Politika i društvo

odluka na sjednici vlade

U upravu ACI-ja ulazi bivši ministar turizma Ivan Herak

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju


 
1 min
Borka Petrović

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju

Državna tvrtka ACI, nakon javnog natječaja, dobila je novu tročlanu upravu. Na čelu će ostati Kristijan Pavić kao predsjednik Uprave, a Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru predložila imenovanje nova dva člana Uprave i to bivšeg ministra turizma do 2000. Ivana Heraka, i kandidata HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josipa Ostrogovića, donosi Jutarnji list.

Herak stiže u kvoti HNS-a, nakon što je i ranije član Uprave bio Juraj Bukša, njihov kadar, dok je Ostrogović predsjednik riječkog HDZ-a drugi mandat.

Uprava se sada povećala za jednog člana, a sva trojica članova Uprave imenovat će se na mandat od četiri godine. Vlada je takvu odluku donijela zadnji dan kada je isticao privremeni šestomjesečni mandat Kristijanu Paviću iako je natječaj bio gotov u listopadu prošle godine.

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju.

Osnivao je IDS, bio u HSLS-u, a 1999. ušao je i u HDZ-ovu Vladu Zlatka Mateše. Bio je i glavni menadžer u Hrvatskom nogometnom savezu 2018., a stranka HNS htjela je da nosi njihovu listu u VIII. izbornoj jedinici, te da prošlim lokalnim izborima bude kandidat za istarskog župana, ali se od toga na kraju odustalo, piše Jutarnji.


FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavite čitati

Pula
 

NEMA STRAHA OD BATINA Zelg Galešić: "Borba čuči u svima nama, priznali mi to ili ne"

"Dobro je jednom prilikom rekao Dana White o gledanosti ovog sporta, kazavši da ako Ronaldo trči s loptom prema golu, a na tribinama se potuku oni koji prodaju kokice i pivo, svi će gledati njihovu tuču. To je u svima nama, i svi želimo vidjeti tko je najbolji borac. To je čista igra", istaknuo je Zelg Galešić, a na kritike o preokrutnim borbama kaže: "Ovo je najkompleksniji borilački sport koji postoji. Ovdje moraš biti iznadprosječni boksač, iznadprosječni hrvač, iznadprosječni kick boksač, jiu-jitsu borac da bi bio uspješan MMA borac"

U ISTRU STIŽU HIDROAVIONI: ACI se već javio na natječaj za koncesiju u Puli vrijednu 30 milijuna kuna

Posljednjih nekoliko godina pokušaji pokretanja aerodroma na vodi u Hrvatskoj bili su brojni i neuspješni. Tako je njemačkoj tvrtki European Coastal Airlines (ECA) trebalo punih 14 godina (od 2000. do 2014. godine) od pokretanja projekta do prvih letova. Među brojnim terminalima u Hrvatskoj i Italiji bila je bila i Pula. No, inicijativa je na kraju brzo propala, već 2016 godine. Kasnije se špekuliralo da će posao preuzeti firma Airways Europe, no to se nije dogodilo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.