republika - dugi
Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Što se bijeli na gori zelenoj? Nit' su snijezi, nit' su labudovi, ponad Rapca beton i metali

Sutra pišemo o najnovijem "izumu" Pula Parkinga – rolo garažama * Analizirali smo šest zainteresiranih tvrtki za kupovinu pulskog brodogradilišta * Dvadeset godina od početka radova na mjestu budućeg Hotela Rovinj i dalje je ruševina. Je li projekt podno Svete Eufemije uklet?  


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sutra pišemo o najnovijem "izumu" Pula Parkinga – rolo garažama * Analizirali smo šest zainteresiranih tvrtki za kupovinu pulskog brodogradilišta * Dvadeset godina od početka radova na mjestu budućeg Hotela Rovinj i dalje je ruševina. Je li projekt podno Svete Eufemije uklet?  

Je li IDS pobijedio, je li gradonačelnik Pule Filip Zoričić obmanuo birače na proteklim mjesnim izborima, današnji su tekstovi koji su izazvali najveći broj vaših reakcija. Ne čudi to previše kada uzmemo u obzir da kod prvih brojke ne prate uspjeh, a kod drugog nije baš jasno zašto svojata uspjeh nezavisnih, a nezavisni tvrde da nisu zavisni. Kakva zbrka.

Reakcije je izazvala i naša vijest da se bivši gradski pročelnik Damir Prhat može se vratiti na posao. Odlučio je tako Službenički sud Istarske županije godinu dana otkako je udaljen iz službe. Nije čak ni jako dobio po džepu.

Međutim, proglašen je odgovornim jer nije provjerio zakonitost odluke koju je uputio na glasanje na pulsko Gradsko vijeće. Radi se, podsjetimo o Odluci o prihvatu ponude i sklapanju ugovora o kupoprodaji nekretnina (Immobilien Neuban d.o.o.). Nadalje, smatraju ga i  krivim što je vijećniku Marinu Lerotiću dostavio nepotpune podatke i dokumentaciju. Prhat će se na sve žaliti jer smatra da nije kriv.

Agonija radnika Uljanika ide dalje. Zbog neisplate plaća za dva mjeseca te zabrinutosti za  sudbinu firme kojoj ozbiljno prijeti stečaj i još jedne propale dražbe, okupili su se unutar brodogradilišta. Zanima ih što dalje. No, konkretnog odgovora nema. Samo čekanje. Čeka se i na raspisivanje natječaja za novog ravnatelja Istarskih domova zdravlja. Zasad nije na vidiku. No, pojedine rošade unutar ustanove su  učinjene, posebno u onim „buntovnim“.

Danas su s vama bili Leo i Nera, a sutra vas uz Lea dočekuje Silvio.

Sutra pišemo o najnovijem "izumu" Pula Parkinga – rolo garažama. Što o svemu kaže direktor Branislav Bojanić i koliko će nas u konačnici koštati "pionirstvo u modernizaciji parkirnih rješenja" čitajte sutra.

Analizirali smo šest zainteresiranih tvrtki za kupovinu pulskog brodogradilišta. Malo je ozbiljnih igrača.

Dvadeset godina od početka radova na mjestu budućeg Hotela Rovinj i dalje je ruševina. Je li projekt podno Svete Eufemije uklet, pokušali smo saznati od investitora.

Beton i metal u netaknutoj prirodi Istre. Hotelski lanac Valamar u najam je uzeo vrh Standar iznad Rapca i na njemu gradi vidikovac. Detalje doznajte sutra.

Laku i mirnu noć želi vam redakcija Istre24.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.