Politika i društvo

NAKNADE? PRAVA SITNICA!

Za rad stranaka u županijskoj Skupštini plaćamo 700 tisuća kuna. Predsjednici Skupštine ide 1.800 mjesečno

U Skupštini građane predstavlja 41 vijećnik. Najviše ih dolazi (njih 23) iz koalicije IDS-ISU-ZELENI, koji će iz proračuna dobiti i najveći iznos - 395.793 kuna. Vijećnici imaju naknadu od 300 kuna mjesečno, no tome treba pridodati i 700 kuna koje dobivaju po sjednici


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Foto: Istarska županija

U Skupštini građane predstavlja 41 vijećnik. Najviše ih dolazi (njih 23) iz koalicije IDS-ISU-ZELENI, koji će iz proračuna dobiti i najveći iznos - 395.793 kuna. Vijećnici imaju naknadu od 300 kuna mjesečno, no tome treba pridodati i 700 kuna koje dobivaju po sjednici

Iz županijskog proračuna za rad političkih stranaka koje participiraju u Skupštini, ove se godine izdvaja nemalih 700 tisuća kuna.

Koliko će koja stranka ili nezavisni član predstavničkog tijela dobiti, ovisi o broju osvojenih mandata nakon lokalnih izbora. Stranke s najvećim brojem zastupnika, dobivaju i najveća sredstva.

U Skupštini građane predstavlja 41 vijećnik. Najviše ih dolazi (njih 23) iz koalicije IDS-ISU-ZELENI, koji će iz proračuna dobiti i najveći iznos - 395.793 kuna.

Od toga, 345.093 kuna odlazi IDS-u kao stranci s najvećim brojem vijećnika (20). Istarska stranka umirovljenika (ISU) za svoja dva vijećnika, godišnje iz proračuna dobiva 32.710 kuna, dok vijećniku Zelenih pripada 17.990 kuna.

Za ukupno sedam zastupnika SDP-a, toj stranci iz proračuna ide 117.757 kuna, dok za svojih 6 zastupnika, HDZ prima 103.037 kuna.

Koalicija Možemo!-Zelena alternativa-Orah za rad pet vijećnika na raspolaganju ima 83.410 kuna. Od toga Možemo! za svoja tri vijećnika ima pravo na naknadu od 50.700 kuna, dok dva vijećnika stranke Orah-Zelena alternativa prima 32.710 kuna.

Dodajmo i to da naknada predsjednice Skupštine Sandre Čakić Kuhar iznosi 1.800 kuna mjesečno, dok potpredsjednica Tamara Brussich dobiva 1.500 kuna mjesečno.

Vijećnici imaju naknadu od 300 kuna mjesečno, no tome treba pridodati i 700 kuna koje dobivaju po sjednici.

Predsjednici županijskih odbora imaju naknadu od 400 kuna, dok članovi odbora dobivaju 300 kuna po sjednici.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.