Politika i društvo

pulski gradonačelnik o gradskim firmama

Zoričić: Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum postaju jedno poduzeće

Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju, poručuje Zoričić


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Gradska poduzeća "postaju servis građanima, a ne mjesta uhljebljivanja političkih drugova"

Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju, poručuje Zoričić

Nedeljni post na svom službenom Facebook profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić posvetio je - gradskim poduzećima.

- Jedna od posljednjih tema bila su i gradska poduzeća pa idemo nabrojati što smo to napravili u ovih 9 mjeseci u više od dva retka i jesam li "prikočio".
Ukratko: ugasiti poduzeće nije jednostavan proces i zato ozbiljni ljudi i uprave rade due diligence ili dubinsku analizu poslovanja koja služi kao kvalitetno polazište za organizacijske promjene, a to traje, navodi Zoričić pa dodaje:

- Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju.


Fratarski - kao otok, kao mjesto okupljanja, tradicije, odmora i druženja ostaje kao što je bilo i to je jedino što u ovoj priči ima smisla!

Dakle treba, tko nije i ne zna, razlikovati firmu Fratarski i sam otok, naglasio je dodajući da ostala poduzeća, kao i ustanove, pomalo mijenjaju direktore i ravnatelje i sve će to "doći na svoje zdrave temelje".

Na kaju je podsjetio i da su, kako veli, nadzorni odbori birani na javnom natječaju transparentno, naknade za članove NO idu po sjednici, a ne više svaki mjesec bila sjednica ili ne, ali i kako se većina gradskih poduzeća javila na natječaje na EU fondove, zaključivši kako ona napokon postaju servis građanima, a ne mjesta uhljebljivanja političkih drugova.

Podsjetimo, upravo je o spajanju poduzeća naš portal prvi pisao prije tri tjedna.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.