Politika i društvo

vrije i na jugu

Split: Nezavisni vijećnik Franić traži ostavku gradske vlasti

"Sve ludilo ove vlasti sa strane promatra profesorica Branka Ramljak i Ante Vuković, dajući im neupitnu podršku jer interes Tommya je ipak za njih na prvom mjestu, a tu i tamo, čisto zbog javnosti, im udijele žuti karton ili profesorsku jedinicu, uz napomenu da su dobri u zalaganju", ističe Franić


 
1 min
HINA
Nezavisni vijećnik u Splitu Ante Franić: 'Cijela Puljkova vlast je farsa i PR projekt koji se u potpunosti raspao'

"Sve ludilo ove vlasti sa strane promatra profesorica Branka Ramljak i Ante Vuković, dajući im neupitnu podršku jer interes Tommya je ipak za njih na prvom mjestu, a tu i tamo, čisto zbog javnosti, im udijele žuti karton ili profesorsku jedinicu, uz napomenu da su dobri u zalaganju", ističe Franić

Nezavisni gradski vijećnik u Splitu Ante Franić danas je, osim neupitne ostavke zamjenika gradonačelnika Ivoševića, zatražio i ostavku cjelokupne gradske vlasti koju vodi gradonačelnik Puljak, tvrdeći da se taj projekt raspao.

"Cijela Puljkova vlast je farsa i PR projekt koji se u potpunosti raspao", tvrdi Franić u priopćenju, ističući kako je zato, osim neupitne potrebe za ostavkom Ivoševića, vrijeme je da se cijela skupina predvođena Centrom, Mostom, Pametnim i Brankom Ramljak ispriča građanima Splita i da ostavke na sve dužnosti.

Franić ocjenjuje da je zamjenik gradonačelnika Ivošević po "narativu i karakteru uličar koji je pokazao ono što splitska javnost od početka zna", a Puljkov PR mjesecima je od njega "pravio heroja, neprikosnovenog borca za javno dobro i red".

Ta Franićeva ocjena dolazi nakon jučerašnje optužnice državnog odvjetništva protiv Ivoševića zbog prijetnja novinarki  "Slobodne Dalmacije".

Franić zamjera gradonačelniku Puljku što je na nedavnoj sjednici Gradskoj vijeća vijećnika Igora Stanišića (HGS) ocijenio kao "dno dna" zato što ga je pitao postoji li protiv njega prijava za obiteljsko nasilje.

I za drugog zamjenika gradonačelnika Antonija Kuzmanića Franić smatra da po "nasilnom karakteru nije daleko od vodećeg dvojca, samo za sada to krije od javnosti".

Po Franićevim riječima, u stopu ih prati predsjednik GV-a Jakov Prkić, koji se vrlo često nađe u situaciji da se "bori sam sa sobom".

"Tu je i gradonačelnikov vjerni partner Josip Markotić iz Mosta, čije su ludilo i razjareni izraz lica imali prilike vidjeti i gledatelji na malim ekranima, nakon što je prevario i uskratio podršku zakupcima s tržnica", tvrdi Franić.

Također tvrdi da "šutljivi gradski vijećnik Srđan Marinić svoje ostvarenje pronalazi u svakidašnjem mobingu nad djelatnicima Javne ustanove Park-šume Marjana."

"Sve ludilo ove vlasti sa strane promatra profesorica Branka Ramljak i Ante Vuković, dajući im neupitnu podršku jer interes Tommya je ipak za njih na prvom mjestu, a tu i tamo, čisto zbog javnosti, im udijele žuti karton ili profesorsku jedinicu, uz napomenu da su dobri u zalaganju", ističe Franić.

Vuković je vijećnik splitskog GV-a koji je zamijenio poduzetnika Tomislava Mamića, vlasnika maloprodajnog lanca Tommy. 


Nastavite čitati

SAMO U HRVATSKOJ U srcu Parka prirode Velebit s radom počinje kamenolom

Da se tamo otvara kamenolom je zaključak do kojeg smo došli kada smo telefonski kontaktirali tvrtku Kamen d.o.o sa sjedištem u Obrovcu, a koja je na stranici Posao.hr objavila natječaj za posao radnika u kamenolomu. Praveći se da smo zainteresirani za posao, iz tvrtke su nam potvrdili da je riječ o navedenoj lokaciji na kojoj su počeli radovi. Eksploatacijsko polje posjetili smo i sami te uočili kako je ispred kamenoloma postavljena rampa, te kako su komadi stijena označeni posebnim oznakama

Uz Međunarodni dan zaštite životinja: Osniva se povjerenstvo za izmjene Zakona o zaštiti životinja

„Kada govorimo o zaštiti životinja, većina pomisli na pse i mačke, no i sve druge životinje trebaju zaštitu od ljudskog iskorištavanja i ubijanja. Već malom promjenom svojih navika možemo zaštititi i životinje koje su daleko od očiju javnosti – na farmama, u klaonicama, laboratorijima, cirkusima, kavezima... Sve životinje trebaju naše suosjećanje kako bismo stvarali svijet bez nasilja prema životinjama”, istaknula je ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj Ivana Lunku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.