Politika i društvo

Pulski gradonačelnik na Facebooku

Zoričić oštro po IDS-u: "Bili su glavom i bradom uključeni u problematiku Uljanika i oportuno su šutjeli"

"Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS)", kaže Zoričić


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS)", kaže Zoričić

„IDS je godinama šutio o lošem poslovanju Uljanika, sve su znali i, da, oportuno šutjeli. Bili su glavom i bradom uključeni u problematiku i šutjeli“, napisao je danas pulski gradonačelnik Filip Zoričić na svom Facebook profilu.

U opširnoj objavi gradonačelnik se dotaknuo nekoliko tema vezanih za pulsko priobalje, obrušivši se pritom na IDS.

Zoričić se, između ostalog, dotaknuo se i rive.

„Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS). Baš tužno. Grad Pula tada nije sudjelovao u izgradnji nove rive, niti je zahtijevao sanaciju ili izgradnju“, napisao je Zoričić.

Pulski gradonačelnik veli da aktualna politika zahtjeva i pokreće sanaciju i rekonstrukciju gradske rive: pokrenut će obnovu od portuna Uljanika do carinskog gata. Zoričić napominje da će se područje buduće nove rive moći dati u najam za potrebe ugostiteljskih objekata.

„Što se tiče nastavka šetnice prema Velom vrhu taj je projekt stao, nažalost, smjenom bivšeg ravnatelja Lučke uprave. Šetnica predviđa jedan objekt na sredini šetnice i spajanje s parkiralištem na mandraču Tivoli. Da se taj projekt završi, Pula bi dobila 1,8 kilometara šetnice, a isto tako i više od toga i kilometre biciklističkih staza“, pojašnjava Zoričić te navodi da mu je ravnatelj LUP-a Dalibor Brnos najavio nasipavanje rive.

Zoričić u objavi, očigledno, nastoji pojasniti da Uljanik nije u ingerenciji Grada Pule. Potom nabraja koncesije na području Pule koje ne daje Grad – Uljanik, Tehnomont brodogradilište, ACI, Končar-Monumenti.

„Dakle, pulskim zaljevom od lukobrana, pa do Monumenti, Grad Pula najmanje ima upravljačkog statusa i vlasništva.

"Spominje se tako često propast Uljanika i oportuna šutnja politike. No, to nije istina. U kampanji i nakon izbora nekoliko smo puta govorili i danas ponavljamo da Uljanik treba sačuvati, ako postoji razvojni plan. Koliko mi je poznato, postoji razvojni plan i zato ne treba pričati o vizionarskim namjerama, već realnim, razvojnim projektima i poduprijeti Uljanik“, govori Zoričić.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.