Politika i društvo

Obrazovanje učenika za potrebe tržišta rada

Srednjoškolci od putničkih agencija dobili praktične informacije o agencijskom poslovanju

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine


 
1 min
Istra24

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula sudjelovali su, u sklopu terenske nastave na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija HGK - Županijske komore Pula, koja je održana u Labinu.

Time su maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine.

Kontinuirano prilagođavanje vremenu u kojem se živi, snalažljivost, osluškivanje potreba tržišta te prilagođavanje ponude promjenama na tržištu, temelj su našega rada, poručili su predstavnici putničkih agencija srednjoškolcima.

Strukovna grupa

Strukovna grupa redovitim godišnjim sastancima na terenu upoznaje agencijske djelatnike s novinama u turističkoj ponudi na pojedinim područjima, odnosno, destinacijama.

Direktorica Turističke zajednice Labin – Rabac Astrid Glavičić predstavila je ponudu ove destinacije, nakon čega je slijedila demonstracija na terenu. Agencije i učenici pod vodstvom ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Labin Renate Kiršić obišli su Park skulptura Dubrova, te zaštićeni kompleks industrijske kulturne baštine Pjacal, labinski Šoht, muzej rudarstva i stari grad Labin, pod vodstvom Vedrana Kosa voditelja Narodnog muzeja Labin.

Projekt KLIK Pula

S ciljem obrazovanja učenika za potrebe tržišta rada, terenska nastava održana je u sklopu projekta KLIK Pula što je i svrha  Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.


FOTO: HGK - Županijska komora Pula

Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.