Politika i društvo

A ima naznaka za nove poslove

U "3. maju" kasne plaće, očekuje se isplata do kraja ožujka

Prema podatcima iz "3. maja", u tom je brodogradilištu zaposleno 790 radnika, a za njih trenutačno radi i oko 500 kooperanata


 
2 min
HINA

Prema podatcima iz "3. maja", u tom je brodogradilištu zaposleno 790 radnika, a za njih trenutačno radi i oko 500 kooperanata

U Brodogradilištu "3. maj" kasne plaće za veljaču pa je sindikat počeo postupak mirenja te je na današnjem sastanku najavljeno da bi se one trebale isplatiti do kraja ožujka, rekao je u srijedu direktor tog brodogradilišta Edi Kučan.

Direktor "3. maja" Edi Kučan potvrdio je za Hinu da je u srijedu održan sastanak uprave tog brodogradilišta i predstavnika Sindikata metalaca Hrvatske u sklopu postupka mirenja koji je zbog kašnjenja plaća pokrenuo taj sindikat.

Kučan je rekao kako je potvrđeno da će se plaće isplatiti do kraja ožujka te da se postupak mirenja nastavlja.

Podsjetio je da je Vlada nedavno odobrila državno jamstvo "3. maju" za zaduženje za obrtna sredstva radi pokrića povećanih troškova za gradnje koje su u tom brodogradilištu započete, u visini od 90 milijuna kuna, te da je sada, na osnovi te odluke u tijeku procedura odobravanja kredita u poslovnoj banci.

Kada postupak u poslovnoj banci bude završen, iz tih će sredstava biti isplaćene plaće, dodao je.

Kučan je još rekao da ima naznaka za nove poslove u "3. maju" i da razgovori idu u dobrom smjeru.

Podsjetio je da je prošlog tjedna naručitelju - španjolskoj tvrtki "Marflet Marine" predan tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija "Santiago", nosivosti gotovo 50.0000 tona, ističući pritom kako je bila riječ o zahtjevnom poslu.

Sada su u "3. maju" koncentrirani na isporuku broda za prijevoz automobila grčkom naručitelju, koja se planira za lipanj, a radi se i na tome da polarni kruzer bude porinut do kraja svibnja.

U tijeku su radovi na jahti za talijanskog naručitelja, a potrebno je što prije riješiti pitanje završetka samoiskrcavajućeg broda za sipki teret, rekao je Kučan.

Prema podatcima iz "3. maja", u tom je brodogradilištu zaposleno 790 radnika, a za njih trenutačno radi i oko 500 kooperanata.


FOTO: 3. Maj

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.