući da više iza sebe nema vijećničku većinu, pitali smo Sandru Benčić bi li Dušica Radojčić trebala dati ostavku na mjesto predsjednice gradskog parlamenta. Ona odgovara: "Mislim da će se dolje dogovoriti kako će se nastaviti funkcionirati. To će, naravno, biti u dogovoru i s gradonačelnikom i s drugim partnerima".


Nastavite čitati

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.