Politika i društvo

sutra u domu branitelja

Završna konferencija projekta "Podrška po mjeri korisnika" čiji je nositelj Dom Vila Maria

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju


 
2 min
Istra24
Ilustracija/Pixabay

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju

Sutra, 18. ožujka s početkom u 10.30 sati, u Domu hrvatskih branitelja održat će se završna konferencija u sklopu projekta "Podrška po mjeri korisnika" financiranog iz europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Dom za odrasle osobe Vila Maria.

Projekt „Podrška po mjeri korisnika“ provodi se od srpnja 2020. godine na području Istarske, Krapinsko-zagorske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Povećanje kvalitete života

Cilj projekta bio je povećanje kvalitete života osoba s mentalnim oštećenjima kroz pružanje besplatnih usluga podrške i savjetovanja te osnaživanje članova njihovih obitelji za kvalitetnu podršku u svakodnevnom funkcioniranju.

Na samom početku projekta razvijene su, navodi se, grupne i individualne aktivnosti u koje je tijekom provedbe projekta uključeno preko 70 osoba s mentalnim oštećenjima te preko 50 članova obitelji osoba s mentalnim oštečenjima. Osmišljeni program rada usmjeren je prema poboljšanju kvalitete života osoba s teškoćama mentalnog zdravlja kroz novu socijalnu uslugu koja se pruža u njihovom domu te je time  napravljen iskorak prema kvalitetnijem pružanju usluga „po mjeri“.

Izložba i okrugli stol

Sudionici konferencije imat će prilike pogledati i izložbu srednjovjekovnih kostima izrađenih od strane korisnika usluge tijekom kreativnih radionica koje su održavane u prostoru Dnevnog boravka osoba s mentalnim teškoćama Susret.

Na završnoj konferenciji rezultate projekta predstavit će, u ime domaćina, Zlatko Bašlin, v.d. ravnatelja Doma za odrasle osobe Vila Maria te stručna suradnica pulskog doma Erika Todorić.

Danas se pak,  u sklopu projekta, u 13 sati održava okrugli stol na temu  „Razvijanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga".

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj porojekt potpisan je 1. srpnja 2020. godine između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Doma za odrasle osobe Vila Maria. Projekt je vrijedan 1,467.567 kuna.


Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.