Politika i društvo

Detalj s promocije knjige u puli

VLADO GOTOVAC ZAVRŠIO NA TORTI! Zoričić predstavio knjigu pa "pojeo" Gotovca

Šlagvort cijelom happeningu dala je slavljenička torta s portretom Vlade Gotovca. Tortu s Gotovčevim licem je nakon promocije gradonačelnik razrezao i vjerojatno podijelio gostima, da se svi malo opuste i zaslade nakon teških političkih tema. Još da je bilo i svjećica, možda bi netko i zapuhao, a doživljaj bi bio potpun


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Ilustracija Šima Kastelc

Šlagvort cijelom happeningu dala je slavljenička torta s portretom Vlade Gotovca. Tortu s Gotovčevim licem je nakon promocije gradonačelnik razrezao i vjerojatno podijelio gostima, da se svi malo opuste i zaslade nakon teških političkih tema. Još da je bilo i svjećica, možda bi netko i zapuhao, a doživljaj bi bio potpun

Pulski gradonačelnik promovirao je u Puli svoju knjigu o Vladi Gotovcu. Nakon promocije u Zagrebu, bila je to jedinstvena prilika da Zoričić predstavi knjigu pod nazivom  „Vlado Gotovac - prva politička biografija“ i pred pulskom „prijateljskom“ publikom.

A društvance je doista bilo šaroliko. Svi su došli čuti i vidjeti što je to gradonačelnik napisao o Vladi kojeg toliko često spominje i u svojim govorima.

Događaj su došli popratiti i brojni političari. Čini se da je Zoričić uspio privući pažnju i nekih svojih politički „protivnika“ koji to očito više nisu. Tako su na promociji bili i istarski župan Boris Miletić i njegova desna ruka Ivan Glušac.

Događaj nije propustio ni predsjednik pulskog IDS-a Danijel Deković koji je stigao u pratnji supruge. Bilo je tu još IDS-ovaca. Primjerice vijećnik Ardemio Zimolo i „zelena“ vijećnica s liste IDS-a, inače doživotna korisnica gradskog stana od 70-tak kvadrata Gordana Ferenčić. I nju je naravno zanimalo što gradonačelnik piše, pa ovaj događaj nipošto nije smjela propustiti.

Foto Facebook F. Zoričić

Ni SDP-ovci nisu odoljeli čarima ovog društveno-političkog događaja. Boje socijal-demokracije branio je prvi pulski SDP-ovac Igor Belas i SDP-ov vijećnik Drago Marić. Očekivano, na promociji su se pojavili i neki Zoričićevi vijećnici poput Kristijana Biterija i Dušanka Babića.

Šlagvort cijelom happeningu dala je slavljenička torta s portretom Vlade Gotovca. Tortu s Gotovčevim licem je nakon promocije gradonačelnik razrezao i vjerojatno podijelio gostima, da se svi malo opuste i zaslade nakon teških političkih tema. Još da je bilo i svjećica, možda bi netko i zapuhao, a doživljaj bi bio potpun. Nakon završetka službenog dijela, gosti su se tako zasladili s jednim šećernim komadićem Vlade Gotovca.

Nešto slično, izvela je i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je na proslavu tadašnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića donijela tortu sa svojim i Milanovim likom. Oboje su na torti nosili sunčane naočale.

Bandiću su torte s posvetama slali i njegovi bliski suradnici. Najviše se svojevremeno iskazao šef koncertne dvorane Lisinski koji je tadašnjem gradonačelniku napisao i pjesmicu. Samo da to ne postane praksa i u Puli.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.