Politika i društvo

Obrazovanje učenika za potrebe tržišta rada

Srednjoškolci od putničkih agencija dobili praktične informacije o agencijskom poslovanju

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine


 
1 min
Istra24

Maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula sudjelovali su, u sklopu terenske nastave na sastanku Strukovne grupe putničkih agencija HGK - Županijske komore Pula, koja je održana u Labinu.

Time su maturanti, potencijalni budući agencijski djelatnici, dobili iz prve ruke praktične informacije o svakodnevnim aktivnostima i dinamici poslovanja putničkih agencija, kao i programima koji se provode na području Labinštine.

Kontinuirano prilagođavanje vremenu u kojem se živi, snalažljivost, osluškivanje potreba tržišta te prilagođavanje ponude promjenama na tržištu, temelj su našega rada, poručili su predstavnici putničkih agencija srednjoškolcima.

Strukovna grupa

Strukovna grupa redovitim godišnjim sastancima na terenu upoznaje agencijske djelatnike s novinama u turističkoj ponudi na pojedinim područjima, odnosno, destinacijama.

Direktorica Turističke zajednice Labin – Rabac Astrid Glavičić predstavila je ponudu ove destinacije, nakon čega je slijedila demonstracija na terenu. Agencije i učenici pod vodstvom ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Labin Renate Kiršić obišli su Park skulptura Dubrova, te zaštićeni kompleks industrijske kulturne baštine Pjacal, labinski Šoht, muzej rudarstva i stari grad Labin, pod vodstvom Vedrana Kosa voditelja Narodnog muzeja Labin.

Projekt KLIK Pula

S ciljem obrazovanja učenika za potrebe tržišta rada, terenska nastava održana je u sklopu projekta KLIK Pula što je i svrha  Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je škola u Puli.


FOTO: HGK - Županijska komora Pula

Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.