Politika i društvo

Brojka svaki dan sve veća

"U Hrvatskoj je trenutno 9357 ukrajinskih izbjeglica, potrebno je riješiti smještaj i troškove"

Plenković je na sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina te Međuresorne radne skupine za provedbu aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjeglog stanovništva iz Ukrajine iznio najnovije podatke, po kojima je do jutros u Hrvatsku ušlo 9357 izbjeglica, od čega 4556 žena (48,7 posto), 1172 muškarca (12,5 posto) i 3629 djece (38,8 posto)


 
1 min
HINA

Plenković je na sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina te Međuresorne radne skupine za provedbu aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjeglog stanovništva iz Ukrajine iznio najnovije podatke, po kojima je do jutros u Hrvatsku ušlo 9357 izbjeglica, od čega 4556 žena (48,7 posto), 1172 muškarca (12,5 posto) i 3629 djece (38,8 posto)

Premijer Andrej Plenković izvijestio je u srijedu da je do sada u Hrvatsku ušlo 9357 raseljenih osoba iz Ukrajine te poručio županima i predstavnicima gradova i općina da je najvažnije riješiti pitanje smještaja i pokrivanja troškova smještaja izbjeglica.

Plenković je na sastanku sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina te Međuresorne radne skupine za provedbu aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbjeglog stanovništva iz Ukrajine iznio najnovije podatke, po kojima je do jutros u Hrvatsku ušlo 9357 izbjeglica, od čega 4556 žena (48,7 posto), 1172 muškarca (12,5 posto) i 3629 djece (38,8 posto).

Premijer je istaknuo da se na sastanku želi poboljšati djelotvornost koordinacije između Vlade i županijskih jedinica samouprave i raspraviti što se može poboljšati u postojećoj strukturi.

"Posebno je važno pitanje smještaja, pokrivanje troškova tog smještaja i cjelovita zaokružena politika. To je politika dobrodošlice, solidarnosti i prihvata ukrajinskih izbjeglica s dignitetom, to smo dužni napraviti i to želimo učiniti", kazao je.

Nastavit ćemo pomagati svim mogućim sredstvima, pogotovo u humanitarnom smislu. Hrvatska je u ovom trenutku na pravoj strani povijesti i međunarodnoga prava, ali i onih vrijednosti koje su utemeljene u našem Ustavu, poručio je premijer.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Sudska službenica slala lažne ovrhe poznanicima s kojima nije bila u dobrim odnosima

Sumnjaju da je 55-godišnjakinja, od 28. veljače 2020. do 22. studenoga 2021., kao službenica u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu iskoristila dostupnost podataka iz raznih evidencija, a potom je za sedam osoba sačinila neistinita rješenja o ovrsi u kojima je navela da su donesena u ime suda i u njih unijela lažne podatke da su te osobe obveznici plaćanja sudskih pristoji, kao i da se zbog neplaćanja pristojbi nalaže Fini provođenje ovrhe na njihovim računima

Nova taktika ilegalnih migranata - iz BiH u Hrvatsku sada ulaze nasilno

Migranti pronalaze kombi vozila i potom u velikoj brzini pokušavaju projuriti cestama preko manje prometnih graničnih prijelaza ne obazirući se na policiju koja ih u tome pokuša zaustaviti. Nekoliko odvojenih incidenata takve vrste zabilježeno je na graničnim prijelazima koji gravitiraju Bosanskoj Gradišci te Unsko-sanskoj županiji u BiH, na krajnjem sjeverozapadu te zemlje

Vladajući su prešli crtu, tražimo raspuštanje Sabora

Ahmetović je u nabrajanju desetaka afera vladajućih spomenula i to da ni nakon sto dana od prometne nesreće bivši ministar Mario Banožić još nema optužnice, ali zato policija uhićuje po kratkom postupku kad se Plenkoviću zaprijeti da će ga se gađati smrdljivim jajima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.