Sport i rekreacija

pulski borac niže svjetske medalje

FENOMENALAN USPJEH Puljanin Mateo Matteoni osvojio prvo europsko zlato u Jiu jitsu

"Prvo ikada osvojeno europsko zlato za Hrvatsku stiže u Istru, Pulu i njegov klub JJK Lotus. Kao jedini teškaš svoje dobi u reprezentaciji Matteoni je imao četiri borbe i četiri pobjede" rekli su iz pulskog kluba


 
1 min
Istra24
JJK Lotus Pula

"Prvo ikada osvojeno europsko zlato za Hrvatsku stiže u Istru, Pulu i njegov klub JJK Lotus. Kao jedini teškaš svoje dobi u reprezentaciji Matteoni je imao četiri borbe i četiri pobjede" rekli su iz pulskog kluba

Na European Championship Jiu jitsu U16 U18 U21 in fighting, duo, show and Jiu-jitsu u Verquinu, Puljanin Mateo Matteoni, član Hrvatske Jiu-jitsu reprezentacije, postao je prvak Europe u Jiu jitsi u kategoriji U18 +81kg te tako potvrdio da se rad i upornost isplate, javljaju iz pulskog JJK Lotus.

- Prvo ikada osvojeno europsko zlato u Hrvatskoj stiže u Istru, Pulu i njegov klub JJK Lotus. Kao jedini teškaš u reprezentaciji Matteoni je imao četiri borbe i četiri pobjede, rekli je otac i trener Aleksandar Matteoni.

Mateo je imao zahtjevne protivnike iz Grčke, Rumunjske i Francuske te se neporažen popeo na postolje u francuskom gradu Verquinu. Uz podršku članova kluba i prijatelja najveću podršku u Francuskoj su mu pružili ponosni treneri Aleksandar Matteoni i Goran Vorkapić. Na natjecanje se prijavilo 870 natjecatelja iz 18 zemalja Europe.

Prvog dana Prvenstva brončane medalje su osvojili i Rubi Bosnić ( U18 - 63kg), Jakov Matišić ( U18 - 73kg) i Teo Vuletić ( U18 - 81kg) također članovi reprezentacije.

Podsjetimo kako je Matteoni ostvario još jedan nevjerojatan uspjeh osvojivši srebro na Europskom IBJJF Jiu-Jitsu prvenstvu 2023. održanom u Parizu krajem siječnja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.