Politika i društvo

ISTARSKI ŽUPAN ZAOŠTRIO RETORIKU

Miletić žali za uhićenim ministrom Horvatom. Oštro poručio: "U zatvor s bespravnim graditeljima!"

Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleksna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić


 
2 min
Matea Čelebija
Boris Miletić Foto Ivan Dobran

Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleksna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić

Na današnjoj sjednici županijske Skupštine, pojavio se HDZ-ov vijećnik Ivica Butorac, iako je nedavno kažnjen novčanom kaznom od četiri tisuće kuna, jer je paralelno obavljao funkciju vijećnika i direktora tvrtke Brijuni Rivijera.

Butorac je pitao istarskog župana Borisa Miletića o izjemi Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ivica Butorac i dalje vijećnik?

-Ova pošast koja se događa, puno je veći problem primorskih županija i najizraženije je u Istri. Zajedničkim snagama trebamo očuvati prostor. Istra je poželjna za ulaganja, ali ne smijemo dozvoliti da se krše zakoni i da netko gleda samo privremeno svoj interes na uštrb drugih, poručio je župan Miletić.

Ponovno je zatražio spuštanje ovlasti nadzora na lokalnu razinu.

- Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleskna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić.

Smatra da parecelizaciju poljoprivrednog zemljišta treba zakonski onemogućiti.

- Novom ministru treba poručiti da je dobro za Županiju da se ovlasti s državne prenesu na županijsku/lokalnu razinu. Bivši ministar (Darko Horvat op.a.), koji na žalost više nije na funkciji, imao je puno razumijevanja za naše težnje, rekao je Miletić.

Na to mu je HDZ-ov vijećnik Ivica Butorac odgovorio:

-Na županijskoj i lokalnoj razini, imamo ovlasti za uklanjanje bespravno postavljenih kućica na poljoprivrednim zemljištima i mogućnosti koje su nam raspolaganju, trebamo maksimalno iskoristiti. Nije istina da nemamo ovlasti, smatra Butorac.

- Lijepo da se slažemo. Spuštanjem ovlasti i drakonskim kaznama, može se prijeći iz prekršajne, u kazneni prijestup. Kada netko završi u zatvoru, ljudi će prestati bespravno graditi. Treba uvesti drakonske kazne, ljude odvesti u zatvor, pa će onda i drugi razamisliti hoće li ubuduće bespravno graditi, oštro je poručio Miletić kojeg je u nekoliko navrata glasno podržao županijski vijećnik i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.


Nastavite čitati

Istra
 

TEMPLARI U ISTRI: Realizirana 3D rekonstrukcija njihovog sjedišta na Božjem polju kod Vižinade

Glavno sjedište templara u Istri nalazilo u blizini crkve sv. Marije u Vižinadi * Templari su na Božjem polju djelovali od 12. do 14. stoljeća, a 1536. samostan i crkvu naslijedili su franjevci trećo-redci, glagoljaši, koji su ondje ostali sve do 1806 * Za vrijeme boravka templara na Božjem polju, bio je organiziran prijem hodočasnika za Svetu Zemlju * Autor 3D rekonstrukcije je 3D modelator je Stipan Ujdur iz Opuzena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.