Politika i društvo

objavili imovinske (1.dio)

Sanja Radolović na dar dobila brojne nekretnine. Poduzetnik Anton Kliman ima četiri tvrtke, a od nekretnina samo poslovni prostor u Vodnjanu. Furio Radin kuću u Vintijanu procijenio na gotovo pola milijuna eura

SDP-ova saborska Sanja Radolović zastupnica može se pohvaliti brojnim nekretninama. U imovinsku karticu detaljno je unijela i da je suvlasnica cisterne, krušne peći ali i stepenica. Radolović je vlasnica stana od 61 kvadrata u Puli procijenjenog na 140.686 eura, a kupila ga je uz pomoć kredita. Vlasnica je i građevinskog zemljišta na području grada Vodnjana, točnije na području naselja Filipana. Zemljište od 744 kvadrata vrijedno 29.70 eura, stekla je darovnim ugovorom...


 
5 min
Danijela Bašić-Palković
Foto Pixsell/Ilustracija

SDP-ova saborska Sanja Radolović zastupnica može se pohvaliti brojnim nekretninama. U imovinsku karticu detaljno je unijela i da je suvlasnica cisterne, krušne peći ali i stepenica. Radolović je vlasnica stana od 61 kvadrata u Puli procijenjenog na 140.686 eura, a kupila ga je uz pomoć kredita. Vlasnica je i građevinskog zemljišta na području grada Vodnjana, točnije na području naselja Filipana. Zemljište od 744 kvadrata vrijedno 29.70 eura, stekla je darovnim ugovorom...

Mjesec dana od stupanja na dužnost i istarski saborski zastupnici bili su dužni ponovno objaviti osvježene imovinske kartice. To je, kao što smo već ranije pisali, po prvi put u ulozi saborske zastupnice u roku učinila čelnica pulske platforme Možemo! Dušica Radojčić.

Svoju imovinu objavili su i dosadašnji saborski zastupnici HDZ-ov Anton Kliman kao i SDP-ova zastupnica ujedno i gradska vijećnica u Puli Sanja Radolović. Po prvi put u ulozi zastupnika kartice su prikazali i IDS-ovi zastupnici Loris Peršurić i Dalibor Paus. Dvojac je od ranije imao dužnost objave imovine s obzirom da Peršurić obnaša i funkciju gradonačelnika Poreča dok je predsjednik IDS-a Dalibor Paus karticu ranije objavljivao po osnovi funkcije načelnika Barbana. Potpredsjednik Sabora Furio Radin Sabora ovih je dana također Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa predao novu karticu.

Stan od 70 kvadrata u centru Zagreba vrijedan 200 tisuća eura?

Provjerili smo što imaju zastupnici iz Istre, a u prvom dijelu istražili smo što sve posjeduju Sanja Radolović, Anton Kliman i Furio Radin.

Jedan od najdugovječnijih saborskih zastupnika i potpredsjednik Sabora Furio Radin ima primanja u iznosu od 2.907 eura. Od ostalih prihoda mjesečno prima i 199 eura, a radi se o primicima koji se ne smatraju dohotkom te se na njih ne plaća porez na dohodak.

Radinova supruga Helena Štimac Radin dugi je niz godina na čelu Vladinog ureda za ravnopravnost spolova. Točnije, Štimac Radin ravnateljica je tog ureda od 2004. godine, a za tu funkciju prima mjesečnu plaću od 2.960 eura.

¸Furio Radin M.ANGELINI

Potpredsjednik Sabora vlasnik je kuće s okućnicom ukupne površine od 230 kvadrata u Vintijanu koju je procijenio na 450 tisuća eura. Kuću je kupio od primitaka od nesamostalnog rada, pozajmice, od prodaje imovine i putem kreditnog zaduženja. Njegova supruga vlasnica je stana u centru Zagreba. Radi se o stanu od 70,50 kvadrata kojeg je procijenila na 200 tisuća eura, a stan je kupila od primitaka od nesamostalnog rada, prodaje imovine i uz pomoć kredita.

Furio Radin suvlasnik je i kuće u Puli od 212 kvadrata koju je procijenio na 400 tisuća eura.

Saborski zastupnik nema štednje ali je priličnu svotu uštedjela njegova supruga. Radi se o 67.024 eura i 1.268 američkih dolara.

Radinova supruga ima 33 dionice Hrvatskog telekoma čija minimalna vrijednost po dionici iznosi 27 eura. Posjeduje i jednu dionicu INA-e vrijedne 480 eura.

SDP-ova saborska Sanja Radolović zastupnica može se pohvaliti brojnim nekretninama koje je stekla darovnim ugovorom. U imovinsku karticu detaljno je unijela i da je suvlasnica cisterne, krušne peći ali i stepenica. Radolović je vlasnica stana od 61 kvadrata u Puli procijenjenog na 140.686 eura, a kupila ga je uz pomoć kredita. Vlasnica je i građevinskog zemljišta na području grada Vodnjana, točnije na području naselja Filipana. Zemljište od 744 kvadrata vrijedno 29.70 eura, stekla je darovnim ugovorom.

Cisterna , stepenice, krušna peć

Radolović je na dar dobila i kuću od 70 kvadrata u Filipani procijenjenu na 39 tisuća eura, a suvlasnica je i livade koja se proteže na 2.278 kvadrata i vrijedne 4.556 eura, također stečene darovnim ugovorom. SDP-ova zastupnica navela je da s trećim osobama posjeduje cisternu od 22 kvadrata vrijednu 700 eura stečenu darovnim ugovorom.

U Filipani u suvlasništvu  ima i vinograd od 217 kvadrata koji je procijenila na 434 eura. Navela je i dvorište uz staru zgradu od 153 kvadrata vrijedno 2.295 eura, kao i krušnu peć od 29 kvadrata koju ima u suvlasništvu što je procijenila na 435 eura. Darovnim ugovorom stekla je i suvlasništvo nad zgradom, cisternom, stepenicama i prolazom koji se nalaze na površini od 68 kvadrata. Tu je kod vrijednosti navela iznos od 1.020 eura

SDP-ovka vozi Toyotu Auris iz 2015. godine vrijednu 7.963 eura, a na štednji ima 20 tisuća eura koje je stekla prodajom imovine i od imovinskih prava te od primitaka od nesamostalnog rada. Zaposlena je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli gdje radi kao voditeljica Službe za strateško i prostorno planiranje i infrastrukturne projekte, a plaća joj na Sveučilištu iznosi 1.9640 eura. Kao saborska zastupnica prima naknadu u iznosu od 432 eura. Radolović mjesečno prima i 331 euro, a radi se o primicima koji se ne smatraju dohotkom i primitcima na koje se ne plaća porez. Radolović ima kredit od 41,558 eura dignut u Hrvaskoj poštanskoj banci 2015. godine.

HDZ-ov saborski zastupnik, ujedno i šef istarskog HDZ-a Anton Kliman od nekretnina u svom vlasništvu ima samo poslovni prostor od 420 kvadrata u Vodnjanu procijenjen na 180.212 eura. Prostor je stekao kupnjom iz primitaka od nesamostalnog rada, pozjamicom i zaduženjem kod banke. Klimanova supruga, zaposlena u Istarskoj županiji nakon pripajanja Ureda državne uprave, suvlasnica je kuće s okućnicom u Puli. Ta se nekretnina prostire na 2.175 kvadrata, procijenjena je na 132.722 eura, a stekla ju je nasljedstvom.

Kliman kao saborski zastupnik prima plaću od 2.334 eura. Od ostalih prihoda mjesečno prima 132,72 eura od imovine i imovinskih prava i 199 eura što se odnosi na primitke koji se smatraju dohotkom i primitkom na koje se ne isplaćuje porez na dohodak. Godišnje ima i 1.560 eura prihoda od drugog dohotka.

Poduzetnik Kliman i četiri tvrtke

Kliman ima dva kredita. Jedan je dignuo u Zagrebačkoj banci 2014. godine na iznos od 29.862 eura,a  drugi 2015. godine u Erste&steiermarkische Bank na iznos od 15.926 eura. Saborski zastupnik ima poslovne udjele u čak četiri tvrtke. Stopostotni je vlasnik u tvrtki Barbariga Nova d.o.o, gdje je prijenos prava prenio na odvjetnika Marina Fola.

Anton Kliman u društvu s ministrom Butkovićem

U tvrtki Barbariga Turist d.o.o. ima 70,59 udjela vlasništva, a i tu je prijenos prava prenesen na pulskog odvjetnika. Ista stvar je i s trećom tvrtkom Barbariga Vitality d.o.o. gdje je prijenos također na odvjetniku Marinu Folu. Četvrta firma Barbariga Hospitality koju je osnovao 2022. godine, također je zastupana po istom odvjetniku. Klimanova supruga ima vozilo Nissan Micra iz 2019. godine vrijedan 8.228 eura. Anton Kliman je član Hrvatskog katoličkog zbora „Mi“ od 1992. godine, a na štednji na osnovu prve stambene štedionice ima 3.774 eura.


Nastavite čitati

Istra
 

Irena Hrstić nova je državna tajnica u Ministarstvu zdravstva, sad se istarski HDZ osjeća jačim na Poluotoku

Velika Zlatna Arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je "Proslavi", a po ocjeni publike najbolji je film "Sveta obitelj"* Dugogodišnja ravnateljica Opće bolnice Pula, članica HDZ Irena Hrstić, danas je imenovana državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva * Odzvonilo divljem deponiju na Vodnjanštini * Sutra pišemo o Domu "Ruža Petrović" i o pulskom Studentskom domu

Istra
 

ODZVONILO JOŠ JEDNOM ILEGALNOM DEPONIJU NA VODNJANŠTINI Kreće uklanjanje više od 300 tisuća tona odbačenog građevinskog i organskog otpada

Tvrtka čija je ponuda ostvarila maksimalni broj bodova i izabrana za izvođenje radova je Marana Transporti iz Vodnjana, kojoj će za obavljanje posla biti potrebno nešto manje od procjene Grada, točnije 85.820 eura s uključenim PDV-om. Pulska tvrtka METIS, čija je ponuda na ovom natječaju odbijena kao nepovoljnija, vrijednost svojih radova procijenila je na preko 100 tisuća eura, odnosno dvadesetak više od izabrane ponude

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.