Politika i društvo

Nakon obilaska zgrada

Zoričić o stanarima samačkih hotela: "Arena Hospitality Group ponudila je 30-ak mobilnih kućica"

Što se tiče najavljenog subotnjeg prosvjeda, gradonačelnik je kazao da mu je žao se ovaj problem koristi u političke svrhe i napomenuo da će tamo biti Radnička fronta


 
2 min
Matea Čelebija
Đeni i njezina kćer još uvijek ne znaju gdje će nakon prvog travnja

Što se tiče najavljenog subotnjeg prosvjeda, gradonačelnik je kazao da mu je žao se ovaj problem koristi u političke svrhe i napomenuo da će tamo biti Radnička fronta

Nakon današnjeg obilaska samačkih hotela, pulski gradonačelnik Filip Zoričić kazao je da treba nastaviti razgovore da se riješi problem te da će se Grad oko ovoga maksimalno potruditi.

- Nadam se da stanari neće morati izaći iz stanova, tražimo rješenje. Ovo je socijalni problem. Ovo je problem svih nas, problem naših sugrađana i sugrađanki. Očajno je stanje u obje zgrade. Što se tiče infrastrukture, jedan dio zgrade se obnavlja. Razgovarali smo sa svima. Arena Hospitality ponudio 30-ak mobilnih kućica, a da mi pronađemo zemlju i omogućimo infrastrukturu, ali to je proces koji traje, rekao je Zoričić te dodao kako se javljaju privatnici i nekolicina turističkih korporacija koje nude rješenje za stanare.

Gradonačelnik u jutrošnjem obilasku stanova

Što se tiče najavljenog subotnjeg prosvjeda, gradonačelnik je kazao da mu je žao se ovaj problem koristi u političke svrhe i napomenuo da će tamo biti Radnička fronta.

- Za prosvjed sam saznao na vašem portalu i nisam uopće upućen u njega. Žao mi je što se cijela ova situacija koristi politički. Radnička fronta će organizirati ovaj prosvjed zajedno sa sindikatima, a meni to politički nije prihvatljivo. Kao što sam rekao, ponavljam još jednom - nitko od ovoga neće politički profitirati, kazao je gradonačelnik.

Vlasnik zgrada Ilija Lovrić rekao je da se nada skorom pronalasku rješenja.

- Jako sam zadovoljan današnjim sastankom i tražimo rješenje, za koje vjerujem da ćemo ga ubrzo i naći, rekao je.

Spomenut rok odgode za iseljenje stanara, koji bi do početka travnja trebali napustiti svoje stanove, Lovrić nije htio potvrditi.


FOTO: Istra24

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.