Politika i društvo

Projekt u vrijednosti 20 milijuna kuna

Župan Miletić: Uskoro kreće izgradnja nove školske zgrade Talijanske škole u Novigradu

Na sastanku je dogovoreno da će projekt izgradnje nove školske zgrade Talijanske škole zajednički financirati Istarska županija, Grad Novigrad, Talijanska unija i Narodno sveučilište u Trstu, a da će nositelj projekta, čija vrijednost iznosi oko 20 milijuna kuna, biti Istarska županija


 
1 min
Istra24

Na sastanku je dogovoreno da će projekt izgradnje nove školske zgrade Talijanske škole zajednički financirati Istarska županija, Grad Novigrad, Talijanska unija i Narodno sveučilište u Trstu, a da će nositelj projekta, čija vrijednost iznosi oko 20 milijuna kuna, biti Istarska županija

Župan Boris Miletić danas je boravio u službenom posjetu Gradu Novigradu tijekom kojeg je održan radni sastanak s novigradskim gradonačelnikom Anteom Milosom.

Glavna tema sastanka bila je nastavak aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje nove školske zgrade Talijanske osnovne škole Novigrad-Cittanova.

Na sastanku je dogovoreno da će projekt izgradnje nove školske zgrade Talijanske škole zajednički financirati Istarska županija, Grad Novigrad, Talijanska unija i Narodno sveučilište u Trstu, a da će nositelj projekta, čija vrijednost iznosi oko 20 milijuna kuna, biti Istarska županija. Prethodno je izrađena projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola, a uskoro će se zajednički potpisati ugovor o financiranju samog projekta.

Miletić je izrazio zadovoljstvo s predstavljenim projektima koji će zasigurno doprinijeti daljnjem rastu životnog standarda građana s ovog područja, zahvalio se na dosadašnjoj suradnji s Istarskom županijom i istaknuo nastavak partnerstva s Gradom Novigradom u budućem razdoblju, posebice kad je riječ o zajedničkim projektima.

Početak radova na izgradnji nove školske zgrade TOŠ Novigrad-Cittanova očekuje se tijekom ove godine, a realizacijom projekta riješit će se urgentni problem za dio učenika s područja Grada Novigrada, čime će dobiti moderno opremljenu školu prema europskim standardima. Naime, TOŠ Novigrad trenutno nema svoju školsku zgradu, već se nastava održava u dijelu školske zgrade Osnovne škole „Rivarela“ Novigrad, u kojoj učenici i osoblje djeluju u vrlo ograničenim prostornim uvjetima.

Planirana lokacija izgradnje nove školske zgrade je u neposrednoj blizini OŠ Rivarela i školskog igrališta. Glavnim projektom predviđena je ukupna neto korisna površina škole od 1.440, odnosno ukupna bruto površina od 1.704 četvornih metara.

Novom zgradom osigurat će se prostor za rad u jednoj smjeni s ukupno 8 razrednih odjela, četiri učionice razredne nastave te pet učionica odnosno kabineta za predmetnu nastavu od 5. do 8. razreda, ali i drugi popratni prostori poput biblioteke, višenamjenskog prostora, zbornice, ureda, kuhinje i blagovaone, sanitarija i servisnih prostorija.

Gradonačelnik Milos zahvalio je županu Miletiću na podršci u realizaciji ovog dugo očekivanog projekta te izjavio da se veseli budućoj suradnji sa Istarskom županijom na zajedničkim projektima.


FOTO: Grad Novigrad

Nastavite čitati

Istra
 

BLAŽENO NEZNANJE Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško nema nikakvih saznanja o tome zašto je inspekcija obilazila zid za koji je građevinska inspekcija izdala rješenje o rušenju još prije dvije godine

Početkom tjedna kupači uvale Mala Vinjola na području Duge Uvale s nama su podijelili fotografije s kojih je razvidno kako je inspekcija obilazila kameni zid, a koji evidentno od mora nije udaljen pet metara. U službenom odgovoru načelnik Općine Marčana jednom rečenicom tvrdi kako o tome ne zna ništa. Vrlo paušalno s obzirom na temu, i na činjenicu da je sa slučajem bio itekako dobro upoznat i prije više od dvije godine

Pula
 

Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane upozorava: AKO TREBA, IDEMO NA MEĐUNARODNU ARBITRAŽU!

Procjena vrijednosti našeg zemljišta oko hotela Valkane iz 2019. godine iznosila je gotovo 9 milijuna eura. Mislite da ćemo tek tako reći 'dobro, uplašili ste nas' i odustati?! Idemo do arbitraže ako treba! Netko će to platiti - kaže predstavnik investitora i dodaje: Mnogi su nas prozivali, prijetili da će, čak i ako referendum ne uspije, 1500 nezadovoljnih Puljana jajima zasuti bagere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.