Politika i društvo

odluka na sjednici vlade

U upravu ACI-ja ulazi bivši ministar turizma Ivan Herak

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju


 
1 min
Borka Petrović

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju

Državna tvrtka ACI, nakon javnog natječaja, dobila je novu tročlanu upravu. Na čelu će ostati Kristijan Pavić kao predsjednik Uprave, a Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru predložila imenovanje nova dva člana Uprave i to bivšeg ministra turizma do 2000. Ivana Heraka, i kandidata HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josipa Ostrogovića, donosi Jutarnji list.

Herak stiže u kvoti HNS-a, nakon što je i ranije član Uprave bio Juraj Bukša, njihov kadar, dok je Ostrogović predsjednik riječkog HDZ-a drugi mandat.

Uprava se sada povećala za jednog člana, a sva trojica članova Uprave imenovat će se na mandat od četiri godine. Vlada je takvu odluku donijela zadnji dan kada je isticao privremeni šestomjesečni mandat Kristijanu Paviću iako je natječaj bio gotov u listopadu prošle godine.

Herak inače dolazi s pozicije posebnog savjetnika ministrice turizma Nikoline Brnjac, a bio je i savjetnik bivšem HDZ-ovom ministru Gariju Cappelliju.

Osnivao je IDS, bio u HSLS-u, a 1999. ušao je i u HDZ-ovu Vladu Zlatka Mateše. Bio je i glavni menadžer u Hrvatskom nogometnom savezu 2018., a stranka HNS htjela je da nosi njihovu listu u VIII. izbornoj jedinici, te da prošlim lokalnim izborima bude kandidat za istarskog župana, ali se od toga na kraju odustalo, piše Jutarnji.


FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Nastavite čitati

Istra
 

SEAN LISJAK: 'Zbog loših zakonskih rješenja, zabrinuti smo za budućnost gospodarenja nautikom' IVAN HERAK: 'ACI je u postupku produljenja koncesija i sa Ministarstvom financija definirali smo sve matrice i procedure'

Država raspisuje novi natječaj za koncesije i vi se na njega javljate s iste pozicije kao i bilo koja druga tvrtka koja ništa od onoga što ste napravili nije učinila. Ukoliko taj novi ponuđač ponudi nekoliko eurocenti više od vas fiksne ili varijabilne naknade, vi realno možete izgubiti. Vi, vaša tvrtka, vaši zaposlenici, ostajete doslovno na cesti,  upozorava Sean Lisjak * Novi Zakon za ACI ne stvara nikakve probleme. Osobno sam zadovoljan Zakonom, neću komentirati zašto drugi nisu, ali za ACI će problemi koji njih tište biti eventualno aktualni tek po isteku roka za koji će biti produljene aktualne koncesije, kaže član Uprave Ivan Herak

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.