Politika i društvo

Obrazovanje učenika za potrebe tržišta rada

Srednjoškolci od putničkih agencija dobili praktične informacije o agencijskom poslovanju

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine


 
2 min
Istra24

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula sudjelovali su, u sklopu terenske nastave na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija HGK - Županijske komore Pula, koja je održana u Labinu.

Time su maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine.

Kontinuirano prilagođavanje vremenu u kojem se živi, snalažljivost, osluškivanje potreba tržišta te prilagođavanje ponude promjenama na tržištu, temelj su našega rada, poručili su predstavnici putničkih agencija srednjoškolcima.

Strukovna grupa

Strukovna grupa redovitim godišnjim sastancima na terenu upoznaje agencijske djelatnike s novinama u turističkoj ponudi na pojedinim područjima, odnosno, destinacijama.

Direktorica Turističke zajednice Labin – Rabac Astrid Glavičić predstavila je ponudu ove destinacije, nakon čega je slijedila demonstracija na terenu. Agencije i učenici pod vodstvom ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Labin Renate Kiršić obišli su Park skulptura Dubrova, te zaštićeni kompleks industrijske kulturne baštine Pjacal, labinski Šoht, muzej rudarstva i stari grad Labin, pod vodstvom Vedrana Kosa voditelja Narodnog muzeja Labin.

Projekt KLIK Pula

S ciljem obrazovanja učenika za potrebe tržišta rada, terenska nastava održana je u sklopu projekta KLIK Pula što je i svrha  Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.


FOTO: HGK - Županijska komora Pula

Nastavite čitati

Istra
 

Potpredsjednik pazinskog Gradskog vijeća Vedran Ivančić (IDS): Gradonačelnica Jašić obmanjuje i difamira cjelokupnu javnost

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća bila je točka koja se odnosila na Odluku o sufinanciranju Grada Pazina za korisnike Doma s područja Grada Pazina. Mi takvu odluku nismo htjeli podržati iz više razloga. Prvi razlog je taj što predložena odluka na dnevnom redu nije istovjetna odluci koja je bila na javnom savjetovanju, istaknuo je među ostalim Ivančić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.