Sport i rekreacija

U pulskoj Marini Polezana

Jedriličarski klub Delfin na Jedriličarskoj noći proglasio najuspješnije jedriličare

Proglašeni su najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša – Argonaut kup-a u 2022. godini * Za Kup se bodovalo ukupno 13 regata krstaša koje održane na razini Istre i Kvarnera tijekom  ove godine.


 
4 min
Istra24
foto: JK Delfin

Proglašeni su najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša – Argonaut kup-a u 2022. godini * Za Kup se bodovalo ukupno 13 regata krstaša koje održane na razini Istre i Kvarnera tijekom  ove godine.

U subotu  na lokaciji Marine Polezana održana je Jedriličarska noć u organizaciji jedriličarskog kluba Delfin iz Pule.

Na jedriličarskoj noći proglašeni su najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša – Argonaut kup-a u 2022. godini. Za Kup se bodovalo ukupno 13 regata krstaša koje održane na razini Istre i Kvarnera tijekom 2022. godine. Počelo se s prvom regatom Full Moon, a nastavilo s Brioni kupom, Pulskom regatom, zatim regatom Tko prije na Unije,pa regatom La mula de Parenzo, i zatim još regate: Istarska, Tivoli Mandrač kup, Ližnjanka, Trget kup, Regata Barbanske rivijere, Istra pod jedrima, Regata kap.Marka Marinovića i završilo se s Arena kupom. JK Delfin uspješno je realizirao 10 manifestacijskih regata krstaša od kojih je BRIONI KUP ujedno i najmasovnija regata krstaša na sjevernom Jadranu u 2022. godini. Održan je prema pravilima Hrvatskog jedriličarskog saveza te uz podršku Turističe zajednice grada Pula, Općine Fažana, NP Brijuni, Lučke uprave Pula te lokalnih poduzetnika.

foto: JK Delfin

Regate krstaša su atrakcije koje plijene pozornost šire javnosti pa su Jedriličarskoj noći nazočili pored jedriličara i naši prijatelji te uzvanici. Pročelnica upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković je otvorila Jedriličarsku noć zajedno uz predsjednicu JK Delfin Sanju Vale Čupić. Prodan Mraković je pozdravila sve nazočne te službeno otvorila Jedriličarsku noć. Događaj su uveličali i načelnik Općine Fažana, Rade Korač, voditeljica HRT-a Dorina Tikvicki te predstavnici tvrtki, partnera u organizaciji Argonaut kupa koji podržavaju klub.

Jedriličarski klub Delfin organizacijom regata potiče međugeneracijsku sinergiju jedriličara i suradnju klubova, gradova i općina te gradi kulturu regatavanja na krstašima u Istri i šire. „Na regatama Argonaut kupa u 2022. godini sudjelovalo je više od 120 različitih brodova, jedriličarskih timova, djece i odraslih iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije i Engleske. Regate su imale značajan odaziv ljubitelja jedrenja, te se znalo po pojedinoj regati okupiti od 150 do 300 jedriličara,“  izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

Na Jedriličarskoj noći tradicionalno su proglašeni i najuspješniji jedriličari Istarskog kupa krstaša u 2022. godine. Proglašeni su i najbrži regatni timovi JK Delfin u ukupnom poretku Istarskog kupa krstaša.

Na Kupu se jedrilo po OPEN premjeru (dužini broda) i ORC međunarodnom premjeru. JK Delfin u klubu ima oko 60 regatnih timova pa ne iznenađuje podatak da je ukupno najbži brod Argonaut kupa u 2022. godini po ORC premjeru brod/tim NEVERA sailing upravo iz JK Delfin Pula.

 

Po OPEN Grupama prva mjesta osvojili su:

Grupa 3 Racing – FLY 5, JK Reful Cres,

Grupa 3 Crusing – FRENČKISS, Slovenija,

Grupa 4 Racing – NEVERA, JK Delfin Pula,

Grupa 4 Crusing – IKIGAI, JK Delfin Pula,

Grupa 5 Racing – EX REVOLUTION, Slovenija,

Grupa 5 Crusing – GREY PEARL, JK Delfin Pula,

Grupa 6 Racing – VIVA 2, JK Delfin Pula,

Grupa 6 Cruising – AINOS, JK Delfin Pula,

Grupa 9 Cruising – SALPA, JK Delfin Pula.

 

U Vintage kategoriji najbrži je bio EXTRA LARGE iz JK Delfin Pula.

 

„Regate krstaša koje organiziramo, pored sportskog regatnog duha jedriličara takmičara, su manifestacije koje okupljaju i brojne rekreativce, zaljubljenike u jedra. Program dopunimo uvijek da bude za svakoga ponešto, uz dobru zabavu i programe za sve posjetitelje takvih događanja. U organizaciju kopnenog djela programa vrlo često se uključuju umjetnici, poduzetnici, ugostitelji koji na taj način pružaju dodatni sadržaj svima čak i ako ne jedre“, izjavili su organizatori.

Nakon proglašenja najuspješnijih jedriličara u Argonaut kupu, predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić zahvalila je svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji programa rada JK Delfin te umjetnicima koji su svojim kreativnim stvaralaštvom kreirali dodatnu vrijednost regatnim manifestacijama koje su se vozile pod sloganom „Pula pod jedrima”.

„Pula pod jedrima” slogan je manifestacije koju je JK Delfin pokrenuo u listopadu 2021. godine. Kao sastavni dio programa ARENA Kupa nastojalo se uključiti širu zajednicu na kreativno stvaralaštvo koje je trebalo biti inspirirano regatama krstaša. Tako su u 2022. godini stvorena neka kreativna djela koje su zatim poklonili uspješnim jedriličarima tijekom druženja na Jedriličarskoj noći.

Posebne zahvale upućene su glazbeniku i jedriličaru Dini Ruggero i Studiju Maružin na pjesmi posvećenoj ARENA KUP regati, jedriličaru Borisu Klieru za kreativne uratke, fotografiranja, izrade video projekcija regata, unikatne torbe te dizajniranje kalendara, jedriličaru Damiru Pahljini za izrade vizuala regata i majica, fotografu Franciju Majcenu za dugogodišnje fotografiranje i snimanje regata, Loreni Ignaz i tati Klaudiju Ignazu na izradi nagrada Argonaut kupa 2022.

Jedriličari JK Delfin su tijekom 2022. sudjelovali na međunarodnim regatama kao što su Rolex Middle Sea Race, Barcolana, Regata 1000 otoka, Fiumanka, Zadarska koka, Viška, Jabuka i brojim drugim diljem Jadrana.

Jedriličarska noć održana je uz gala večeru, koncert i video projekcije. Jedriličari i prijatelji nazdravili su uspješnoj jedriličarskoj godini te poželji svima da 2023. bude još uspješnija.

„Zahvaljujemo svima od srca koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u realizaciji programa rada JK Delfin u 2022. Želimo svima obilje ljubavi, zdravlja, energije, mudrosti i sreće da te da 2023. napravimo da bude upravo onakva kakvu želimo,“ poručuju iz JK Delfin Pula.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.