Sport i rekreacija

skupina SRK Puls odnijela ekipnu pobjedu

LUNGOMARE Sinoć otrčano posljednje kolo Pulske atletske lige Pula Run. Evo, tko je bio najbrži

U muškoj konkurenciji superiorno je pobijedio Edin Čović član G.T. Elitni rekreativci s respektabilnim vremenom od 22:23,0 što znači da jedan đir Lungomare zavrti za 11 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Ivana Grgurević članica grupe Pula


 
2 min
Borka Petrović

U muškoj konkurenciji superiorno je pobijedio Edin Čović član G.T. Elitni rekreativci s respektabilnim vremenom od 22:23,0 što znači da jedan đir Lungomare zavrti za 11 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Ivana Grgurević članica grupe Pula

Sinoć se na Lungomareu održalo posljednje 4. kolo Pulske atletske lige PULA RUN.

Najbolji pulski trkači i trkačice uz goste iz Kanade, Francuske, Njemačke, Slovenije te nekih zagrebačkih i međimurskih klubova okupili su se kod spomenika "Četiri elementa" koji je davno na Valkanama isklesao Gualtiero Mocenni niti ne sluteći da će simbolički obilježiti upravo ovo 4. kolo Pulske atletske lige.

Četvrto kolo sadržavalo je sva četiri  ključna elementa: krajnje neizvjesnu situaciju u ekipnom poretku za najbolju ekipu između ekipa G.T. Elitni rekreativci i SRK Puls, odličnu konkurenciju u muškoj i ženskoj utrci, prelijep ambijent ljetnog noćnog izdanja Lungomara i najavljeni burger, pizza i pivo party nakon utrke.

Ukupno je 75 trkača i trkačica startalo na Lungomare, od spomenika na Valkanama prema Mornaru, uzbrdicom do kraja ulice Valsaline te nogostupom ulice Veruda, pored Gradskih bazena opet na Valkane i još jedan đir Lungomare, jer je dužina utrke bila šest kilometara, odnosno dva kruga po tri kilometra.

Okupio se i veliki broj navijača koji je bodrio trkače duž šetnice.

U muškoj konkurenciji superiorno je pobijedio Edin Čović član G.T. Elitni rekreativci s respektabilnim vremenom od 22:23,0 što znači da jedan đir Lungomare zavrti za 11 min, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Ivana Grgurević članica grupe Pula.

Pobjednici 4. kola Lungomare run 6 km, muškarci

 1. Edin Čović – G.T. Elitni rekreativci – 22:23,0
 2. Ino Šepec – SRD 315 Sjeverozapad – 23:00,8
 3. Zlatko Trdoslavić – G.T. Elitni rekreativci – 23:19,2

 Pobjednice 4. kola Lungomare run 6 km, žene

 1. Ivana Grgurević – Pula – 26:05,9
 2. Maja Ferjančić – AK Medulin – 26:12,0
 3. Pavlina Grgurević – Pula – 26:29,2

Nakon četiri kola pulska atletske lige i četiri utrke: Adrifort run Štinjan, Kros Šijanska šuma, Run@Mars Marsovo polje i Lungomare run prvoplasirani pobjednici lige osvojili su besplatnu startninu za najveću Pulsku utrku, Pulsku Xicu te pehare i nagrade sponzora.

Ukupni pobjednici Pulske atletske lige, pojedinačno muškarci

 1. Edin Čović – G.T. Elitni rekreativci – 5 bodova
 2. Damir Delić – SRK Puls – 17 bodova
 3. Dalibor Maljurić – ISTRun – 24 boda

Ukupne pobjednice Pulske atletske lige, pojedinačno žene

 1.  Ivana Grgurević – Pula – 5 bodova
 2. Pavlina Grgurević – Pula – 9 bodova
 3. Petra Maljurić – ISTRun – 15 bodova

Glavna zamisao ove lige bila je i ekipni nastup, svih koji žele trčati zajedno, neovisno o pripadnosti klubu, svatko je mogao organizirati i svoju grupu trkača, odabrati ime koje želi i prijaviti se. Tako je i bodovanje klubova/grupa išlo ukupno muškarci i žene zajedno.

Velika mobilizacija bila je u zadnjem, 4. kolu na Lungomare, zbog male razlike u bodovima između skupine G.T.  Elitni rekreativci i SRK Puls, dok su se ISTRun i DSR Maraton Uljanik nastojali čim više popeti na ljestvici klubova/grupa iako veliki pobjednički pehar odnosi samo prva ekipa. Bila je to velika borba na stazi i matematika u prijavama u kojoj je ipak skupina SRK Puls odnijela ekipnu pobjedu.

Velika dilema bila je  može li manji broj dobrih trkača ostvariti prednost nad većim brojem prosječnih, taktički i matematički sasvim neizvjesno.

Rezultati najboljih 5 ekipa Pulske atletske lige

 1. SRK Puls – 455 bodova
 2. G.T. Elitni rekreativci – 417 bodova
 3. ISTRun – 255 bodova
 4. Pula – 177 bodova
 5. DSR Maraton Uljanik – 146 bodova

Ovaj projekt razvijen je uz pomoć Grada Pule i projekta Pula zdravi grad, EU projekta Neighborhood sport te Turističke zajednice grada Pule, doznajemo od  Elvisa Peršića, predsjednik Atletskog saveza Istre.

- U ime Atletskog saveza Istre, zahvaljujem svim sudionicima atletske lige, sponzorima i pokroviteljima, djelatnicima tehničke službe,  i nadam se da ćemo se uspjeti organizirati i druge godine, jer već imamo upite o proširenju lige na druge pulske kvartove i povećanju broja utrka, zaključio je Peršić.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) I PSI VOLE KAD IM SE ČITA Pogledaje kako pulski volonter Paul čita Maxi na francuskom. I ona treba dom

Do sada ih je kroz azil, doznajemo od Vanje, volonterke ove udruge, prošlo više od 50-ak, i to iz svih krajeva svijeta; od Aljaske do Australije, od Japane i Južne Amerike do Hong Konga. U azilu je stoga uvijek dinamično, uvijek puno svježih ideja. * Njihova nam je pomoć od krucijalne važnosti. Prijavljuju se putem platforme i kod nas najčešće ostaju oko mjesec dana, odnosno od dva tjedna do dva mjeseca. Žive kod nas, a zauzvrat pet sati dnevno pomažu oko pasa: čiste boksove, šetaju ih, pomažu u socijalizaciji, priča nam Vanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

 • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.