Politika i društvo

SLAVLJENIK NA APARATIMA

Rođendan IDS-a: Miletić u medijskoj ofenzivi, Lerotić ignorira rođendan stranke, Paus u slavljeničkom raspoloženju

Došli smo do toga da si kupujemo radijatore? To je Ferićev modus operandi. On već duže vremena sa mnom ima neku osobnu razinu. To nema veze s politikom, ni s ničim. Nikakav tablet ne koristim, kazao je Boris Miletić tijekom gostovanja na Radiju Puli


 
5 min
Danijela Bašić-Palković
Foto IDS

Došli smo do toga da si kupujemo radijatore? To je Ferićev modus operandi. On već duže vremena sa mnom ima neku osobnu razinu. To nema veze s politikom, ni s ničim. Nikakav tablet ne koristim, kazao je Boris Miletić tijekom gostovanja na Radiju Puli

Obilježavanje 32. rođendana IDS-a, do jučerašnji član Boris Miletić i aktualni župan potpuno je ignorirao. Na svom Facebook profilu nije komentirao rođendan stranke koju je de facto do jučer vodio. Miletić je tako na svom profilu stavio dvije trešnje u obliku srca.

Rođendan stranke čiji je još uvijek član, ignorirao je i saborski zastupnik IDS-a Marin Lerotić, pa se postavlja logično pitanje hoće li i Lerotić uskoro dignuti sidro i krenuti Miletićevim stopama. Umjesto čestitke IDS-u, koji ga je doveo u Sabor, Marin Lerotić na svom je profilu objavio srce  uz čestitku “ Sretno Valentinovo“.

Marin Lerotić na svom profilu čestita Valentinovo

S druge strane, predsjednik IDS-a Dalibor Paus uz emoji "zelenog srca" i "koze" stranci je čestitao rođendan.

-Sretan nam rođendan. Danas na simboličan način obilježavamo 32.godišnjicu osnutka IDS-a i Dan zaljubljenih-Valentinovo. Hvala svim građankama i građanima  na velikoj potpori, napisao je Dalibor Paus.

Što planira saborski zastupnik Marin Lerotić koji je jedan od rijetkih stao u obranu Boris Miletića nakon odluke predsjedništva o pokretanju stegovnog postupka, nismo uspjeli doznati.

Naime Lerotić, već danima ignorira naše upite, a samo je u kratkoj sms poruci naveo da „nema namjeru ništa komentirati“. Da su se u IDS-u zakleli na zavjet šutnje, svjedoči i izjava saborske zastupnice Katarine Nemet koja također nije željela ništa reći o situaciji u stranci. Potvrdila je da će u Novigradu prigodno obilježiti rođendan IDS-a.

U Novigradu prigodna proslava FB Katarina Nemet

Zanimljivo da se iz svega „isključio“ i zamjenik župana i bivši gradonačelnik Labina Tulio Demetlika koji ne odgovara na pozive te se još ni jednom nije oglasio nakon što je IDS izgubio župana.

I dok u IDS-u šute, Boris Miletić opako je krenuo u razna medijska gostovanja. Danas je sudjelovao u emisiji radija Pule „Tolerancija“ gdje je odgovarao na brojne upite urednice Petre Neuner Geržinić.

No ni danas Miletić nije otkrio je li lažirao predizborne ankete zbog čega je u konačnici protiv njega bio pokrenut postupak u stranci.

- Ta je priča naprosto smiješna i to ne stoji. Znam Statut i etički kodeks i znam da se nisam ogriješio. Novom predsjedniku IDS-a funkcioniranje Županije nije bilo zadovoljavajuće, što je rezultiralo stegovnim postupkom, kazao je Miletić. Naglasio je da je IDS, ako bi došlo do problema, sve držao unutar kuće.

-U ovom slučaju se IDS ponaša poput drugih nacionalnih stranaka koji su svoje probleme rješavale putem medija. Sad smo i mi ispali dio političke scene Hrvatske gdje se stvari pokušavaju raščistiti putem medija. Znam da je vama medijima super kada se desi sukob i svađa, rekao je Miletić.

Boris Miletić stavio je trešnje u obliku srca

Na pitanje novinarke zašto nije bio na sjednici predsjedništva, rekao je da nije bio jer je to od njega tražio Dalibor Paus.

-Dobio sam poziv kao i svi članovi predsjedništva. Smatrao sam da je bilo potrebno još jednom raščistiti s Pausom. Pitao sam ga „Kako bi tebi bilo lakše? Želiš li da dođem ili ne?“ On je rekao da mu je lakše da ne dođem, što sam ja poštivao“, rekao je Miletić.

Referirao se i na podršku drugih članova IDS-a.

-Ne bih rekao da su mi suradnici okrenuli leđa. Potrošio sam cijeli vikend da odgovorim na poruke. Nitko od predsjedništva nije očekivao da će sve izaći u medije, rekao je Miletić. Komentirao je i svoj izlazak iz stranke.

-Nisam se zaletio, prespavao sam, vidio sam kamo to vodi. Bilo mi je jasno da je to bio početak pritiskanja prema meni. Na Saboru stranke moje je izvješće bilo usvojeno jednoglasno uz jedan suzdržani glas. Tada nitko ništa nije govorio. Ako Boris autokratski vodi stranku, to je trebalo reći ranije, naveo je Miletić.

Novinarka ga je pitala i za kaznene prijave koje je podnio županijski vijećnik Danijel Ferić i niz optužbi na račun njegovih najbližih suradnika, ali i plaćanje medija gradskim novcem za što je u mandatu Boris Miletića potrošeno 11 milijuna kuna.

-Ako želite napraviti bilo koji projekt iz eu fondova- imate obvezu jasno izvijestiti javnost da se radi o eu novcima. To kumulativno u 15 godina izgleda kao velika stavka, ali nabrojite mi jedan grad ili ministarstvo koje tako ne postupa. Grad nije plaćao stranačke stvari, rekao je Miletić.

Na konstataciju novinarke da je austrijski kancelar Sebastian Kurtz dao ostavku jer su se državnim novcem plaćali mediji koji su o njemu potom pozitivno pisali, Miletić je to potpuno ignorirao. Rekao je da je županijski vijećnik Ferić već dugo godinama njime fiksiran.

-Kaznene prijave, bombastične izjave, taj čovjek očito na drugi način ne može doći u medije, naveo je Miletić.

Dalibor Paus nije zaboravio rođendan stranke

Nije odgovorio ni na upite vezano uz nabavku stvari kupljene sredstvima gradskog poduzeća Castrum koje su završile kod nekih visokopozicioniranih članova.

-Došli smo do toga da si kupujemo radijatore? To je Ferićev modus operandi. On već duže vremena sa mnom ima neku osobnu razinu. To nema veze s politikom, ni s ničim. Nikakav tablet ne koristim, kazao je.

Nije htio komentirati ni optuže na račun njegovih bliskih suradnika - županijskog pročelnika Duška Kišberija i saborskog zastupnika Marina Lerotića.  

-Naviknut sam na Ferićeve konstrukcije. Niti malo se ne osjećam krivim. Tu nema ničeg. Istraga će utvrditi svoje. Neka institucije rade svoj posao, zaključio je Miletić, tijekom gostovanja na Radiju Puli, poručivši da ne razmišlja o pokretanju druge stranke te da on nije "šete bandijere".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.