Politika i društvo

Naš portal na sjeveru Istre

(VIDEO ) Zastrašujuća žilet-žica i u Istri: 300-tinjak metara vožnje po slovenskom ili hrvatskom teritoriju

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija

Najgore granice su u glavi. No, vizualno je zastrašujuća žilet-žica, koja priziva logore iz Drugog svjetskog rata iako je dio naše današnjice, svega nekoliko desetina kilometara od turističkih "rajskih" destinacija.

Slovenija ju je postavila ima već tome, za eskalacije migrantske krize. Jedno je sigurno, onaj tko ima puno novca, taj nije migrant, pa makar bio i iz Sirije.

Kratka vožnja kroz 300-tinjak metara granične ceste sa Slovenijom (blizu graničnog prijelaza Rakitovec), nekoliko kilometara sjeverno od Buzeta, otkriva grubu sliku te "druge", ali vrlo realne stvarnosti. Dio žilet-žice je srušen, no previše blizu graničnog prijelaza da se ilegalni prijelazi ne bi uočili, pa se valjda ni ne popravlja.

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija.

Pogledajte video:


Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.