Politika i društvo

NAJAVILI I SADNJU 200 STABALA

(VIDEO) PREDAN ZAHTJEV ZA LOKACIJSKU DOZVOLU HOTELA VALKANE Voditelj projekta Kostić i arhitekti 3LHD-a tvrde: "Lungomare ostaje otvoren za sve!"

U zajedničkom priopćenju za medije, voditelja projekta Zorana Kostića i arhitektonskog studija 3LHD, navodi se kako će hotel biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice te kako Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, jer sve što se radi, kažu, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma i na privatnom zemljištu


 
1 min
Istra24
Foto: Hotel Valkane

U zajedničkom priopćenju za medije, voditelja projekta Zorana Kostića i arhitektonskog studija 3LHD, navodi se kako će hotel biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice te kako Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, jer sve što se radi, kažu, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma i na privatnom zemljištu

- Podnijeli smo zahtjev za lokacijsku dozvolu koji je u potpunosti u skladu s projektom koji smo prezentirali još u travnju ove godine. Svega smo se naslušali i pročitali u medijima te smo iznenađeni koliko se površno interpretira koncept i ideja ovog zahvata u prostoru. Kao arhitekti, inženjeri, sve što radimo je egzaktno pa samim time ne znamo zašto ne bi bilo i transparentno. Uvijek smo bili na raspolaganju javno obrazložiti projekt jer u njega svakako vjerujemo i iza njega i stojimo. Drago nam je da sad svi mogu vidjeti i konačni projekt gdje je jasno vidljivo da se ne dira šuma, plaža ni Lungomare i da će se izvesti novi park otvoren za javnost. Zahvalni smo investitoru na povjerenju, razini slobode koju imamo i sigurni smo da se radi o projektu koji će, kad bude završen i krene s radom, snažno afirmirati cijelo to područje u interesu javnosti, stoji u izjavi studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD koja je medijima poslana od strane službe za odnose s javnošću hotela Valkane.

Foto: Hotel Vakane

Nakon što bude izdana lokacijska dozvola i dobijemo posljednje smjernice ovisne o brendu koji će upravljati hotelom, slijedi daljnje projektiranje, glavni projekt, građevinska dozvola i na koncu gradnja

STUDIO 3LHD

- Iako je resorno ministarstvo dalo jasnu uputu kako je nebitno je li zahtjev podnesen prije ili poslije referenduma, odnosno da, dok god GUP nije izmijenjen, stari plan vrijedi, kao investitori, htjeli smo se držati ranije najavljenog plana, ali i odagnati sve sumnje i neistine koje su se proteklih mjeseci plasirale oko planova koje imamo, zaključio je Zoran Kostić, voditelj projekta.

U priopćenju za medije navodi se kako će hotel biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice te kako Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada, bez obzira na referendum, jer sve što se radi, kažu, radi se na području nekadašnjeg kamenoloma i na privatnom zemljištu.

IZGLED BUDUĆEG HOTELA NA VALKANAMA:

„Ne samo da projekt ne zadire u postojeći javni prostor, već će se u sklopu projekta on povećati te će se posaditi novih 200 stabala“, zaključuju iz službe za medije hotela Valkane.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.