Politika i društvo

RIJETKA HUMANA GESTA

Župan Miletić upriličio prijem za čovjeka koji je životnu ušteđevinu donirao zdravstvu

"Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona", kazao je donator Grozić


 
2 min
Istra24
Foto: Istarska županija

"Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona", kazao je donator Grozić

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas u Pazinu prijem za Milana Grozića, umirovljenika iz mjesta Vranje kraj Lupoglava, koji je nedavno svoju ušteđevinu od 200 tisuća kuna darovao Istarskim domovima zdravlja.

Pola iznosa darovao je ordinaciji Opće medicine u rodnom Lupoglavu, koja je sredstva iskoristila za nabavu ultrazvučnog aparata, a drugih 100 tisuća kuna darovao je Ispostavi Pazin za palijativu i medicinsko-kemijski laboratorij.

Kako je u razgovoru sa županom rekao, Lupoglav je nekada bio dio Općine Pazin i taj mu je grad jako drag, stoga je dio novca odlučio darovati njima, znajući da ide u dobru svrhu. Osmogodišnju školu je, dodao je Grozić, završio u Pazinu, Ekonomsku srednju školu u Puli, Ekonomski fakultet u Rijeci, a bio je i na petomjesečnoj specijalizaciji u Londonu. 

Isti iznos od 200 tisuća kuna Grozić je darovao i opatijskoj Thalassotherapiji, budući da je bolesnik s aritmijom srca te tamo svakih godinu i pol odlazi na pregled.

- Dugo sam razmišljao kome darovati svoju ušteđevinu; sportu, školstvu ili socijalnoj skrbi, a na kraju sam se odlučio za zdravstvo koje je, uz gospodarstvo, najvažniji segment u društvu, a posebno ga je pogodila korona. Zdravstvo nam je svima potrebno, počevši od rođenja pa sve do mirovine, kazao je, dodavši kako je ušteđevina rezultat dugogodišnjeg predanog rada, a ne nasljedstva.

Župan Boris Miletić istaknuo je da je njegova gesta izuzetno lijepa i humana te da nema puno takvih primjera.

- Kada sam dobio informaciju o Vašoj donaciji poželio sam Vas i osobno upoznati i zahvaliti se. Iznos koji ste donirali je značajan, a ne dodjeljuju ga ni neke velike tvrtke, a kamoli pojedinci, istaknuo je župan Miletić koji je Groziću uručio zahvalnicu i plaketu Istarske županije te fotomonografiju Istre. 


Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.