Politika i društvo

NOĆ PANIKE U GLAVNOM GRADU

U Zagrebu se srušila bespilotna letjelica Tu-141, doletjela je iz Ukrajine?

Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hrvstke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine


 
2 min
Istra24
Sovjetska bespilotna letjelica Tu-141

Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hrvstke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine

U DIJELU Zagreba sinoć nešto iza 23 sata čuo se glasan prasak. Na Jarunskoj cesti su policija i vatrogasci. U tlu je ostala velika rupa, po svemu sudeći nešto je udarilo u zemlju i eksplodiralo.

Očevici su rekli kako je nešto s neba palo u zemlju, a te dojave su oko 3 sata iza ponoći potvrdili iz policije, javlja index.hr.

Policija je potvrdila i da je pronašla dva padobrana

"Nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka. Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Kako je tijekom noći doznao Index iz dobro obaviještenih izvora, po dosad prikupljenim informacijama do kojih su nadležne službe došle tijekom očevida, na zagrebačkom Jarunu srušila se bespilotna letjelica.

Pojavile su se tek se neslužbene informacije da je tijekom očevida utvrđeno da se na dijelovima letjelice nalazi petokraka i natpisi na ruskoj ćirilici, no za to nema nikakve službene potvrde. Nema ni potvrde o kakvoj se točno besplotnoj letjelici radi.

Stručnjak: U Zagrebu se srušila bespilotna letjelica Tu-141, doletjela je iz Ukrajine

No na to pitanje možda je dao odgovor Tyler Rogoway, stručnjak za vojnu avijaciju i urednik rubrike The War Zone na portalu The Drive. Rogoway je napisao kako na temelju detaljnog proučavanja dijelova letjelice sa slika i snimki iz Zagreba vjeruje da se u glavnom gradu Hrvastke srušila sovjetska bespilotna letjelica Tu-141 koja je doletjela iz Ukrajine.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi. Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila. Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana", poručili su iz policije.


Nastavite čitati

Snijeg padao na Učki i Platku

Na području Gorskog kotara noćas je padao snijeg, a na mjestima je došlo i do stvaranja pravog snježnog pokrivača. Prekrio je i goranski dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, ali djelatnici zimske službe su prošli ralicama i do jutros nema ograničenja u prometu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.