Sport i rekreacija

POVIJESNI USPJEH

Kajak-kanu: Anamaria Govorčinović viceprvakinja svijeta na 500 m

Nakon sjajnog nastupa na 500 metara, pred Anamarijom Govorčinović je u Halifaxu još jedna utrka u kojoj će se boriti za odličje, na dvostruko dužoj dionici, koja je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 17.10 sati po srednjoeuropskom vremenu


 
1 min
HINA
Foto: 24sata.hr

Nakon sjajnog nastupa na 500 metara, pred Anamarijom Govorčinović je u Halifaxu još jedna utrka u kojoj će se boriti za odličje, na dvostruko dužoj dionici, koja je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 17.10 sati po srednjoeuropskom vremenu

Hrvatska 25-godišnja kajakašica na mirnim vodama Anamaria Govorčinović ostvarila je povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u kanadskom Halifaxu, gdje je u utrci jednosjeda na 500 metara osvojila srebrnu medalju. 

Govorčinović je sjajno veslala u drugoj polovici utrke i prestigla veslačice koje su na polovici staze bile ispred nje. Bolja od hrvatske kajakašice bila je samo legendarna Novozelanđanka Lisa Carrington, peterostruka olimpijska pobjednica na 200 i 500 metara te osvajačica 11 zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima na istim dionicama, za kojom je Govorčinović zaostala za 1.28 sekundi.

Broncu je osvojila Njemica Jule Hake, koja je za pobjednicom zaostala za 1.61 sekundi.

Nakon sjajnog nastupa na 500 metara, pred Anamarijom Govorčinović je u Halifaxu još jedna utrka u kojoj će se boriti za odličje, na dvostruko dužoj dionici, koja je na rasporedu u nedjelju, s početkom u 17.10 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Govorčinović je na 1000 metara osvojila srebrno odličje na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Poznanju.

Hrvatsku u Halifaxu predstavlja i 23-godišnja kanuistica Vanesa Tot koja će u nedjelju nastupiti u A finalu na 200 i 500 metara u jednokleku. Prvo će se boriti za odličje na 200 metara, a to je finale na rasporedu u 16.11 sati po srednjoeuropskom vremenu. Start A finala na 500 metara je predviđen tek 33 minute poslije, od 16.44 sati.

Zanimljivo je da će Vanesa Tot u oba finala veslati u stazi 9, istoj onoj u kojoj je u subotu veslala Anamaria Govorčinović, dok će svjetska viceprvakinja na 500 metra biti u šestoj stazi u finalu na 1000 metara.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.