Politika i društvo

KRAJ 6. VALA?

U Istri danas samo deset novozaraženih koronavirusom

Od jučer, u Istri su izliječene 23 osobe, a u Općoj bolnici Pula na liječenju se nalaze 22 pacijenta


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Od jučer, u Istri su izliječene 23 osobe, a u Općoj bolnici Pula na liječenju se nalaze 22 pacijenta

U zadnja 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 152 uzorka briseva na Covid-19, a potvrđeno je 10 novozaraženih osoba s našeg područja.

Izliječene su 23 osobe, a u Općoj bolnici Pula, na liječenju se nalaze 22 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 21 osoba, a na Odjelu za ginekologiju jedna.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.