Politika i društvo

pulski gradonačelnik o gradskim firmama

Zoričić: Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum postaju jedno poduzeće

Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju, poručuje Zoričić


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Gradska poduzeća "postaju servis građanima, a ne mjesta uhljebljivanja političkih drugova"

Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju, poručuje Zoričić

Nedeljni post na svom službenom Facebook profilu pulski gradonačelnik Filip Zoričić posvetio je - gradskim poduzećima.

- Jedna od posljednjih tema bila su i gradska poduzeća pa idemo nabrojati što smo to napravili u ovih 9 mjeseci u više od dva retka i jesam li "prikočio".
Ukratko: ugasiti poduzeće nije jednostavan proces i zato ozbiljni ljudi i uprave rade due diligence ili dubinsku analizu poslovanja koja služi kao kvalitetno polazište za organizacijske promjene, a to traje, navodi Zoričić pa dodaje:

- Fratarski kao gradsko poduzeće je zaista besmisleno. To sam rekao i to i dalje mislim. Trgovačka društva Fratarski, Pula Sport, Tržnica i Castrum, postaju jedno gradsko poduzeće, s jednim direktorom, jednim računovodstvom, to će nam donijeti uštede i racionalizaciju u poslovanju.


Fratarski - kao otok, kao mjesto okupljanja, tradicije, odmora i druženja ostaje kao što je bilo i to je jedino što u ovoj priči ima smisla!

Dakle treba, tko nije i ne zna, razlikovati firmu Fratarski i sam otok, naglasio je dodajući da ostala poduzeća, kao i ustanove, pomalo mijenjaju direktore i ravnatelje i sve će to "doći na svoje zdrave temelje".

Na kaju je podsjetio i da su, kako veli, nadzorni odbori birani na javnom natječaju transparentno, naknade za članove NO idu po sjednici, a ne više svaki mjesec bila sjednica ili ne, ali i kako se većina gradskih poduzeća javila na natječaje na EU fondove, zaključivši kako ona napokon postaju servis građanima, a ne mjesta uhljebljivanja političkih drugova.

Podsjetimo, upravo je o spajanju poduzeća naš portal prvi pisao prije tri tjedna.


Nastavite čitati

Pula
 

MOST O REFERENDUMU ZA LUNGOMARE Pozivamo sve građane Pule na izlazak i odlučivanje o budućnosti svojeg grada bez obzira bili za ili protiv postojećeg GUP-a

Nitko nema ništa protiv investicija, nitko nema ništa protiv investitora koji želi graditi hotel. Sve dok je ta investicija čista, sukladna zakonima te u interesu Grada Pule i njegovih građana. Investicije su poželjne, one su lokomotiva razvoja Grada, ali samo onda kada tom istom Gradu doprinesu više nego što uzmu, samo onda kada su obje strane zadovoljne suradnjom, uostalom to i je glavni motiv razmjene, odnosno trgovine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.