Sport i rekreacija

utrka posvećena planinarki Elviri Putina

Na stazi od Lupoglava do Korita održana "Memorijalna brdska-trail utrka"


 
2 min
Istra24

Dobra atmosfera i lijepo vrijeme, obilježili su obnovljenu brdsku-trail utrku koja je prvi put održana još ranih 90-tih godina te je bila preteča brojnih trail utrka koje se danas održavaju diljem Istre.

Planinarskom stazom, trčali su trkačice i trkači od Lupoglava, sve do Korita iznad Brgudca na Ćićariji.

Nakon službenog starta u 10.30 sati, za trkačima je krenula i grupa hodača te članovi Planinarskog društva Glas Istre.

Bila je ovo utrka za pamćenje po emocijama, što natjecatelja, što samih volontera, ali i onih koji su utrku organizirali.

- Nadamo se da će utrka posvećena našoj dragoj planinarki Elviri Putina postati tradicija, koja će okupljati ljubitelje trail trčanja po prirodi. Priroda nas svakodnevno obogaćuje svojom ljepotom i zdravljem koje gradimo kretanjem po prirodi. Želimo se zahvaliti obitelji Putina što su podržali ovu ideju te što su svojim dolaskom uveličali ovaj sportsko-rekreativni događaj. Posebno hvala svim našim planinarima i prijateljima koji su nesebično sudjelovali u realizaciji utrke. Bio je ovo dan za pamćenje i vidimo se sljedeće godine, istaknuo je predsjednik Planinarskog društva Glas Istre Željko Ravnić.

Nakon održane utrke, završni program i proglašenje pobjednika održano je ispred Planinarske kuće Korita. Bio je ovo doista nezaboravan dan za PD Glas Istre i sve sudionike na utrci kao i za obitelj Elvire Putine.

Donosimo rezultate prva tri mjesta u dvije kategorije:   

- u kategoriji žena najbolje vrijeme imala je Branka Žoković (1:00:54), drugo mjesto osvojila je Martina Kordić (1:07:19), dok je na treće mjesto utrčala Irena Mofardin (1:10:02).

- kod muškaraca prvo mjesto osvojio je Cristian Gallo (0:53:42), drugo mjesto Dragan Kramar (0:54:22), a Maksim Jerman (0:55:30) treće mjesto.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.