Politika i društvo

sutra u domu branitelja

Završna konferencija projekta "Podrška po mjeri korisnika" čiji je nositelj Dom Vila Maria

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju


 
2 min
Istra24
Ilustracija/Pixabay

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju

Sutra, 18. ožujka s početkom u 10.30 sati, u Domu hrvatskih branitelja održat će se završna konferencija u sklopu projekta "Podrška po mjeri korisnika" financiranog iz europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Dom za odrasle osobe Vila Maria.

Projekt „Podrška po mjeri korisnika“ provodi se od srpnja 2020. godine na području Istarske, Krapinsko-zagorske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Povećanje kvalitete života

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju.

Na samom početku projekta razvijene su, navodi se, grupne i individualne aktivnosti u koje je tijekom provedbe projekta uključeno preko 70 osoba s mentalnim oštećenjima te preko 50 članova obitelji osoba s mentalnim oštečenjima. Osmišljeni program rada usmjeren je prema poboljšanju kvalitete života osoba s teškoćama mentalnog zdravlja kroz novu socijalnu uslugu koja se pruža u njihovom domu te je time  napravljen iskorak prema kvalitetnijem pružanju usluga „po mjeri“.

Izložba i okrugli stol

Sudionici konferencije imat će prilike pogledati i izložbu srednjovjekovnih kostima izrađenih od strane korisnika usluge tijekom kreativnih radionica koje su održavane u prostoru Dnevnog boravka osoba s mentalnim teškoćama Susret.

Na završnoj konferenciji rezultate projekta predstavit će, u ime domaćina, Zlatko Bašlin, v.d. ravnatelja Doma za odrasle osobe Vila Maria te stručna suradnica pulskog doma Erika Todorić.

Danas se pak,  u sklopu projekta, u 13 sati održava okrugli stol na temu  „Razvijanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga".

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj porojekt potpisan je 1. srpnja 2020. godine između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Doma za odrasle osobe Vila Maria. Projekt je vrijedan 1,467.567 kuna.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) LAŽI, LAŽI, LAŽI NAS ĐORĐEVIĆU Ogromna hrpetina otpada i dalje je nasred Šijane

Ako se u ičemu simbolički očituje aktualno pulsko propadenje, uz Uljanik, to je sveprisutnost otpada. Kaštijun je zatrpan sa 17.000 tona baliranog otpada. Oko Pule su deseci ilegalno zatrpanih jama u kojima se razvio vrlo unosan biznis. Na smrad biootpada žale se i stanovnici Šijane koji žive oko Metisa. Malo dalje, u skladištu propale Istre, nalazi se simbolička lešina pulske Robne kuće. Za usporeni pogreb ili, ako želite, slow čerečenje Puljanke i Istre zadužen je pogrebnik Predrag Đorđević

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.