Politika i društvo

Pulski gradonačelnik na Facebooku

Zoričić oštro po IDS-u: "Bili su glavom i bradom uključeni u problematiku Uljanika i oportuno su šutjeli"

"Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS)", kaže Zoričić


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS)", kaže Zoričić

„IDS je godinama šutio o lošem poslovanju Uljanika, sve su znali i, da, oportuno šutjeli. Bili su glavom i bradom uključeni u problematiku i šutjeli“, napisao je danas pulski gradonačelnik Filip Zoričić na svom Facebook profilu.

U opširnoj objavi gradonačelnik se dotaknuo nekoliko tema vezanih za pulsko priobalje, obrušivši se pritom na IDS.

Zoričić se, između ostalog, dotaknuo se i rive.

„Tužno je da je Riva, čak i u turističkoj sezoni, osim prometa, mrtva lokacija. Politika IDS-a nije u 30 godina vladavine znala sanirati i izgraditi metar rive. I ono što je novoizgrađeno nije sagrađeno novcem tadašnje strukture vladajućih u Gradu (IDS). Baš tužno. Grad Pula tada nije sudjelovao u izgradnji nove rive, niti je zahtijevao sanaciju ili izgradnju“, napisao je Zoričić.

Pulski gradonačelnik veli da aktualna politika zahtjeva i pokreće sanaciju i rekonstrukciju gradske rive: pokrenut će obnovu od portuna Uljanika do carinskog gata. Zoričić napominje da će se područje buduće nove rive moći dati u najam za potrebe ugostiteljskih objekata.

„Što se tiče nastavka šetnice prema Velom vrhu taj je projekt stao, nažalost, smjenom bivšeg ravnatelja Lučke uprave. Šetnica predviđa jedan objekt na sredini šetnice i spajanje s parkiralištem na mandraču Tivoli. Da se taj projekt završi, Pula bi dobila 1,8 kilometara šetnice, a isto tako i više od toga i kilometre biciklističkih staza“, pojašnjava Zoričić te navodi da mu je ravnatelj LUP-a Dalibor Brnos najavio nasipavanje rive.

Zoričić u objavi, očigledno, nastoji pojasniti da Uljanik nije u ingerenciji Grada Pule. Potom nabraja koncesije na području Pule koje ne daje Grad – Uljanik, Tehnomont brodogradilište, ACI, Končar-Monumenti.

„Dakle, pulskim zaljevom od lukobrana, pa do Monumenti, Grad Pula najmanje ima upravljačkog statusa i vlasništva.

"Spominje se tako često propast Uljanika i oportuna šutnja politike. No, to nije istina. U kampanji i nakon izbora nekoliko smo puta govorili i danas ponavljamo da Uljanik treba sačuvati, ako postoji razvojni plan. Koliko mi je poznato, postoji razvojni plan i zato ne treba pričati o vizionarskim namjerama, već realnim, razvojnim projektima i poduprijeti Uljanik“, govori Zoričić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.