Politika i društvo

Naš portal na sjeveru Istre

(VIDEO ) Zastrašujuća žilet-žica i u Istri: 300-tinjak metara vožnje po slovenskom ili hrvatskom teritoriju

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija

Najgore granice su u glavi. No, vizualno je zastrašujuća žilet-žica, koja priziva logore iz Drugog svjetskog rata iako je dio naše današnjice, svega nekoliko desetina kilometara od turističkih "rajskih" destinacija.

Slovenija ju je postavila ima već tome, za eskalacije migrantske krize. Jedno je sigurno, onaj tko ima puno novca, taj nije migrant, pa makar bio i iz Sirije.

Kratka vožnja kroz 300-tinjak metara granične ceste sa Slovenijom (blizu graničnog prijelaza Rakitovec), nekoliko kilometara sjeverno od Buzeta, otkriva grubu sliku te "druge", ali vrlo realne stvarnosti. Dio žilet-žice je srušen, no previše blizu graničnog prijelaza da se ilegalni prijelazi ne bi uočili, pa se valjda ni ne popravlja.

Zanimljivo je da tu kratku dionicu, taj "trokut", vozite geografski po slovenskom tlu iako je formalno dio hrvatskog teritorija.

Pogledajte video:


Nastavite čitati

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.