Sport i rekreacija

PRVI POBJEDNICI DISCIPLINE

Nikad nije kasno - Baumgartner i Jacobellis ušli u povijest na Zimskim olimpijskim igrama

Osim što su ušli u povijest kao prvi pobjednici ove discipline, Jacobellis ima 36, ​​a Baumgartner 40 godina, što njihovu pobjedu čini još značajnijom. S ukupno 76 godina bili su uvjerljivo najstariji par u natjecanju


 
1 min
HINA
Lindsey Jacobellis, Foto: HINA

Osim što su ušli u povijest kao prvi pobjednici ove discipline, Jacobellis ima 36, ​​a Baumgartner 40 godina, što njihovu pobjedu čini još značajnijom. S ukupno 76 godina bili su uvjerljivo najstariji par u natjecanju

Američki snowboarderi Lindsey Jacobellis i Nick Baumgartner upisali su se u povijest nakon što su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu u premijernom izdanju discipline cross za mješovite ekipe.

Osim što su ušli u povijest kao prvi pobjednici ove discipline, Jacobellis ima 36, ​​a Baumgartner 40 godina, što njihovu pobjedu čini još značajnijom. S ukupno 76 godina bili su uvjerljivo najstariji par u natjecanju.

"Nemojte nikada računati na starce," rekla je ushićena Amerikanka novinarima nakon finala.

Za 36-godišnju Jacobellis ovo je drugo olimpijsko zlato nakon što je prije tri dana pobijedila u pojedinačnoj konkurenciji crossa.

Ona je sada najstarija Amerikanka koja je osvojila dvije zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama.


Nastavite čitati

Svijet
 

Svijet kasni u postizanju ciljeva koji se odnose na okoliš, zdravlje i glad

UN-ovo godišnje izvješće o održivom razvoju rangira učinak svoje 193 države članice u provedbi 17 opsežnih „ciljeva održivog razvoja“ (SDG), koji uključuju poboljšanje pristupa obrazovanju i zdravstvenoj skrbi, proizvodnju čiste energije i zaštitu biološke raznolikosti. Utvrđeno je da se niti jedan od 17 ciljeva neće ostvariti do 2030., a većina ciljeva pokazuje „ograničen napredak ili nazadovanje“

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.