Politika i društvo

iznad svega - obitelj

ZRMANI IZ TAR VABRIGE Čeka li funkcija direktorice TZ-a IDS-ovu Sanju Žužić?

IDS-ovka Sanja Žužić je bivša zamjenica Nivija Stojnića, njen muž Moris je poslovni partner Stojnićeve kćerke Valentine u višemilijunskom turističkom biznisu. U Tar Vabrigi sve se događa u krugu obitelji. Tako je i natječaj za čelno mjesto u turističkoj zajednici najobičnija farsa: I meni je malo neobično, ali evo, moramo ispoštovati zakonske procedure, rekla je Žužić


 
6 min
Danijela Bašić-Palković
Sanja Žužić Foto (Istra Terra Magica, Robert Marić-M.Angelini) Ilustracija Šima Kastelc

IDS-ovka Sanja Žužić je bivša zamjenica Nivija Stojnića, njen muž Moris je poslovni partner Stojnićeve kćerke Valentine u višemilijunskom turističkom biznisu. U Tar Vabrigi sve se događa u krugu obitelji. Tako je i natječaj za čelno mjesto u turističkoj zajednici najobičnija farsa: I meni je malo neobično, ali evo, moramo ispoštovati zakonske procedure, rekla je Žužić

Turistička zajednica Tar-Vabriga bira novog direktora ili bolje rečeno direktoricu. Iako je u travnju prošle godine na tu funkciju stigla članica IDS-a Sanja Žužić, ni godinu dana od kad je sjela u direktorsku fotelju, Žužić je ponovno u trci za direktoricu.

Na čelu Turističkog vijeća, "nezavisni" načelnik Nivio

Već sada je jasno da je "javni" natječaj puka formalnost, zadovoljavanje forme ili bolje rečeno farsa, jer sve ide ka tome da se na čelno mjesto TZ-a, ponovno odabere Sanja Žužić. Predsjednik Turističkog vijeća koji raspisuje natječaj je načelnik Tar-Vabrige i bivši IDS-ovac Nivio Stojnić.

Sanja Žužić planira se javiti na natječaj, jer kako kaže, na toj je funkciji tek godinu dana i ima volju nastaviti u istom smjeru.

Foto Turistička zajednica Tar- Vabriga

Pojašnjava da je natječaj raspisan, jer je početkom ove godine na snazi novi zakon koji propisuje da direktora TZ-a imenuje Turističko vijeće na vrijeme od četiri godine.

Inače, Žužić je od 2013. do 2017. godine bila zamjenica tadašnjeg IDS-ovog načelnika Nivia Stojnića.

On je pak iz IDS-a izašao prije dvije godine, ali je i dalje blizak s bivšim kolegama i kadrovima iz svoje nekadašnje stranke. Iz stranke je bio primoran izaći nakon seksističkog verbalnog napada prema novinarki Chiari Bilić.

Sanja Žužić u travnju 2021. godine nasljeđuje jednog od najdugovječnijih direktora Turističke zajednice, svog prezimenjaka Denisa Žužića.

Potonji je pak poznat i kao prvi načelnik Općine Tar-Vabrige, ali se na funkciji nije dugo zadržao, jer je u pola mandata, 2007. godine podnio neopozivu ostavku.  

Suprug Sanje Žužić poslovni partner s načelnikovom kćerkom

Nakon što je Denis Žužić otišao u mirovinu s mjesta direktora, početkom 2021. godine raspisan je natječaj te je u travnju, kao što smo naveli, za direktoricu odabrana Sanja Žužić.

Inače, njen suprug Moris Žužić u rođačkoj je vezi s aktualnim "nezavisnim" načelnikom Nivijom Stojnićem, što je potvrdila i sama Sanja Žužić, rekavši da je Tar- Vabriga mala općina te da se svi poznaju i dosta je ljudi rodbinski povezano.

Na lokalnim izborima u svibnju prošle godine, Sanja Žužić bila je na IDS-ovoj listi za Općinsko vijeće, no iako je osvojila mandat, odustala je od te funkcije.

Sanja Žužić (lijevo) bila je na IDS-ovoj listi za Općinsko vijeće, letak IDS-a

Također, suprug stare i vjerojatno nove direktorice TZ-a Moris Žužić, u poslovnom je partnerstvu s načelnikovom kćerkom Valentinom Stojnić.

Njih dvoje suvlasnici su tvrtke M. V. GROUP koja je među ostalim registrirana za djelatnost kampova i prostora za kampiranje, te iznajmljuju ekskluzivne kamp kućice u kampu visoke kategorije.

Još u vrijeme dok je bila zamjenica načelnika Stojnića, u listopadu 2017. godine, Sanja Žužić tražila je mišljenje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa o tome može li biti članica Nadzornog odbora Turističke zajednice Tar Vabriga.

Potvrdila nam je da je ipak odustala od te funkcije i da nikad nije imenovana članicom Nadzornog odbora TZ-a.

Žužić je danas aktivna i u brojnim tijelima Općinskog vijeća.

Trenutno obnaša funkciju predsjednice Odbora za dodjelu priznanja, a u istom je Odboru i njen prethodnik, odnosno umirovljeni direktor TZ-a Denis Žužić.

Zamjenica načelnika, direktorica, članica raznih odbora

Sanja Žužić je i zamjenica predsjednika Odbora za proračun i financije, ali i članica Odbora za suradnju s općinama, gradovima, regijama i međunarodnu suradnju.

Funkcija nikad dosta, pa je Žužić i članica Odbora za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, ekologiju i zaštitu okoliša.

Bila je i direktorica općinske tvrtke Momperlon d. o.o. od 2010. do 2011. godine.

Od kraja prošle godine, na čelu te općinske tvrtke za projektiranje, gradnju i savjetovanje, nalazi se predsjednik IDS-ove podružnice Tar-Vabriga Đankarlo Žužić, i daljnji rođak Sanje Žužić.

Osim toga, Đankarlo Žužić je i predsjednik Općinske Komisije za poslovne prostore, javne površine i promet nekretnina.

Šef IDS-a u Tar-Vabrigi Đankarlo Žužić je i predsjednik agronomske struke u Općinskom Povjerenstvu za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine, ali i predsjednik Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda za Općinu Tar-Vabriga.

Moris Žužić, suprug Sanje Žužić isto je aktivan u nekim općinskim tijelima. On je pak član Komisije za poslovne prostore, javne površine i promet nekretnina.

Sve ove funkcije i rođačke veze i razne poslovne kombinacije, itekako otvaraju sumnju da će na novom natječaju biti ponovno izabrana dosadašnja direktorica Sanja Žužić.

Foto Manuel Angelini

- Promijenio se Zakon početkom ove godine i sve Turističke zajednice su dužne raspisati natječaje za direktore. I meni je malo neobično, jer sam tek stupila na vlast i moram opet na natječaj, ali evo, moramo ispoštovati zakonske procedure, rekla je Žužić. Bolje rečeno, formu.

- Naravno da ću se javiti. Tek sam krenula raditi i nadam se da će mi moje Vijeće (Turističko vijeće op.n.) dati podršku i da ću nastaviti raditi i pokazati svu dobru volju koju imam. Ja zadovoljavam svim uvjetima, naša turistička zajednica premašuje milijun noćenja tako da imamo strože kriterije. Već dvadeset godina radim u turizmu, a na upravljačkim pozicijama sam bila zadnjih 6 do 7 godina, rekla je Žužić.

Novi je natječaj izmijenjen u odnosu na onaj objavljen u veljači 2021. godine. Naime, prošle se godine od kandidata tražilo da imaju najmanje godinu dana radnog iskustva na poslovima vezanim uz turizam.

Žužić-popularno prezime u Tar-Vabrigi

U novom natječaju, objavljenom prije nekoliko dana, kandidati moraju imati najmanje šest godina radnog iskustva na poslovima koji odgovaraju stručnoj spremi ili najmanje dvije godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu.

Kandidati trebaju imati završen „preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij“.

Na pitanje je li njen suprug Moris u rodbinskoj vezi s načelnikom Stojnićem, Sanja Žužić je prvo rekla da nije.

Foto TZ Tar Vabriga

- Mislim da mu nije rođak, moram pitati supruga jesu li zrmani. U dobrim smo odnosima s načelnikom, jer živimo ovdje, ali moram provjeriti. Ako ste dobili informaciju da jesu, onda će biti. Mi smo svi rođaci ili polu rođaci u Taru, to je malo mjesto, kazala je Žužić, potvrđujući informaciju da njen suprug ima zajedničku firmu s načelnikovom kćerkom Valentinom Stojnić.

Nakon što je provjerila, potvrdila da je njen suprug u daljnjem srodstvu s načelnikom Stojnićem.

Velika familija

No rođačke veze tu ne staju, jer je i predsjednik IDS-a Tar Vabriga i aktualni direktor općinske tvrtke Momperlon d.o.o. Đankarlo Žužić u obiteljskinm odnosima s kandidatkinjom za direktoricu TZ-a i svojom stranačkom kolegicom Sanjom Žužić.

Istaknuo je da je s njom u rodbinskoj vezi u četvrtom ili petom koljenu.

- Mi smo velika familija, još odavnina. Tu smo svi u krugu na 300 metara, zaključio je Žužić.

Kao što i sami akteri ove priče kažu, Općina Tar-Vabriga je malo mjesto i svi se znaju. Stoga zapravo nikog i ne treba čuditi što podjela funkcija po babi i stričevima, ostaje, a gdje drugo nego - u fameji.


Nastavite čitati

Istra
 

KANFANARSKA JAKOVLJA: Fešta i smotra istarskih volova 27. srpnja

Manifestacija, jedna od najvećih i najpoznatijih fešti Istre, ove godine slavi svoje 34. izdanje i obećava nezaboravan provod za sve posjetitelje. Fešta će se održati posljednje subote u srpnju, točnije 27. srpnja, s bogatim i raznovrsnim programom koji će trajati cijeli tjedan.

Istra
 

ATP Umag: Menšik u prvom kol izbacio branitelja naslova

Svladao prošlogodišnjeg pobjednika Plava Laguna Croatia Opena Australca Alexeija Popyrina sa 6-3, 6-2 za 83 minute * Menšik (ATP - 81.) je najbolje rangirani igrač do 19 godina i jedini koji se nalazi u Top 100, a svoj je talent na najbolji način prezentirao i na stadionu "Goran Ivanišević", gdje je imao glasnu podršku čeških navijača koji su činili većinu okupljenih na tribinama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.