Politika i društvo

CRTICA IZ ROJCA

ULJANIKOVIM BEDŽEVIMA do donacija za pulsko prenoćište za beskućnike

Bedževe sa simbolima nekadašnjeg brodograđevnog diva izradili su učenici Tehničke škole Pula. Oni su nedavno, u sklopu Festivala znanosti, Puljanima prezentirali izložbu radova upravo o brodogradilištu Uljanik, nekadašnjoj "žili kucavici i simbolu grada Pule"


 
1 min
Borka Petrović

Bedževe sa simbolima nekadašnjeg brodograđevnog diva izradili su učenici Tehničke škole Pula. Oni su nedavno, u sklopu Festivala znanosti, Puljanima prezentirali izložbu radova upravo o brodogradilištu Uljanik, nekadašnjoj "žili kucavici i simbolu grada Pule"

U Dnevnom boravku Rojca možete ostaviti donaciju za pulsko prenoćište za beskućnike, koje je u zadnje vrijeme krcato ljudima, i zauzvrat se "počastiti" Uljanikovim bedžom.

Bedževe sa simbolima nekadašnjeg brodograđevnog diva izradili su učenici Tehničke škole Pula. Oni su nedavno, u sklopu Festivala znanosti, Puljanima prezentirali izložbu radova upravo o brodogradilištu Uljanik, nekadašnjoj "žili kucavici i simbolu grada Pule".

U svojim najboljim godinama u Uljaniku je bilo zaposleno,  kako piše u opisu izložbe na stranicama škole, više od 5000 ljudi. Zbog propasti Uljanika tisuće ljudi završilo je na Zavodu za zapošljavanje, zatvorilo se niz malih tvrtki i obrta koji su usko bili vezani za Uljanik i radnike Uljanika.  

FOTO: Tehnička škola Pula

U sklopu Festivala znanosti, učenici Tehničke škole Pula osmislili su izložbu pod nazivom 'Priča o pulskom divu'. Kroz svoje su radove  pokazali  da je Uljanik bio simbol grada Pule i da nikad neće biti zaboravljen. Razgovarali su sa svojim roditeljima, nonićima, rođacima, susjedima, nastavnicima… o važnosti Uljanika za našu zajednicu. Izradili su niz  crteža, tekstova, maketa,  intervjua, napisali su svoja promišljanja o propasti Uljanika, printali su brodove na 3D printeru, a kao podsjednik na izložbu izradili i ove "humanitarne bedževe".


FOTO: Borka Petrović

Nastavite čitati

Pula
 

SUKOB OKO PARKINGA U TRŠĆANSKOJ ULICI Tko ima pravo, tko sječe užad, tko razbija staklo na vozilu

Predstavnica stanara Ivana Rampini: "Hrvatske željeznice svojataju nešto što nije njihovo vlasništvo, već su to dobili u posjed na trajno korištenje. Oni ne razmišljaju o stanarima zgrade koji ovdje žive 24 sata, a oni tamo rade samo 8 sati. I sad se inate" * HŽ: "Iako stanari okolnih zgrada imaju oko svojih zgrada zemljište na kojem mogu parkirati i po potrebi urediti parkirališta, neprekidno nam stvaraju neugodnosti. Ruše se postavljeni stupići, sijeku užad koja je postavljena na ulaz u parkiralište, te razbijaju stakla na parkiranom vozilu"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.