Politika i društvo

SUTRA PODRŠKU DAJE I TALIJANSKA MANJINA

Valter Flego dobio apsolutnu podršku manjina u Istri na izborima za Europski parlament

Ja sam danas najponosniji čovjek, jer imam podršku i povjerenje ovih ljudi, koje se nije rodilo preko noći, nego se godinama stvaralo i nadograđivalo, kazao je Flego


 
2 min
Istra24

Ja sam danas najponosniji čovjek, jer imam podršku i povjerenje ovih ljudi, koje se nije rodilo preko noći, nego se godinama stvaralo i nadograđivalo, kazao je Flego

 "Hvala od srca na podršci svim manjinama Istarske županije – srpskoj, bošnjačkoj, albanskoj, crnogorskoj, mađarskoj, romskoj, makedonskoj i slovenskoj nacionalnoj manjini. Dana 9. lipnja biramo između dva puta – puta zatvaranja i straha i našeg puta kojeg gradimo svih ovih godina – pobjedničkog puta uvažavanja, ravnopravnosti i suživota s manjinama, naveo je u priopćenju IDS-ov kandidat na izborima za Europski parlament Valter Flego.

Naglasio je,među ostalim da će "ekstremna  desnica na sljedećim izborima doživjeti poraz".

-Mi smo odgovor na to! Odgovor koji dolazi iz naše Istre! Ja sam danas najponosniji čovjek, jer imam podršku i povjerenje ovih ljudi, koje se nije rodilo preko noći, nego se godinama stvaralo i nadograđivalo“, kazao je Flego.

Predstavnik srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula naglasio je da „Valter ima apsolutnu podršku srpske manjine za europske izbore“.

- Jedinstveni je stav naše srpske manjine da biramo Valtera. Prepoznat je kroz svoj rad i puno je napravio za naše manjinske zajednice, a zadnjih pet godina otvara put Istri u Briselu i stvara nam brojne mogućnosti napretka, istaknuo je Rašula.

Predstavnica makedonske nacionalne manjine Istarske županije Milena Zlateska smatra da „Valter nikada nije zapostavio ni jednu manjinu, a Makedonci su se uvijek u Istri osjećali ravnopravno“.

U ime albanske nacionalne manjine Istarske županije Viktor Ramaja je naglasio kako s „Valterom rade već dugi niz godina i ta je suradnja uvijek bila uspješna te ga svi pripadnici albanske manjine podržavaju“.

Muhamed Muratagić u ime je bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije „pozvao sve predstavnike manjina da svoj glas daju Valteru“.

Predstavnik romske nacionalne manjine Istarske županije Veli Huseini je izjavio kako „Romi nemaju svoju matičnu državu, a Istra je prihvatila Rome kao svoje".

- Pozivam sve Rome Istarske županije, ali i šire, da glasuju za našeg predstavnika u Europi – Valtera Flega, zaključio je današnju konferenciju za medije Huseini, navodi se u priopćenju ureda eurozastupnika Valtera Flege.

Iz Ureda europarlamentarca potvrđuju da će podršku dosadašnjem zastupniku za novi mandat sutra dati i predstavnici talijanske manjine u Istri.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.