Politika i društvo

Radni sastanak

Župan Boris Miletić sastao se sa Zlatkom Komadinom, SDP-ovim županom Primorsko-goranske županije

Nastavak je to dobre suradnje dviju susjednih županija, koje dijele brojne zajedničke interese, a brojna su i područja za razmjenu iskustava dobre prakse, kažu iz Županije


 
2 min
Istra24
Boris Miletić i Zlatko Komadina

Nastavak je to dobre suradnje dviju susjednih županija, koje dijele brojne zajedničke interese, a brojna su i područja za razmjenu iskustava dobre prakse, kažu iz Županije

Istarski župan Boris Miletić nastavlja s radnim sastancima. Danas se, zajedno sa zamjenikom Tuliom Demetlikom, sastao s delegacijom Primorske-goranske županije na čelu sa županom Zlatkom Komadinom te njegovim zamjenikom Vojkom Brautom, u Puli, u sjedištu Županije.

Nastavak je to dobre suradnje dviju susjednih županija, koje dijele brojne zajedničke interese, a brojna su i područja za razmjenu iskustava dobre prakse, kažu iz Županije.

Govore da je jedna od današnji tema bio je postupak izrade i sklapanje Razvojnog sporazuma, a što je definirano odredbama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske u cilju unaprjeđenja učinkovitosti koordinacije politike regionalnoga razvoja te usuglašavanja razvojnih prioriteta državne i regionalne razine, kao i planiranja sredstava za njihovu provedbu. Kako je dogovoreno, pristupit će se izradi nacrta Pisma namjere, čije bi potpisnice bile Istarska i Primorsko-goranska županija, s intencijom da se priključe i Karlovačka te Ličko-senjska županija s kojima je već uspostavljen kontakt po tom pitanju. S nacrtom Pisma išlo bi se potom prema Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koji ga supotpisuje, ukoliko je suglasno s njegovim odredbama.

Nadalje je, ističu priopćenjem, bilo govora o programima prevencije teških bolesti, koje provode zdravstvene ustanove dviju županija; potrebama uređenja i dogradnje trajektnog pristaništa Brestova; projektu „Žičara na Učku“ i rekreacijskim aktivnostima u Parku prirode Učka, popularnom izletnom odredištu stanovnika Istre i Primorja.

Sastanku su prisustvovali i Miletićev pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Mirko Radolović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić, a sa strane PGŽ-a i  pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan te voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj.


Nastavite čitati

Snijeg padao na Učki i Platku

Na području Gorskog kotara noćas je padao snijeg, a na mjestima je došlo i do stvaranja pravog snježnog pokrivača. Prekrio je i goranski dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, ali djelatnici zimske službe su prošli ralicama i do jutros nema ograničenja u prometu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.