Politika i društvo

OD SASTANKA DO SASTANKA

Župan Boris Miletić s ravnateljima zdravstvenih ustanova u Istri. Zanimalo ga stanje u zdravstvu


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Istarski župan Boris Miletić zadnjih se desetak dana posebno aktivirao. Nakon što je jučer održao sastanak s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a prije toga i sastanke s predstavnicima Lučkih uprava i istarskim gradonačelnicima, danas je u sjedištu Županije u Puli, primio predstavnike zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Istarska županija.

Na sastanku je bio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović, ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić, ravnatelj rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj Marinko Rade, ravnateljica Istarskih ljekarni Ivanka Živković, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Gordana Antić te ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić.

Župan se interesirao o novostima u tim zdravstvenim ustanovama, a zanimale su ga i informacije o zaposlenima, prihodima te problematika koja trenutno opterećuje zdravstveni sustav u Županiji.

Nakon sastanka, dogovoreno je „da je posebno važna pravovremena i kvalitetna priprema u organizaciji zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone“.

-Iako istarski sustav zdravstva funkcionira na vrlo visokoj razini tijekom čitavog trajanja pandemije, sezona je za zdravstveni sustav Istarske županije uvijek izazovno razdoblje, a posebno jer ove godine u nju ulazimo sa sustavom i ljudima koji su fizički i psihički iscrpljeni tijekom dvogodišnjeg rada na suzbijanju epidemije i liječenju oboljelih od COVID-19, naveli su u priopćenju kabineta župana.

Na sastanku je dogovoreno da se na vrijeme osigura dovoljan broj medicinskog i nemedicinskog osoblja kako bi spremni ušli u turističku sezonu.

Župan Miletić  je najavio i redovito održavanje koordinacija s ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Istarska županija, s ciljem unapređenja njihovog rada i rješavanja svih problema s kojima se suočavaju.


Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.