Politika i društvo

OD SASTANKA DO SASTANKA

Župan Boris Miletić s ravnateljima zdravstvenih ustanova u Istri. Zanimalo ga stanje u zdravstvu


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Istarski župan Boris Miletić zadnjih se desetak dana posebno aktivirao. Nakon što je jučer održao sastanak s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, a prije toga i sastanke s predstavnicima Lučkih uprava i istarskim gradonačelnicima, danas je u sjedištu Županije u Puli, primio predstavnike zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Istarska županija.

Na sastanku je bio ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović, ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić, ravnatelj rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj Marinko Rade, ravnateljica Istarskih ljekarni Ivanka Živković, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Gordana Antić te ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić.

Župan se interesirao o novostima u tim zdravstvenim ustanovama, a zanimale su ga i informacije o zaposlenima, prihodima te problematika koja trenutno opterećuje zdravstveni sustav u Županiji.

Nakon sastanka, dogovoreno je „da je posebno važna pravovremena i kvalitetna priprema u organizaciji zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone“.

-Iako istarski sustav zdravstva funkcionira na vrlo visokoj razini tijekom čitavog trajanja pandemije, sezona je za zdravstveni sustav Istarske županije uvijek izazovno razdoblje, a posebno jer ove godine u nju ulazimo sa sustavom i ljudima koji su fizički i psihički iscrpljeni tijekom dvogodišnjeg rada na suzbijanju epidemije i liječenju oboljelih od COVID-19, naveli su u priopćenju kabineta župana.

Na sastanku je dogovoreno da se na vrijeme osigura dovoljan broj medicinskog i nemedicinskog osoblja kako bi spremni ušli u turističku sezonu.

Župan Miletić  je najavio i redovito održavanje koordinacija s ravnateljicama i ravnateljima zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Istarska županija, s ciljem unapređenja njihovog rada i rješavanja svih problema s kojima se suočavaju.


Nastavite čitati

Istra
 

Recenzija nove Netflixove serije 'WEDNESDAY': 'Socijalne su mreže otupljujući bezdan isprazne informacije"

Osmodijelna serija dijelom je fantazija, a dijelom misterij ubojstva te deadpan (suhoparna, vrlo izravna) komedija s elementima horora. No, uglavnom je to priča o odrastanju u formi srednjoškolske drame. U središtu radnje je tinejdžerka gotičarka alergična na boje; čelistica koja gotovo nikad ne trepće, a do tuđeg mišljenja kao ni do prijateljstva, nimalo ne mari. Prve četiri epizode režirao je Tim Burton, a režiju posljednje četiri prepustio je Jamesu Marshallu i Gandji Monteiro

Istra
 

PRIHVAĆENA STRATEGIJA RAZVOJA URBANOG PODRUČJA Pula i okolica se okreću održivom gospodarstvu i socijalno uključivom prostoru i dostupnoj infrastrukturi

Strateški ciljevi su prostor visokog životnog standarda, dostupnih sadržaja, širokih mogućnosti zaposlenja i kvalitetnog radnog okruženja, zelenog, čistog i održivog razvoja. Primjera radi, pod kategorijom prostora visokog životnog standarda navodi se da je to prostor raznovrsne i dostupne kulturne ponude, s visokom razinom socijalne uključenosti, a s dostupnom društvenom infrastrukturom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.