Politika i društvo

Naš portal na sjeveru Istre

(VIDEO ) Zastrašujuća žilet-žica i u Istri: 300-tinjak metara vožnje po slovenskom ili hrvatskom teritoriju

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija

Najgore granice su u glavi. No, vizualno je zastrašujuća žilet-žica, koja priziva logore iz Drugog svjetskog rata iako je dio naše današnjice, svega nekoliko desetina kilometara od turističkih "rajskih" destinacija.

Slovenija ju je postavila ima već tome, za eskalacije migrantske krize. Jedno je sigurno, onaj tko ima puno novca, taj nije migrant, pa makar bio i iz Sirije.

Kratka vožnja kroz 300-tinjak metara granične ceste sa Slovenijom (blizu graničnog prijelaza Rakitovec), nekoliko kilometara sjeverno od Buzeta, otkriva grubu sliku te "druge", ali vrlo realne stvarnosti. Dio žilet-žice je srušen, no previše blizu graničnog prijelaza da se ilegalni prijelazi ne bi uočili, pa se valjda ni ne popravlja.

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija.

Pogledajte video:


Nastavite čitati

Istra
 

U Vinkuran dolaze Dire Straits Legacy i senzacija Supertalenta - Esteriore Brothers!

Dire Straits se smatra jednim od najprodavanijih bendova svih vremena, s prodanih 120 milijuna albuma diljem svijeta. Na globalnoj su glazbenoj sceni žarili i palili od 1977. do 1995., a njihovi su bezvremenski hitovi vraćeni na pozornice zahvaljujući tribute bendu Dire Straits Legacy, kojeg čine četvorica nekadašnjih članova benda: Alan Clark, Phil Palmer, Danny Cummings i Mel Collins

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.