Politika i društvo

RIJETKA HUMANA GESTA

Župan Miletić upriličio prijem za čovjeka koji je životnu ušteđevinu donirao zdravstvu

"Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona", kazao je donator Grozić


 
2 min
Istra24
Foto: Istarska županija

"Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona", kazao je donator Grozić

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas u Pazinu prijem za Milana Grozića, umirovljenika iz mjesta Vranje kraj Lupoglava, koji je nedavno svoju ušteđevinu od 200 tisuća kuna darovao Istarskim domovima zdravlja.

Pola iznosa darovao je ordinaciji Opće medicine u rodnom Lupoglavu, koja je sredstva iskoristila za nabavu ultrazvučnog aparata, a drugih 100 tisuća kuna darovao je Ispostavi Pazin za palijativu i medicinsko-kemijski laboratorij.

Kako je u razgovoru sa županom rekao, Lupoglav je nekada bio dio Općine Pazin i taj mu je grad jako drag, stoga je dio novca odlučio darovati njima, znajući da ide u dobru svrhu. Osmogodišnju školu je, dodao je Grozić, završio u Pazinu, Ekonomsku srednju školu u Puli, Ekonomski fakultet u Rijeci, a bio je i na petomjesečnoj specijalizaciji u Londonu. 

Isti iznos od 200 tisuća kuna Grozić je darovao i opatijskoj Thalassotherapiji, budući da je bolesnik s aritmijom srca te tamo svakih godinu i pol odlazi na pregled.

- Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona. Zdravstvo nam je svima potrebno, počevši od rođenja pa sve do mirovine, kazao je, dodavši kako je ušteđevina rezultat dugogodišnjeg predanog rada, a ne nasljedstva.

Župan Boris Miletić istaknuo je da je njegova gesta izuzetno lijepa i humana te da nema puno takvih primjera.

- Kada sam dobio informaciju o Vašoj donaciji poželio sam Vas i osobno upoznati i zahvaliti se. Iznos koji ste donirali je značajan, a ne dodjeljuju ga ni neke velike tvrtke, a kamoli pojedinci, istaknuo je župan Miletić koji je Groziću uručio zahvalnicu i plaketu Istarske županije te fotomonografiju Istre. 


Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.