Politika i društvo

ISTARSKI ŽUPAN ZAOŠTRIO RETORIKU

Miletić žali za uhićenim ministrom Horvatom. Oštro poručio: "U zatvor s bespravnim graditeljima!"

Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleksna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić


 
1 min
Matea Čelebija
Boris Miletić Foto Ivan Dobran

Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleksna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić

Na današnjoj sjednici županijske Skupštine, pojavio se HDZ-ov vijećnik Ivica Butorac, iako je nedavno kažnjen novčanom kaznom od četiri tisuće kuna, jer je paralelno obavljao funkciju vijećnika i direktora tvrtke Brijuni Rivijera.

Butorac je pitao istarskog župana Borisa Miletića o izjemi Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Ivica Butorac i dalje vijećnik?

-Ova pošast koja se događa, puno je veći problem primorskih županija i najizraženije je u Istri. Zajedničkim snagama trebamo očuvati prostor. Istra je poželjna za ulaganja, ali ne smijemo dozvoliti da se krše zakoni i da netko gleda samo privremeno svoj interes na uštrb drugih, poručio je župan Miletić.

Ponovno je zatražio spuštanje ovlasti nadzora na lokalnu razinu.

- Tema parcelacije poljoprivrednog zemljišta je vrlo kompleskna, ali neće me nitko uvjeriti da ako netko ima parcelu od 5 tisuća kvadrata, da će se baviti poljoprivredom. To je tendencija da se nešto kroz sljedećih par godina na toj parceli izgradi, a ne da se bavi poljoprivredom, rekao je Miletić.

Smatra da parecelizaciju poljoprivrednog zemljišta treba zakonski onemogućiti.

- Novom ministru treba poručiti da je dobro za Županiju da se ovlasti s državne prenesu na županijsku/lokalnu razinu. Bivši ministar (Darko Horvat op.a.), koji na žalost više nije na funkciji, imao je puno razumijevanja za naše težnje, rekao je Miletić.

Na to mu je HDZ-ov vijećnik Ivica Butorac odgovorio:

-Na županijskoj i lokalnoj razini, imamo ovlasti za uklanjanje bespravno postavljenih kućica na poljoprivrednim zemljištima i mogućnosti koje su nam raspolaganju, trebamo maksimalno iskoristiti. Nije istina da nemamo ovlasti, smatra Butorac.

- Lijepo da se slažemo. Spuštanjem ovlasti i drakonskim kaznama, može se prijeći iz prekršajne, u kazneni prijestup. Kada netko završi u zatvoru, ljudi će prestati bespravno graditi. Treba uvesti drakonske kazne, ljude odvesti u zatvor, pa će onda i drugi razamisliti hoće li ubuduće bespravno graditi, oštro je poručio Miletić kojeg je u nekoliko navrata glasno podržao županijski vijećnik i počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.